Hyppää pääsisältöön

Hannes Kettunen on NHL 16:n Suomen mestari

Hannes Kettunen kilpaili NHL 16 -pelin Suomen mestaruudesta uudenvuodenpäivänä Helsingissä
Hannes Kettunen voitti NHL 16 -pelin Suomen mestaruuden uudenvuodenpäivänä. Suomen mestaruus on Kettusen uran neljäs. Hannes Kettunen kilpaili NHL 16 -pelin Suomen mestaruudesta uudenvuodenpäivänä Helsingissä Kuva: Mika Hokkanen kilpapelaaminen

22-vuotias vantaalainen Hannes Kettunen on voittanut NHL 16 -pelin Suomen mestaruuden Helsingissä. Finaalissa Kettunen kaatoi 2-0-yhteistuloksella (7-1, 4-1) 30-vuotiaan Kenneth Lehtisen.

Paras kolmesta -sarjana pelatussa finaalissa oli palkintona Suomen mestaruuden lisäksi palkintomatka Pietarin 2016 jääkiekon MM-kisoihin. Kenneth Lehtinen valitsi finaaliin joukkueekseen New York Rangersin, Hannes Kettusen luottaessa Washington Capitalsiin.

Finaalin ensimmäinen peli:

Avauserä alkoi vauhdikkaasti, kun jo toisen peliminuutin kohdalla nähtiin maali. Peli jatkui kuitenkin 0-0-tilanteesta, sillä maali hylättiin pelaajan oltua maalivahdin alueella. Lehtinen siirtyi 1-0-johtoon reilun kymmenen minuutin kohdalla, joka jäi avauserän ainoaksi maaliksi.

Toinen erä käynnistyi ensimmäisen erän tavoin vauhdikkaasti, kun tolpat kilisivät Kettusen toimesta. Tasoitusmaali tuli kuitenkin vasta 31. peliminuutin kohdalla. Loppuerä meni täysin Kettusen hallinnassa, joka näkyi myös maaleissa. Aleksandr Ovetškin iski 2-1- ja 3-1-maalit, jonka jälkeen Marcus Johansson siirsi Washingtonin ja Kettusen jo 4-1-johtoon.

Kettunen jatkoi huimia otteitaan myös kolmannessa erässä. 41. minuutin kohdalla hän teki viidennen maalinsa, jonka jälkeen vain kaksi minuuttia myöhemmin taulua koristivat jo 6-1-lukemat Ovetškinin tehdessä kolmannen maalinsa. Avausottelu päättyi lopulta 7-1-loppulukemiin Kettusen hyväksi.

Finaalin toinen peli:

Toinen peli alkoi ensimmäinen pelin tavoin vauhdikkaasti. Ensimmäinen maali nähtiin erän viimeisellä minuutilla, kun Kettunen ja Washington iskivät ylivoimalla 1-0-maalin. Erän viimeisillä sekunneilla Kettunen siirsi itsensä vielä 2-0-johtoon.

Toinen erä oli tasaista taistoa alusta loppuun. Muutamaa minuuttia ennen erän loppua Lehtinen ja Rangers kavensivat pelin 2-1:een. Maali jäi lopulta erän ainoaksi lukuisista lähitilanteista huolimatta.

Kolmannen erän heti ensiminuuteilla nähtiin maali, kun Ovetškin vei Washingtonin ja Kettusen 3-1-johtoon. 50. minuutin kohdalla nähtiin harvinaisempaa herkkua, kun Washingtonille ja Matthew Niskaselle vihellettiin rangaistuslaukaus. Hienon mailatyöskentelyn päätteeksi summeri soi, kun Niskanen löi taululle 4-1-lukemat Kettusen hyväksi.

Maali jäi finaalin viimeiseksi, kun Kettunen voitti Suomen mestaruuden 2-0-yhteistuloksella (7-1- ja 4-1 -ottelutulokset).

NHL 16:n SM-kisojen loppusijoitukset:

  • 1. Hannes Kettunen
  • 2. Kenneth Lehtinen
  • 3. Aaro Paljakka
  • 4. Eetu Keinänen
  • 5.-8. Nico Tuoreniemi
  • 5.-8. FINSeRe
  • 5.-8. Markus Kangas
  • 5.-8. Riku Puuras

Suomen mestaruus on 22-vuotiaan Kettusen uran neljäs. Aikaisemmin hän on voittanut mestaruudet vuosina 2011-2013. Voitosta Kettunen nappaa palkintomatkan Pietarissa pelattaviin jääkiekon vuoden 2016 MM-kisoihin.

NHL 16 -pelin SM-kisojen vuoden 2016 voittajakolmikko: Kenneth Lehtinen, Hannes Kettunen, Aaro Paljakka
Mitalikolmikko vasemmalta oikealle: Kenneth Lehtinen, Hannes Kettunen, Aaro Paljakka NHL 16 -pelin SM-kisojen vuoden 2016 voittajakolmikko: Kenneth Lehtinen, Hannes Kettunen, Aaro Paljakka Kuva: Mika Hokkanen aaro paljakka
Kommentit

Uusimmat sisällöt - E-urheilu