Hyppää pääsisältöön

Kotimaiset huipputuottajat ennustavat: Tältä kuulostaa vuosi 2016

Alle kolmekymppiset hittinikkarit Hank Solo ja Jurek ovat muun muassa Sannin, Kasmirin ja Antti Tuiskun menestyksen takana. Kovat tekijät ennustavat YleX:n Uuden musiikin aamuvuoron haastattelussa, miltä ensi vuosi saundaa.

Hank Solo, Jurek ja Anne Lainto // Kuva: YleX/Nadja Kamara

Sannia ja Kasmiria tuottanut Hank Solo ja Antti Tuiskua tuottanut Jurek tietävät, mitä musiikkimaailmassa tapahtuu ja mitä on tulossa, sillä he vastasivat tämänkin vuoden suurimmista kotimaisista hiteistä. Solon tämän vuoden huippuhetki oli Sannin _2080-luvulla -_kappaleen huikea vastaanotto.

- Olemme Sannin kanssa tehneet monta vuotta kimpassa musiikkia ja tänä vuonna se on lähtenyt vielä isommin kuin ennen. Tuli Vain elämää ja kaikki, Hank Solo fiilistelee.

Jurek puolestaan iloitsee Antti Tuiskun menestyksestä En kommentoi -paluulevyn myötä.

- Koko Antti Tuiskun juttu lähti odottamattoman hienosti.

Suomalaiset hittituottajat pitävät esikuvinaan muun muassa kansainvälisesti menestyneitä Kanye Westiä ja Diploa

- Hip hop on ollut monta vuotta sellainen genre, jossa tehdään tuoreimmat jutut. Sieltä voi ammentaa myös poppiin, Hank Solo kertoo.

Huipputuottajien mielestä Suomi ei laahaa kansainvälisesti arvioiden kenenkään perässä. Pienessä maassa osataan tehdä laadukasta poppia, joka kestää vertailun.

- Tuotanto on mennyt vahvasti eteenpäin, kun maailma pienenee netin takia. Spotify-listoilla kilpaillaan kansainvälisten artistien kanssa. Se on armottomampaa, mutta hyvä juttu. Vaikutteita otetaan reaaliajassa, Hank Solo kommentoi.

Tänä vuonna Diplon vaikutus soi vahvasti listamusiikissa. Tropical house hivuttautui valtavirtaan Justin Bieberin ja Kygon myötä ja DJ-vetoisuus kuului kotimaisissakin biiseissä. Ensi vuodelle huipputuottajat povaavat orgaanisempaa meininkiä ja bändivetoisuutta.

- Mun täytyy röyhistellä omaa rintaa, koska ollaan tehty Karlssonin Jonaksen kanssa sellaista uutta hommaa kuin Kauniit ja Rohkeat, joka tulee Warner Musicin kautta ensi vuonna. Yhtye tuo bänditouhun seksikkäästi takaisin, Hank Solo kehuskelee.

Jurek uskoo myös yhtyeisiin pitkän soolobuumin jälkeen.

- Orgaanisempi soundi ja bändihommat tulevat olemaan isompia ensi vuonna. Se on vastapainoa EDM:lle.

Kuuntele koko haastattelu alta.

Lue myös:

Antti Tuisku nousi areenatasolle – Hartwall Areena kutsuu keväällä 

Jurek – studioharjoittelijasta suomipopin seuraava iso nimi?

Sanni: Mulle on tullut Lelu-levyn tekstien kanssa itsesensuurihetkiä

Kasmirin ja SAARAn Kesäkumibiisille komea merkkipaalu – Vauvoja ylitti kultalevyrajan