Hyppää pääsisältöön

8 myyttiä työstä: "Suomessa työllä ei rikastu"

8 myyttiä työstä, yle tv1
Juontaja Maaretta Tukiainen (oik.) käy tapaamassa Porvoon sairaalan henkilökuntaa yhdessä kansanedustaja Susanna Kosken (kok.) kanssa. 8 myyttiä työstä, yle tv1 8 myyttiä työstä

TV1 torstaina 23.6.2016 klo 22.00 - 23.00, uusinta lauantaina 25.6. klo 15.50 ja keskiviikkona 29.6. klo 22.35
Katsottavissa Yle Areenassa

Kun diplomi-insinööri Jari Wickström muutti Suomesta töihin Sveitsiin, palkka tuplaantui ja verot puolittuivat. Tili toi rahaa niin että oikein hämmästytti. Ei tarvinnut enää miettiä, mihin olisi varaa ja mihin ei.

”Suomessa työllä ei rikastu” on arkinen hokema, jonka totuudenmukaisuutta selvitetään uudessa sarjassa 8 myyttiä työstä.

Jotkut ovat rikastuneet

Emmekö me suomalaiset halua, että kukaan rikastuu? Tulo- ja varallisuustilastoista näkee, että parin viime vuosikymmenen aikana jotkut kyllä ovat rikastuneet.

Rikastuuko yrittämällä? ”Yritysten kasvua ja yrittäjien vaurastumista nitistetään Suomessa verotuksella”, väittää Juha Ketola. Ketola on vienyt yrityksensä Viroon.

Tallinnassa Ketola piirtää laskelman siitä, miten paljon kannattavampaa on pyörittää firmaa Suomenlahden eteläpuolella.

Kenelle pitäisi maksaa enemmän?

Kansanedustaja Susanna Kosken (kok) mielestä suomalainen palkkapolitiikka tasapäistää, lannistaa ja jarruttaa talouden kasvua. Koskea haastatellaan Porvoon sairaalan kätilöporukan edessä.

Kätilöt äänestävät siitä, pitäisikö hyvälle kätilölle maksaa nykyistä enemmän – ja sille toisenlaiselle vähemmän.

Kiinteistövälittäjä Kaisa Liski kertoo ohjelmassa, ketkä ostavat arvokiinteistöjä. ”Kateus vaivaa kansaa”, väittää yrittäjä Amanda Harkimo. Sarjakuvataiteilija Hanna Arvela tuo esiin pistävän kritiikkinsä koko aiheeseen.

Jälkipyykki studiossa

Studiopaneelissa Tukiaisen johdolla keskustelevat perheyrittäjien toimitusjohtaja Leena Mörttinen, sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo ja liiketalouden professori Alf Rehn.

Ohjelmasarja 8 myyttiä työstä penkoo yleisiä väittämiä suomalaisesta työelämästä. Moniko hokemista pitää paikkansa?

Sarjan tuottaa ITV Studios Finland. Yhteistyössä ovat mukana Yle, Suomalaisen työn liitto, TEM, Tekes ja Taloudellinen tiedotustoimisto TAT.

Lisää sarjasta:
8 myyttiä työstä

8 myyttiä työstä, yle tv1
8 myyttiä työstä, yle tv1 Kuva: Maaretta Tukiaisen (kesk.) juontaman sarjan vakiokasvoja ovat professorit Saara Taalas ja Alf Rehn. 8 myyttiä työstä
Kommentit