Hyppää pääsisältöön

Motörheadin keulahahmo Lemmy on kuollut – esiintyi Suomessa vain muutama viikko sitten

Motörhead on esiintynyt Suomessa yli 30 kertaa.

Lemmy Kilmister // Kuva: Anders Birch / EPA

Hardrockbändi Motörheadin keulahahmo Lemmy Kilmister on kuollut, bändi ilmoittaa Facebookissa. Hän kuoli erittäin nopeasti levinneeseen syöpään.

Bändin ilmoituksen mukaan Lemmy sai tietää syövästään vasta tapaninpäivänä eli lauantaina. Laulajabasistin terveydentilan on ollut lehtitietojen mukaan huono useita kertoja vuonna 2015. Koko nimeltään Ian Fraser "Lemmy" Kilmister oli kuollessaan 70-vuotias.

Yhtye on joutunut perumaan keikkoja tänä syksynä. Motörhead kuitenkin esiintyi Suomessa 6. joulukuuta eli itsenäisyyspäivänä Hartwall Arenalla. Kilmister ja Motörhead esiintyivät Suomessa yli 30 kertaa.

- Emme pysty kuvailemaan järkytystämme ja suruamme. Ei ole sanoja, Motörheadin Facebook-viestissä kirjoitetaan.

Motörhead on soittanut ja levyttänyt useilla eri kokoonpanoilla. Sen tunnetuimmassa kokoonpanossa ovat soittaneet keulahahmo Lemmy Kilmisterin lisäksi rumpali Phil Taylor sekä Eddie Clark.

Taylor menehtyi marraskuussa 61-vuotiaana pitkäaikaiseen sairauteen. Hän oli muutaman vuoden taukoa lukuunottamatta Motörheadin jäsen 70-luvun puolivälistä 90-luvun alkuun asti.

Lemmylle on avattu Facebookiin muistosivu, jonne fanit voivat jättää surunvalittelunsa ja muistonsa rocklegendasta. Sivulle oli heti tiistaiaamuun mennessä tullut tuhansia viestejä.

Lue myös:

Santa Cruzin Archie kohtaamisestaan Lemmyn kanssa: ”Kuin olisi tavannut jumalan”