Hyppää pääsisältöön

Draamaa Ylen kanavilla tammikuussa

Silicon valley
HBO:n uusi draamakomediasarja Silicon Valley alkaa Kakkosella maanantaina 11.1. Kuvassa vasemmalta: Kumal Nanjiani, T.J. Miller, Thomas Middleditch, Zach Woods ja Martin Starr. Silicon valley silicon valley

Ylen tammikuu on täynnä laatudraamaa. Silicon Valley on HBO:n uusi draamakomediasarja, joka kertoo IT-alan nuorista neroista. True Detective -sarjan tuottajan uusi trilleri Mr. Robot puolestaan kuvaa aikaa, jossa teknologiasta on tullut ihmiskunnan ylin ystävä ja samalla vaarallisin vihollinen. Deutchland 83 -sarja sijoittuu kylmän sodan aikaiseen Saksaan. Lisäksi tarjolla mm. uusia jaksoja sarjoista Game of Thrones, Girls, Newsroom ja Ylikomisario Banks. Tässä listattuna vain osa laajasta draamakattauksestamme:

Kontillaan
Kontillaan kontillaan

Radioteatteri esittää: Kontillaan
Yle Radio 1 sunnuntaina 10.1. klo 15.00
Ensiesitys

Markus Leikolan kirjoittama ajankohtaiskuunnelma. On pakkasjoulu jossakin päin Suomea ja tienpenkalle ajaa rekka. Rekan kontista löytyy pakolaisia, jotka eivät tiedä missä päin maailmaa he ovat. Rekan äärelle tulee suomalaisia, jotka eivät tiedä mitä tehdä kontissa olijoille. Aukeaako ovi? Avataanko ovi? Ja jos, niin kuka astuukaan kenen maailmaan? Ohjaus: Erja Manto. Lue lisää

Leijonasydän
Leijonasydän leijonasydän
Leijonasydän (16)
Yle TV1 sunnuntaina 10.1. klo 21.05
Televisioensi-ilta

Pikkukaupungin uusnatsiporukan johtohahmo Teppo rakastuu kiihkeästi temperamenttiseen Sariin. Sarilla on tummaihoinen poika Ramu. Miten yhteiselämää aloittavan uusperheen käy? Yllättävän ja kulmikkaan huumorin taustalla on suuria tunteita, ja sen ytimessä sykkii rohkea ja lempeä leijonasydän. Pääosissa Peter Franzén, Jasper Pääkkönen, Laura Birn, Yusufa Sidibeh, Jasper Pääkkönen, Jussi Vatanen, Pamela Tola, Jani Toivola. Jasper Pääkkönen palkittiin parhaan miessivuosan Jussilla 2014. Yle Areena 7 pv. Lue lisää

Girls
Girls girls

Girls (16)
Yle TV2 sunnuntaina 10.1 klo 22.05
Uudet jaksot 1-5 / 10

(Girls, S4) HBO:n neljän nuoren newyorkilaisnaisen elämän koitoksia seuraava palkittu sarja jatkuu nyt neljännelle kaudelleen. Kymmenen uutta jaksoa,jotka nähdään kahtena viiden jakson settinä. Pääosissa Lena Dunham, Zosia Mamet, Jemima Kirke ja Allison Williams. Katsottavissa Yle Areenassa 30 päivän ajan sekä yksi päivä ennakkokatseluna.
Silicon Valley
Silicon Valley silicon valley

Silicon Valley (12)
Yle TV2 maanantaisin klo 19.00 alkaen 11.1.
Uusi sarja

(Silicon Valley, S1-2) HBO:n uusi draamakomediasarja kertoo nasevasti IT-alan nuorista neroista ja heidän edesottamuksistaan pähkähullussa maailmassa, joka on aika kaukana tavallisten loppukäyttäjien maailmanpiiristä. Kuvassa vasemmalta: Gilfoyle (Martin Starr), Erlich (T.J. Miller), Richard (Thomas Middleditch), Jared (Zach Woods) ja Dinesh (Kumal Nanjiani). Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivän ajan sekä 1 vrk ennakkona. Lue lisää...
Game of Thrones
Game of Thrones game of thrones

Game of Thrones (16)
Uusi kausi - 5 jaksoa putkeen Kakkosella 11.1. ja 15.2. klo 22.00 alkaen

(Game of Thrones, S5) Odotetut HBO:n suuren fantasiasarjan viidennen kauden jaksot nähdään kahtena viiden jakson settinä. Stannis Baratheon on julistautunut Westerosin valtakunnan kuninkaaksi, mutta kauanko hänen valtakautensa mahtaa kestää? Mikä on inhotun Tyrionin kohtalo? Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivän ajan + 1 päivä ennakkokatseluna. Lue lisää
Varsovan vakoojat
Varsovan vakoojat Kuva: © Robert Palka/Fresh Pictures 2012 varsovan vakoojat

Varsovan vakoojat (12)
Yle TV1 tiistaisin klo 21.30 alkaen 12.1.
Uusi minisarja, osa 1/2

(Spies of Warsaw) Vuonna 1937, jo ennen II maailmansodan syttymistä Euroopan kulisseissa käytiin kiivasta kamppailua rintamalinjoja rakennellen ja vastapuolen suunnitelmia aavistellen. Alan Furstin vakoiluromaaniin pohjautuva sarja kuvaa tuon ajan vaikutusta yksittäisten ihmiskohtaloiden kautta. Pääosissa: David Tennant ja Janet Montgomery. Yle Areena 7 pv. Lue lisää
mr robot
mr robot mr robot

Mr. Robot (16)
Yle TV2 keskiviikkoisin klo 21.00 alkaen 13.1.
Uusi sarja

(Mr. Robot / Yhdysvallat 2015) Huipputrilleri kuvaa dystopiaa, jossa huippuälystä ja teknologiasta on tullut ihmiskunnan ylin ystävä ja samalla vaarallisin vihollinen. Ne jotka hallitsevat virtuaalimaailman, hallitsevat myös reaalimaailmaa. Missä kulkee oikean ja väärän raja, jos sinulla on äkkiä rajattomat vaikutusmahdollisuudet, mutta myös vastuu tekemistäsi valinnoista? Pääosissa: Rami Malek (kuvassa), Christian Slater, Portia Douybleday, Carly Chaikin ja Martin Wallström. Sarja voitti vuoden 2015 parhaan tv-sarjan Golden Globe -palkinnon. 10 jaksoa. Yle Areena 14 pv. Lue lisää...
Aaron ja Julie
Aaron ja Julie aaron ja julie

Yle TV1 perjantaisin klo 22.00 alkaen 15.1.
Aaron ja Julie (7)
Uusi sarja

(Leaving) Tony Marchantin käsikirjoittama minisarja keski-ikäisestä Juliesta ja 20 vuotta nuoremmasta Aaronista. Toinen on naimisissa ja kahden teini-ikäisen äiti, toinen vanhempiensa luona asuva itseään etsivä nuori mies. Voiko tällaisella suhteella olla tulevaisuutta? Pääosissa Callum Turner ja Helen McCrory. 3 jaksoa. Yle Areena 7 pv.Lue lisää
Sherlock Special: The Abominable Bride
Sherlock Special: The Abominable Bride sherlock special: the abominable bride

Uusi Sherlock: The Abominable Bride (16)
Yle TV2 sunnuntaina 17.1. klo 21.00
Uuden vuoden spesiaalijakso

Hartaasti odotettu uuden vuoden spesiaali on sarjasta irrallinen jakso, jossa Holmes ja Watson seikkailevat 1800-luvulla, niin kuin Arthur Conan Doylen alkuperäisissä kirjoissa. Yle Areena 14 pv. Lue lisää
Isänmaallinen mies
Isänmaallinen mies isänmaallinen mies

Kotikatsomo: Isänmaallinen mies (12)
Yle TV1 sunnuntaina 17.1.klo 21.05
Televisioensi-ilta

Toivolla on harvinaislaatuinen veri. Hänestä tehdään Suomen hiihtomaajoukkueen, ja nuoren hiihtäjätoivon Ainon, salainen ase. Omatunto ei kuitenkaan jätä Toivoa rauhaan. Pääosissa Martti Suosalo, Pamela Tola, Hannu-Pekka Björkman, Mikko Kouki, Pirjo Lonka, Kari Ketonen.Yle Areena 7 pv. Lue lisää
Ja'mie: Private School Girl
Ja'mie: Private School Girl chris lilley

Ja'mie: Private School Girl
Yle TV2 klo 20.00 alkaen 18.1.
Uusi HBO-sarja maanantaista keskiviikkoon

Osa 1/6. Aussikoomikko Chris Lilley pukeutuu tytöksi ja irvailee surutta pissiksille uudessa sketsisarjassaan. Yksityisen tyttökoulun viimeistä luokkaa käyvä Ja'mie haluaa olla koko koulun kuningatar. Kuvassa etualalla Ja'mie (Chris Lilley). Yle Areenassa 30 päivän ajan sekä 1 vuorokausi ennakkokatseluna.
Ylikomisario Banks
Ylikomisario Banks ylikomisario banks

Ylikomisario Banks (16)
Yle TV1 lauantaisin klo 22.00 alkaen 23.1.
Uusia jaksoja

(DCI Banks, S3-S4) Osa 1/6. Ylikomisario Banksin uusissa tutkumuksissa on tiedossa mm. lapsen kidnappaus sekä Alania henkilökohtaisesti raastava juttu, joka uhkaa tuhota usean ihmisen uran ja elämän. Sarja perustuu Peter Robinsonin suosittuihin dekkareihin, joita on käännetty myös suomeksi. Pääosissa Stephen Tompkinson,Caroline Catz ja Andrea Lowe.Yle Areena 7 pv. Lue lisää
Newsroom
Newsroom newsroom

Newsroom
Yle TV1 maanantaisin klo 22.50 alkaen 25.1.
Uusia jaksoja

(The Newsroom, S3) HBO:n draamasarjan viimeiseksi jäävällä kaudella kuvitteellisen ACN-kaapelikanavan väki taistelee olemassaolonsa oikeutuksesta. Aikakauden todelliset uutiset värittävät kuviteltujen henkilöiden työtä ja arkea. Barack Obama on juuri valittu uudelle kaudelle ja Yhdysvaltain viranomaisten salaisissa kansioissa tapahtuu massiivinen tietovuoto, jota myös ACN-kanava joutuu suojelemaan.Kuinka päättyy sarjan keskushenkilöiden tarina? Kuvassa uutisankkuri Will McAvoy (Jeff Daniels).Tuotanto: HBO, 2014.
Deutschland 83
Deutschland 83 Kuva: Conny Klein/UFA Fiction für RTL deutschland 83

Deutschland 83
Yle TV1 tiistaisin klo 21.30 alkaen 26.1.
Uusi sarja

(Deutschland 83, S1 / Saksa 2015) Kahdeksanosainen sarja sijoittuu kylmän sodan aikaan ja rautaesiripun halkaisemaan Saksaan. Se kuvaa idän ja lännen tulenarkoja suhteita sekä DDR:n aktiivista vakoilutoimintaa Saksan liittotasavallan alueella. Nuori itäsaksalainen Martin Rauch joutuu soluttautumaan länteen tehtävänään on urkkia tietoja sekä lietsoa ydinasevastaisuutta ja kansalaistottelemattomuutta opiskelijoiden rauhanliikkeessä. Mitä tapahtuu kun nuorukainen, jolla on elämä edessä ymmärtää karun totuuden isänmaansa toimista? Sarjalle on luvassa jatkoa toisen tuotantokauden verran. Pääosissa: Jonas Nay, Alexander Beyer ja Lisa Tomaschewsky. Lue lisää

Lista on koottu 7.1. - muutokset mahdollisia.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua