Hyppää pääsisältöön

ENCE eSports perustaa ensimmäisen suomalaisen ammattilaisjoukkueen

Aleksi "allu" Jalli on yksi Suomen tunnetuimmista Counter-Strike -pelaajista
Aleksi "Allu" Jalli ottaa uuden suomalaisjoukkueen peräsimen hallintaan Aleksi "allu" Jalli on yksi Suomen tunnetuimmista Counter-Strike -pelaajista Kuva: Yle / Niko Hartikainen counter-strike

Kotimainen ENCE eSports on tekemässä paluuta pelikentille perustamalla Suomeen ensimmäisen täysin ammattilaisista koostuvan joukkueen.

Joukkueen kokoonpanoon on nostettu Juho “juhob” Lampinen, Mikko “xartE” Välimaa, Miikka “suNny” Kemppi, Tom “stonde” Glad sekä Aleksi “allu” Jalli, joka tulee myös toimimaan joukkueen kapteenina.

Joukkueen tunnetuin pelaaja on varmasti kapteeni Jalli, joka viime vuonna pelasi vielä Ninjas in Pyjamasin riveissä. Jallin huhuttiin vielä viime kuussa siirtyvän yhdysvaltalaisen Team Liquidin riveihin, joissa pelaamista hän kävi myös kokeilemassa parin ottelun ajan. Nyt Jalli lähtee rakentamaan uutta suomalaista menestystarinaa täysin suomalaisessa organisaatiossa.

miikka sunny kemppi assemblyillä
Miikka "suNny" Kemppi lähtee tavoittelemaan unelmiaan ammattilaispelaajana miikka sunny kemppi assemblyillä Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen miikka sunny kemppi
Joukkueen managerina toimiva Joona “Natu” Leppäsen mukaan joukkue on rakennettu Suomen Counter-Strike-yhteisön eniten potentiaalia omaavista pelaajista. Pelaajien sitoutumisesta organisaatioon ja joukkueen kehittymiseen kertoo se, että kaikki pelaajat ovat ottaneet itselleen välivuoden muista velvoitteistaan. Miikka Kemppi irtisanoutui omasta työstään tavoitellakseen unelmaansa ammattipelaajana:

- Ei tarvinnut sen enempää miettiä mukaan lähtemistä. On suuri ilo palvella taas ENCE:ä. Saada mahdollisuus kerrankin pistää kaikkensa likoon ja jättää muut arjen velvoitteet taakse. Unelmahan on jokaisella tuoda makkara leivän päälle tekemällä sitä mitä rakastaa, sanoo Kemppi isosta päätöksestä.

Pelaajien välivuoden mahdollistaa organisaatio, joka on luvannut maksaa pelaajilleen kuukausipalkkaa pelaamisesta:

- Suomessa on muutamia ammattilaistason pelaajia ja joitain ammattilaisuuteen pyrkiviä organisaatioita, mutta yksikään ei ole tähän mennessä pystynyt maksamaan sellaista kuukausipalkkaa, jotta pelaajat voivat keskittyä pelkästään pelaamiseen, mainitsee manageri Leppänen.

NiP dreamhack summer -tapahtumassa
Joukkueen manageri Joona "Natu" Leppänen nähtiin vielä viime vuonna Ninjas in Pyjamasin valmentajana. NiP dreamhack summer -tapahtumassa Kuva: Dreamhack/ Abraham Engelmark christopher get_right alesund

ENCE eSports tulee käynnistymään suomalaiseen elektroniseen urheiluun uskovien yksityissijoittajien kautta. Organisaation toimitusjohtajana aloittaa Petri “Procyon” Hämälä ja hallituksen puheenjohtajana toimii myös Assembly:n pääjärjestäjänä tunnettu Pekka “Pehu” Aakko. Heidän lisäkseen organisaatiosta löytyy muutakin suomalaisen elektronisen urheilun huippuosaamista, sillä organisaation puuhamiehinä toimivat myös Juha “aNGelDusT” Kurppa ja Tomi “lurppis” Kovanen.

Kovanen on tullut tunnetuksi urastaan vanhemman Counter-Strike-pelin parissa. Hän myös asui useamman vuoden ulkomailla pelaten ammatikseen. ENCE:n toimintaan hän lähti mukaan rakkaudesta lajiin:

- Olen aina halunnut auttaa suomalaista Counter-Strike -yhteisöä ja nyt tuli niin hyvä mahdollisuus vastaan rakentaa parasta suomalaista organisaatiota parhaiden tekijöiden kanssa, että oli itsestään selvyys lähteä mukaan, sanoo Kovanen.

Joukkueen ensimmäinen turnaus tulee olemaan helmikuussa pelattava ASSEMBLY Winter. Sitä varten joukkue aloittaa harjoitukset heti tammikuun alkupuolella. Tavoitteena sekä organisaatiolla että joukkueella on nousta vuoden sisällä merkittäväksi toimijaksi kansainvälisessä kilpailullisessa Counter-Strikessa.

- Tämän vuoden lopussa haluamme olla maailman TOP-10 joukkueen listalla. Suurin tavoite on pitää kehitys jatkuvana ja saavuttaa välitavoitteita askel askeleelta, summaa Kemppi lopuksi.

Edit: Muokattu Lampisen sukunimi vastaamaan oikeata.

Kommentit