Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Attenborough´n lempilinnut

avara luonto: attenborough´n lempilinnut, yle tv1
David Attenborough pääsee ensimmäistä kertaa näin lähelle paratiisilintua. avara luonto: attenborough´n lempilinnut, yle tv1 Kuva: Copyright Gavin Thurston 2013 avara luonto: attenborough´n lempilinnut

TV1 lauantaina 29.7.2017 klo 18.45 - 19.36, uusinta sunnuntaina 30.7. klo 8.05 ja perjantaina 4.8. klo 15.55
Yle Areenassa 7 päivää

”Paratiisilinnut ovat romanttisimpia ja upeimpia lintuja maailmassa. Jo 40 vuoden ajan olen halunnut tehdä tämän dokumentin”. Näin kuvailee Sir David Attenborough Avaran luonnon dokumenttia.

Suuri intohimo

Paratiisilinnut ovat aina olleet David Attenborough´n suuri intohimo. Hän oli ensimmäinen, joka kuvasi lintujen kauniita ja usein merkillisiä esityksiä. Hän on uransa aikana seurannut lintujen elämää Uuden-Guinean viidakoissa.

Avaran luonnon dokumentissa Attenborough selvittää, kuinka nämä kiehtovat ja salaperäiset linnut ovat innoittaneet niin tutkijoita, taiteilijoita kuin kuninkaallisia. Minkälaisia tarinoita liittyy paratiisilintujen löytymiseen 500 vuotta sitten?

Dokumentissa selviää sekin, miten linnun uskomattoman korea ulkonäkö ja sukupuoli liittyvät toisiinsa.

Lintukeskus Qatarissa

Attenborough matkustaa Qatariin, josta löytyy maailman suuri paratiisilintujen kasvatuskeskus. Kyseessä on sheikin yksityinen harrastus, eikä paikka ole avoinna yleisölle.

Keskuksessa Attenborough pääsee ensimmäistä kertaa urallaan paratiisilintua kosketusetäisyydelle. Kokemus palauttaa hänelle mieliin ensimmäisen tapaamisen linnun kanssa vuosikymmeniä sitten.

Attenborough´s Birds of Paradise. Tuotanto: BBC, Britannia, 2014. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2016.

Kommentit