Hyppää pääsisältöön

8 myyttiä työstä: ”Suomalainen ei osaa myydä”

8 myyttiä työstä, yle tv1
Konsultti Pekka Pärnänen kertoo Maaretta Tukiaiselle, miten yritykset pärjäävät Kalifornian Piilaaksossa. 8 myyttiä työstä, yle tv1 8 myyttiä työstä

TV1 torstaisin 14.7.2016 klo 21.55 - 22.55, uusinta lauantaina 16.7. klo 15.50 ja keskiviikkona 20.7. klo 22.40
Katsottavissa Yle Areenassa

Vienti polkee taantumassa ja koko kansantalous kärsii. Miksi hienot tuotteemme eivät käy kaupaksi?

”Suomalainen ei osaa myydä” on uskomus, johon pureudutaan 8 myyttiä työstä -sarjan kolmannessa osassa.

Myyntityötä ei arvosteta

Myyntityön lehtori Pirjo Pitkäpaasi kertoo, että väärät käsitykset myymisestä elävät sitkeästi. Luullaan että myyjän täytyy olla synnynnäinen supliikkisankari, joka suoltaa vaivaannuttavia vitsejään.

Kuvitellaan, että hyvä myyjä on sitkeä tyrkyttäjä, joka ”klousaa” kaupat puoliväkisin.

Todellisuudessa hyvä myyntityö ei lähde myytävästä tuotteesta, vaan asiakkaan tarpeen kuuntelemisesta. Myyjä pyrkii ratkaisemaan asiakkaansa ongelman.

Punkaharjulta maailmalle

Sivusta on helppo huudella, että myykää paremmin, mutta ei se ole niin helppoa.

Juontaja Maaretta Tukiainen käy Punkaharjulla tapaamassa erikoisten puukalusteiden valmistajaa, jonka maailmanvalloitus lähti lupaavasti liikkeelle Milanon messuilta.

Sitten tilauksia ei vaan tullut tarpeeksi. Myyntiin olisi pitänyt satsata valtavasti aikaa ja rahaa.

Tee kotiläksyt!

Tukiainen matkustaa Kalifornian Piilaaksoon kuulemaan, millä keinoilla suomalaiset yritykset pärjäävät kilpailussa asiakkaista ja sijoittajista.

Yrittäjät korostavat verkottumisen ja pitkäjänteisyyden merkitystä. Konsultti Pekka Pärnänen antaa käytännön neuvoja: tee kotiläksyt, opiskele asiakkaan taustat, älä myöhästy palavereista.

Suomalainen rehellisyys on valttia Piilaaksossakin, mutta turhan vaatimaton ei kannata olla. Piilaaksossa eletään unelmista.

Suomalainen luovuttaa

Useissa firmoissa ostajan asemassa ollut tuotepäällikkö Itai Vonshak sanoo, että suomalaiset myyjät antavat helposti periksi.

Studiopaneelissa Tukiaisen johdolla keskustelevat AmCham-bisnesverkoston toimitusjohtaja Kristiina Helenius, ohjelmistoyritys Zefin toimitusjohtaja Jaakko Alasaarela ja liiketalouden professori Alf Rehn.

Tv-sarjan tuottaa ITV Studios Finland. Yhteistyössä ovat mukana Yle, Suomalaisen työn liitto, TEM, Tekes ja Taloudellinen tiedotustoimisto TAT.

Lisää sarjasta:
8 myyttiä työstä

8 myyttiä työstä, yle tv1
8 myyttiä työstä, yle tv1 Kuva: Studiopaneelissa Maaretta Tukiaisen kanssa keskustelevat professori Alf Rehn sekä toimitusjohtajat Kristiina Helenius ja Jaakko Alasaarela. 8 myyttiä työstä
Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.