Hyppää pääsisältöön

Kansas: Miracles Out of Nowhere

Kansas: Miracles Out of Nowhere. Dokumenttielokuva.
Kansas kertoo tuhkimotarinansa. Kuva: Don Hunstein Kansas: Miracles Out of Nowhere. Dokumenttielokuva. kansas: miracles out of nowhere

Kaljaa ilmaiseksi. Ilman tätä oivallusta 40 000 asukkaan pikkukaupungin Topekan ihme, progebändi Kansas olisi saattanut jäädä maailmalta piiloon vain pienten koulujen jumppasaleihin.

USA:n sydänmailla, lännenelokuvista tutussa Kansasin osavaltiossa, kaukana kaikesta, kuusi nuorukaista (Phil Ehart, Dave Hope, Kerry Livgren, Robby Steinhardt, Steve Walsh ja Richard Williams) perusti vuonna 1973 progerockia soittavan bändin nimeltään – Kansas. "Kansas is a Band", todetaan bändin nettisivullakin ensimmäisenä.

Pienen jekun kautta seurue tuli mm. Monkees-maineella ratsastaneen levymogulin Don Kirshnerin tietoon. Hänen avullaan rockviuluakin hyödyntävästä bändistä tuli suuri mm. Dust in the Wind -balladin ja legendaarisen Carry On Wayward Son -biisin myötä – molemmat 1970-luvun eliittiä.

Bändi kertoo tuhkimotarinansa 40 vuoden jälkeen elävästi, hauskasti ja suoraan. Aivan hersyttävää on kuulla muun muassa siitä, kuinka Aerosmith-vokalistin Steven Tylerin proput palavat liian hyvän lämppärin edessä.

Bändi käy myös 30 vuoden jälkeen ensi kertaa yhdessä Topekassa, jonka Burnett’s Mound -luonnonmuodostelmalla otettiin ikoninen bändikuva. Oman sanansa sanovat myös mm. Garth Brooks ja Queenin Brian May.

 • Kansas: Miracles out of Nowhere. USA 2015. Dokumenttielokuva, ohjaus Charley Randazzo.

Teksti: Jyrki Nokkonen

http://www.kansasband.com/

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema