Hyppää pääsisältöön

Tosi tarina: Paulin kotiinpaluu

Tosi tarina: Paulin kotiinpaluu, yle tv1
Pauli palaa lapsuuden maisemiin, missä moni asia on ehtinyt vuosikymmenten varrella muuttua. Tosi tarina: Paulin kotiinpaluu, yle tv1 tosi tarina: paulin kotiinpaluu

TV1 perjantaina 8.1.2016 klo 20.00 - 20.30, uusinta maanantaina 11.1. klo 5.55
Yle Areenassa 30 päivää

Pauli Kauppinen lähti nuorena miehenä kotoaan Ylä-Savosta Vieremän kunnan Salahmin kylästä paremman elämän toivossa Helsinkiin, ja jäi sille tielle.

Eläkeläinen, sekatyömies ja pitkän tien kulkija viettää ehtoopäiviään vanhainkodin infektio-osastolla.

Kotikylässään Pauli on käynyt viimeksi yli 30 vuotta sitten äitinsä hautajaisissa, eikä palata ole tehnyt mieli. Vanhemmiten on virinnyt toive päästä vielä kerran käymään synnyinkodissa.

Paulin kotiinpaluu on kertomus miehen arjesta vanhainkodissa ja matkasta hoitajansa avustuksella lapsuuden maisemiin, jossa moni asia on vuosikymmenten varrella ehtinyt muuttua.

Ohjaus Jukka Kärkkäinen. Tuotanto: Oksanen Töölöstä, 2008. Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2010.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.