Hyppää pääsisältöön

Kenneth Lehtinen ja Hannes Kettunen taistelevat NHL 16:n Suomen mestaruudesta!

Kenneth Lehtinen ja Hannes Kettunen taistelevat NHL16-pelin Suomen mestaruudesta uudenvuodenpäivänä Helsingissä.
Kenneth Lehtinen ja Hannes Kettunen taistelevat NHL16-pelin Suomen mestaruudesta uudenvuodenpäivänä Helsingissä. Kenneth Lehtinen ja Hannes Kettunen taistelevat NHL16-pelin Suomen mestaruudesta uudenvuodenpäivänä Helsingissä. Kuva: Mika Hokkanen kilpapelaaminen

NHL 16:n Suomen mestaruudesta on pelailtu uudenvuodenpäivänä Helsingissä. Kisojen finalistit ovat nyt selvillä, kun Kenneth Lehtinen ja Hannes Kettunen taistelevat kello 19.00 alkavassa finaalissa Suomen mestaruudesta. Finaalia voi seurata Yle Areenasta sekä TV2:lta.

Yle Areenan kautta lähetettiin Eetu Keinäsen ja kolminkertaisen SM-voittajan Hannes Kettusen välinen välieräottelu. Kettunen johti avausottelussa parhaimmillaan 5-2, mutta voitti ottelun lopulta tuloksella 5-4. Keinänen sai ottelun viime sekunneilla mahdollisuuden tasoittaa, mutta laukaisu päättyi maalivahdin pehmusteisiin.

Seuraavassa pelissä Kettunen siirtyi nopeaan 2-0-johtoon ensimmäisen erän aikana. Toisessa erässä johto kasvoi jo kolmeen maaliin, eikä tilanne enää muuttunut kolmannen erän aikana. 3-0-voitolla ja 2-0-yhteistuloksella Kettunen taistelee neljännestä Suomen mestaruudestaan illalla.

Toisessa välierässä kohtasivat turnauksen vanhin ja nuorin kilpailija, kun 30-vuotias Kenneth Lehtinen ja 16-vuotias Aaro Paljakka taistelivat toisesta finaalipaikasta. Lehtinen voitti avauspelin 4-2-tuloksella, mutta Paljakka tasoitti sarjan 4-3-voitolla. Finaaliin jatkoi lopulta Lehtinen 2-1-voitolla kolmannesta ja viimeisestä pelistä, jossa ratkaiseva maali syntyi viimeisellä minuutilla.

Välierätulokset:

  • Hannes Kettunen 2-0 Eetu Keinänen
  • Kenneth Lehtinen 2-1 Aaro Paljakka

Seuraavaksi luvassa on Keinäsen ja Paljakan välinen pronssiottelu, joka alkaa kello 18.30. Ottelua voi seurata Yle Areenasta.

Pronssiottelun jälkeen kello 19.00 alkavassa finaalissa kohtaavat 30-vuotias Kenneth Lehtinen ja 22-vuotias Hannes Kettunen. Lehtinen on SM-hopeamitalisti NHL 2011 -pelissä, kun taas Kettunen on voittanut mestaruuden kolmesti.

Finaali tulee suorana Areenan lisäksi TV2:lta, jossa studiossa nähdään urheilutoimittaja Riku Salminen, viihdetaiteilija Prinssi Jusuf sekä Jokereiden laitahyökkääjä Pekka Jormakka.

Kommentit