Hyppää pääsisältöön

Santa Cruzin Archie kohtaamisestaan Lemmyn kanssa: ”Kuin olisi tavannut jumalan”

Motörheadin musiikki on vaikuttanut Archieen jo lapsuudesta lähtien.

Lemmy Kilmister. // Kuva: EPA / Peter Klaunzer

Tiistain vastaisena yönä kuollut rocklegenda Lemmy Kilmister on ollut tärkeä esikuva myös monille suomalaisille rokkareille. Hard rock -bändi Santa Cruzin laulaja Archie kertoo, että Lemmyn kuolema kosketti.

- En ikinä herää näin aikaisin. Kännykkä alkoi piipata, ja tajusin, että jotain on vialla. Katsoin kännykkää, ja varmaan 15 frendiltä oli tullut tekstaria, että nyt Lemmy on poistunut keskuudestamme, Archie sanoo YleX Aamun haastattelussa.

Motörheadin keulahahmo Lemmy oli tärkeä esikuva Archielle ja koko Santa Cruzille. Bändi pääsi tapaamaan rocklegendan aiemmin tänä vuonna, kun he osallistuivat Motörheadin järjestämälle Motörboat-heviristeilylle.

- Se oli vähän kuin olisi tavannut jumalan. Vaikka hän oli hauras ja käytti kävelykeppiä, rupesin melkein tärisemään. Piti ottaa niskasta itseä kiinni, että meni juttelemaan, Archie sanoo.

Archie on fanittanut Lemmyä ja Motörheadia jo lapsuudestaan lähtien. Hänellä on elävästi mielestä, millaisen vaikutuksen teki Motörheadin legendaarinen Ace of Spades -albumi, jonka kansikuvassa Motörhead poseeraa länkkäriasut yllään.

- Muistan, kuinka sitä 11-vuotiaana fanitti ja ajatteli, miten cooleja nämä jätkät on. Kyllä se vaikutti kasvavaan nuoreen rokkariin aika paljon.

Miten Archie aikoo muistaa syöpään kuollutta Lemmyä?

- Luulen, että ainoa oikea tapa muistaa on ottaa Jack and Coke myöhemmin ja laittaa musa soimaan.

Archie postasi suru-uutisen jälkeen Instagramiin yhteiskuvan hänestä ja Lemmystä:

Kuuntele Archien haastattelu:

Lue myös:

Motörheadin keulahahmo Lemmy on kuollut – esiintyi Suomessa vain muutama viikko sitten