Hyppää pääsisältöön

YleX:n uusi juontaja Mika Parikka vertaa Alman ja Jenspan kanssa työskentelyä salmonellaan: "Hyvin lähellä toisiaan"

Mika Parikka juontaa YleX:n iltapäiväohjelmaa yhdessä Alma Hätösen ja Jenni Poikeluksen kanssa.

Mika Parikka // Kuva: YleX

Tammikuun 4. päivästä alkaen YleX:n iltapäiväohjelma YleX Työharjoittelussa on kuultu vanhojen tuttujen, Alman ja Jenspan eli Hätösen ja Poikeluksen, lisäksi 27-vuotiasta Mika Parikkaa. Mika kertoo, että työskenteleminen juuri Alman ja Jenspan kanssa on saanut hänet erittäin tyytyväiseksi ja iloiseksi.

Siitä huolimatta Kirkkonummelta kotoisin oleva empaattiseksi itseään kuvaileva Mika vertaa juontamista naiskaksikon kanssa salmonellaan.

- Se on p*skamaisin tauti, jota maa päällään kantaa. Mutta on hyvin lähellä radiojuontamista varsinkin näiden kahden kanssa. Kyllä, ne kaksi asiaa ovat hyvin lähellä toisiaan, Mika kertoo.

Miksi tuore juontaja sanoo näin, kun juontotyö on jo pitkään ollut hänen unelmansa?

Se johtuu siitä, että Mikan, Alman ja Jenspan välillä vallitsee jo nyt naljailun tasapaino, jota kuullaan myös lähetyksissä.

- Jokainen saa aina välillä osansa. Kun tulee hyvä tilaisuus päästä vähän näpäyttämään, niin se pitää tehdä, Mika sanoo.

Mika Parikka lupaa tuovansa lähetyksiin särmikkyyttä ja oivaltavuutta. Juontaja kertoo, että hänen tavoitteenaan on saada katsoja pysähtymään ja havahtumaan, että "kappas, noinkin asian voi nähdä".

Aiemmin Mika on toiminut radiokanava Voicella online-toimittajana sekä ajoittain myös juontajana. Toistaiseksi haastavin hetki radiossa tapahtui haastatellessa vieraita, jotka eivät syystä tai toisesta halunneet puhua lainkaan. Jutusteluun oli varattu aikaa tunnin verran, mutta Mika oli kysynyt kaikki kysymyksensä jo ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen. Loppuaika piti improvisoida – suorassa lähetyksessä.

- Se kasvatti ihmisenä. Tai ainakin radiominääni. Se oli yksi elämäni kiusallisimmista tilanteista.

Lue myös:

YleX Jälki-istunto uudistuu: juontajiksi Hätönen ja Poikelus