Hyppää pääsisältöön

Vuosi aloitetaan unohtamalla kaikki ja juoksemalla pois Tommishockin & Kalifornia Keken kanssa

Kaksi vuoden 2015 kuuminta suomiräpalbumia julkaistiin kahden Ruger Hauerin jäsenen toimesta. Tekeekö Tommishock yhdessä Kalifornia Keken kanssa vuonna 2016 sen, mitä Pyhimys ja Paperi T viime vuonna?

Tommishock & Kalifornia Keke // Kuva: Kyösti Karila

Ruger Haueristakin tuttu Tommishock julkaisi joulukuussa uuden singlen Unohda se Kalifornia Keken kanssa. Kaksikko on tehnyt ennenkin yhteistyötä mm. Ruger Hauerin parissa, kun Kalifornia Keke toimi yhtyeen Erectus ja Ukraina -albumien vastaavana tuottajana.

Kalifornia Kekellä on ollut näppinsä pelissä myös Tommishockin molemmilla aikaisemmilla sooloalbumeilla. Yhteistyö on selvästikin erittäin hedelmällistä, sillä alun perin EP:ksi tarkoitettu Rotaatio on nyt kasvanut täyspitkäksi albumiksi. Unohda se on toinen sinkku kyseiseltä albumilta.

Rotaatio-levyä on alustavasti kuvailtu 2030-luvun hip hopiksi. Levyn nimeä kantava ensimmäinen sinkku on juuri tätä, mekaanista soundia, aikaansa edellä. Unohda se on hieman klassisempaa tyyliä, mutta tulevaisuuden soundit ovat tässäkin kappaleessa vahvasti läsnä.

Tommishockin ja Kalifornia Keken Unohda se sopii täydellisesti arkeen palaamiseen. Pieni hengähdyshetki ja biitti, joka vie johonkin lämpimään, kesän viimeisten helleöiden sumuisiin tunnelmiin. Juokse pois!