Hyppää pääsisältöön

Tosi tarina: Vellipeikkoja odotellessa

Tosi tarina: Vellipeikkoja odotellessa, yle tv1
Ari Kirjavaisen intohimona on metsästys, joka on mennyt aina kaiken muun edelle. Tosi tarina: Vellipeikkoja odotellessa, yle tv1 tosi tarina: vellipeikkoja odotellessa

TV1 torstaina 31.12.2015 klo 20.00 - 20.30, uusinta sunnuntaina 3.1. klo 11.05 ja keskiviikkona 6.1. klo 7.30
Yle Areenassa vuoden ajan.

Pohjois-Karjalan Juuassa syksyisellä suolla Ari Kirjavainen ampuu teeren ja pohtii elämäänsä. Metsästys on intohimo, jonka takia kaikki muu on saanut väistyä ja ihmissuhteet ovat katkenneet.

Menisikö vapaus?

Onko maailmassa sellaista naista, joka tulisi Vuokon mökkiin asumaan, kestäisi rinnalla ja synnyttäisi vellipeikon, oman lapsen. Mitä sitten tapahtuisi? Menisikö vapaus?

Dokumentin päähenkilö pohtii yksinäisyyttään soilla ja järvillä. Valinta olisi tehtävä metsästyksen ja perheen välillä, mutta naisen saaminen on jäänyt haaveeksi. Kumpaakaan ei voi ilmeisesti saada samaan aikaan, koska nyt metsät ja järvet vievät miehen kokonaan. Naiselle ei jää aikaa.

Valintojen aika

Mieluummin Ari onkin nauttinut metsästyksen hurmasta ja nukkunut aseensa vieressä. Mutta ikä alkaa painaa ja lopulliset elämänvalinnan olisi tehtävä nyt.

Juha Taskisen kuvaamassa ja ohjaamassa dokumentissa rakkaudenkaipuulla on salojen miehen kasvot.

Tuotanto: Juha Taskinen Luontokuvat T:mi, 2007. Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2011.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.