Hyppää pääsisältöön

Prisma: Humala vai tissuttelu?

Prisma: Humala vai tissuttelu?, yle tv1
Tohtorit Chris van Tulleken (vas.) ja kaksoisveljensä Xand van Tulleken testaavat erilaisten juomatapojen terveysvaikutuksia. Prisma: Humala vai tissuttelu?, yle tv1 Kuva: Copyright BBC 2014 prisma: humala vai tissuttelu?

TV1 lauantaina 10.9.2016 klo 17.10 - 18.00
Yle Areenassa 7 päivää

Moni viettää tipatonta tammikuuta ja miettii samalla, kuinka haitallisia omat juomatavat ovat terveydelle. Miten haitallista alkoholi ylipäätään on terveydelle?

Tohtorit ja geneettisesti identtiset kaksoset Chris van Tulleken ja Xand van Tulleken testaavat, miten erilaiset juomatavat vaikuttavat terveyteen.

Chris juo kuukauden aikana päivittäin kolme alkoholiannosta. Xand juo saman määrän kerralla yhtenä päivänä viikossa.

Testin päätyttyä selviää, onko juomatavoilla eroa terveyden kannalta ja miten mahdolliset erot näkyvät. Onko alkoholin tasainen tissuttelu terveellistä? Onko humalahakuinen juominen vaarallista?

Is Binge Drinking Really That Bad? Tuotanto: BBC, 2015. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran tammikuussa 2016.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.