Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Ville 30 päivässä pääkuva

Volga 30 päivässä, 7/10 - Tomaattikuningas ja valloittavat vesimelonit

Ville Haapasalo ja Volga 30 päivässä, Syzran ja Saratov
Ville Haapasalo ja Volga 30 päivässä, Syzran ja Saratov volga 30 päivässä

Ville saapuu Volgan aaltojen saattelemana maukkaista tomaateistaan tunnettuun Syzranin kaupunkiin, missä hänen isännäkseen lupautuu intohimoinen tomaatinviljelijä Vladimir. Sato on jo kerätty, mutta maistiaisia miehen viljelemistä 43 eri tomaattilajikkeesta on toki tarjolla. Vladimir tietää kertoa, että Ville on alueella juuri sadonkorjuun aikaan, ja vinkkaa kuvausryhmää hauskasta vesimeloneille omistetusta kylätapahtumasta.

Sitä ennen on kuitenkin aika tutustua hieman alle miljoonan asukkaan Saratoviin, kaupunkiin joka on tunnettu erityisesti harmonikan soitosta. Ville käy vierailulla internaatissa, eli sisäoppilaitoksessa, jossa asuvilla lapsilla on harmonikkatunti kolme kertaa viikossa. He opettavat Villelle kaiken mitä tietävät saratovin harmonikasta, soittotaitoa myöten.

Kun Ville lähtee harmonikkaoppitunnilta, ilta on jo alkanut hämärtää. Eräällä aukiolla seisoo puuhakkaan oloinen väkijoukko. Ville käy selvittämässä, miksi ihmiset ovat kokoontuneet, ja joutuu kuin varkain osalliseksi yöllä pelattavaa, suunnistusta muistuttavaa seikkailupeliä. Nuoret paikalliset ovat keksineet pelin, jotta kaupungissa olisi viikonloppuisin muutakin tekemistä kuin vetelehtiminen ja alkoholin käyttö. Peli venyy pikkutunneille, ja Ville saa samalla kaupunkikierroksen, jollaisesta perusturisti voi vain haaveilla.

Seuraavana aamuna matka jatkuu kohti etelää, ja vesimelonien maailmaa. Ville vierailee valtavalla vesimelonifarmilla, sekä festivaalilla, joka on omistettu meloneille. Iltaa vietetään paikallisen melonien koristeveistämistä harrastavan pariskunnan luona.

  • Pistaasi kruunaa afgaaniriisin

    Loihdi kasviksista herkullisia piirakoita. Ohjeet täältä.

    Villen keittiö 30 minuutissa, 6/8. Afganistanilaissyntyinen Zarmina perheineen opettaa Villelle lammaspadan, kasvispiirakoiden ja mausteisen riisin valmistusta. Ruoanlaiton ohessa Ville saa kuulla Zarminan perheen monivaiheisen tien Suomeen. Katso reseptit.

  • Feijoada on brasilialaisten kansallisherkku

    Grillaa kanan sydämistä maukas alkupala. Katso ohje.

    Villen keittiö 30 minuutissa, 5/8. Pekonit poksahtelevat ja kanan sydämet marinoituvat brasilialaisvieraiden vallatessa Villen keittiön. Mariana ystävineen opettaa Villelle mustapapupadan teon ja avaa brasilialaisen grillauskulttuurin saloja. Katso reseptit.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua