Hyppää pääsisältöön

Tosi tarina: Tarinoita karhunkolosta – Juuso ja Tessu pitävät Suloa emonaan

Tosi tarina: Tarinoita karhunkolosta, yle tv1
Karhut pitävät Suloa emonaan. Kun hän juttelee karhuille, nämä ymmärtävät. Tosi tarina: Tarinoita karhunkolosta, yle tv1 tosi tarina: tarinoita karhunkolosta

TV1 perjantaina 10.1.2020 klo 20.00 - 20.30, Areenassa

Sulo Karjalainen asuu Kuusamon liepeillä veljensä perheen ja karhujen kanssa. Karhut ovat pääosin 90-luvun kevätmetsästyksien aikana orvoiksi jääneitä pentuja ja niiden jälkeläisiä. Pihapiirissä asustelee myös ahmoja ja ilveksiä.

Sulo pyörittää Kuusamon suurpetokeskusta yhdessä veljensä Jalon ja tämän perheen kanssa.

Suurpetokeskus tekee arvokasta työtä tutkimalla petoelämiä hyvin läheltä – jopa pelottavan läheltä. Sulo Karjalainen syö, nukkuu ja viettää aikaa karhujen kanssa.

Sulo on käytännössä kasvattanut koko karhukatraan itse. Pentuina karhut ovat asustelleet samassa talossa hänen ja hänen veljensä perheen sekä koiriensa kanssa.

Sulolla on ainutlaatuinen suhde karhuihin. Karhut pitävät häntä emonaan. Kun Sulo juttelee karhuille, nämä tuntuvat ymmärtävän häntä sanatarkasti.

Dokumentti Tarinoita karhunkolosta kertoo ainutlaatuisesta ihmisen ja suurpedon välisestä ystävyydestä.

Ohjaus: Mika Hotakainen. Tuotanto: Oktober Oy, 2010. Dokumentti on esitetty edellisen kerran Ykkösellä 2016.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.