Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Ville 30 päivässä pääkuva

Volga 30 päivässä, 7/10 - Tomaattikuningas ja valloittavat vesimelonit

Ville Haapasalo ja Volga 30 päivässä, Syzran ja Saratov
Ville Haapasalo ja Volga 30 päivässä, Syzran ja Saratov volga 30 päivässä

Ville saapuu Volgan aaltojen saattelemana maukkaista tomaateistaan tunnettuun Syzranin kaupunkiin, missä hänen isännäkseen lupautuu intohimoinen tomaatinviljelijä Vladimir. Sato on jo kerätty, mutta maistiaisia miehen viljelemistä 43 eri tomaattilajikkeesta on toki tarjolla. Vladimir tietää kertoa, että Ville on alueella juuri sadonkorjuun aikaan, ja vinkkaa kuvausryhmää hauskasta vesimeloneille omistetusta kylätapahtumasta.

Sitä ennen on kuitenkin aika tutustua hieman alle miljoonan asukkaan Saratoviin, kaupunkiin joka on tunnettu erityisesti harmonikan soitosta. Ville käy vierailulla internaatissa, eli sisäoppilaitoksessa, jossa asuvilla lapsilla on harmonikkatunti kolme kertaa viikossa. He opettavat Villelle kaiken mitä tietävät saratovin harmonikasta, soittotaitoa myöten.

Kun Ville lähtee harmonikkaoppitunnilta, ilta on jo alkanut hämärtää. Eräällä aukiolla seisoo puuhakkaan oloinen väkijoukko. Ville käy selvittämässä, miksi ihmiset ovat kokoontuneet, ja joutuu kuin varkain osalliseksi yöllä pelattavaa, suunnistusta muistuttavaa seikkailupeliä. Nuoret paikalliset ovat keksineet pelin, jotta kaupungissa olisi viikonloppuisin muutakin tekemistä kuin vetelehtiminen ja alkoholin käyttö. Peli venyy pikkutunneille, ja Ville saa samalla kaupunkikierroksen, jollaisesta perusturisti voi vain haaveilla.

Seuraavana aamuna matka jatkuu kohti etelää, ja vesimelonien maailmaa. Ville vierailee valtavalla vesimelonifarmilla, sekä festivaalilla, joka on omistettu meloneille. Iltaa vietetään paikallisen melonien koristeveistämistä harrastavan pariskunnan luona.

 • Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

  Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

  Jakso 8/8. Ville valmistaa mauritiuslaisia herkkuja Sebastienin, Allin, Francon ja Elinan opastuksessa. Ville innostuu tanssimaan myös perinteistä orjatanssia ja maistelemaan rommia.

 • Poronverimakkara on saamelainen herkku

  Poronverimakkara on saamelainen herkku

  Jakso 7/8. Ville tutustuu saamelaiseen ruokakulttuuriin ja luonnon antimien hyödyntämiseen. Niiles-Jouni opettaa Villeä valmistamaan perinteisiä pororuokia kuten koparakeittoa ja savustettua kurppia.

 • Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

  Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

  Jakso 6/8. Ville pääsee nauttimaan irlantilaisia ostereita sekä valmistamaan Davidin stout-oluella maustettua lammaspataa. Ruoanlaiton ohessa Ville saa nauttia irlantilaisesta huumorista ja musiikista.

 • Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

  Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

  Jakso 5/8. Nigerialaisissa pidoissa ruokalajeja on monta eikä chiliä ei säästellä. Villen suomalais-nigerialaiset vieraat opettavat Villelle ibo-heimon kulttuuria ja ruokaperinteitä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua