Hyppää pääsisältöön

Musaa, murhia, antisankareita ja alkoholisteja – vietä vuosi 2016 elokuvissa

Supersankarit ja suositut leffasarjat ovat trendi myös alkavana elokuvavuotena, mutta luvassa on myös komediaa ja rakkautta.

Muun muassa Bodom, Anna mulle Lovee, The Hateful Eight, Ghostbusters ja Bridget Jones nähdään leffassa tänä vuonna.

Miksi tehdä muuta, kun voi olla elokuvissa? Vuosi 2016 on kiinnostavia ensi-iltoja täynnä: heti ensi viikolla Suomessakin nähdään Quentin Tarantinon The Heightful Eight.

Mitä kaikkea muuta on luvassa leffarintamalta? Koostimme kiinnostavimmat ensi-illat.

Ensi-ilta 13.1.: The Hateful Eight

The Heightful Eight // Kuva: The Weinstein Company

Quentin Tarantinon odotettu länkkäri tuli ensi-iltoihin jo vuoden 2015 puolella monissa maissa, mutta 13. tammikuuta se nähdään Suomessakin valkokankailla. Yhdysvaltain sisällissodan jälkeisiin aikoihin sijoittuva länkkäri kertoo lumimyrskyn kouriin joutuneesta kahdeksikosta, ja Tarantinon tyylille uskollisesti veri tulee lentämään tässäkin pläjäyksessä.

29.1. Love Records – Anna mulle Lovee

Anna mulle Lovee // Kuva: Fisher King Production

Love Records oli legendaarinen suomalainen levy-yhtiö, joka nosti erityisesti rock-muusikoita ja poliittista laululiikettä. Love Records – Anna mulle Lovee kertoo kolmesta kaveruksesta, jotka päättävät perustaa oman levy-yhtiön.

10.3. The Divergent Series: Allegiant

Dystooppinen Divergent-elokuvasarja tekee potterit, twilightit ja nälkäpelit ja jakaa trilogian viimeisen kirjan kahteen elokuvaan. Niistä ensimmäisessä Trisille ja Fourille on ilmeisesti luvassa jälleen kerran shokkipaljastuksia ja salaliittoja, kun he poistuvat kotikaupunkinsa muurien ulkopuolelle.

25.3. Batman v. Superman: Dawn of Justice

Avaa Instagram postaus

Ben Affleck ei ole helpon tehtävän edessä, kun hyppää Batmanin rooliin Christopher Nolanin ohjaaman kehutun Batman-trilogian jälkeen. Apuna on kuitenkin myös Teräsmies, jonka kanssa Batman tiettävästi ottaa elokuvassa yhteen, vaikka molemmat ovat perinteisesti olleet hyviksiä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Batman ja Teräsmies ovat mukana samassa näytellyssä elokuvassa.

25.3. Onnenonkija

Onnenonkija-leffan pääosia näyttelevät Olavi Uusivirta ja Minka Kuustonen. // Kuva: YleX / Samppa Rautio

Yhä useampi haluaa bloggauksesta itselleen ammatin, ja vielä useampi haaveilee blogien esittelemästä luksuselämäntyylistä. Vain harvaa bloggaus pystyy kuitenkin elättämään, ja tästä myös kotimainen Onnenonkija-elokuva kertoo: köyhästä tytöstä, joka ei osaa olla köyhä, ja rikkaasta jätkästä, joka ei osaa olla rikas. YleX on elokuvan yhteistyökumppani.

24.6. Independence Day: Resurgence

Jos vihaat juhannusta, planeettaa uhkaava tuho saattaisi viihdyttää sinua. Keskikesän kunniaksi elokuvateattereihin saapuu jälleen ihmiskuntaa uhkaava avaruusolioiden armeija. Ysärihitti Independence Dayssä nähtiin, miten ihmiset Will Smithin johdolla saivat alien-hyökkäyksen kukistettua. Jatko-osassa kuitenkin selviää, että avaruusoliot ehtivät lähettää hätäsignaalin ennen tuhoaan, millä on tietysti omat seuraamuksensa. Will Smithiä ei uudessa Independence Dayssä nähdä, mutta moni muu näyttelijä, esimerkiksi Jeff Goldblum ja Vivica A. Fox, uusivat roolinsa.

1.7. Absolutely Fabulous: The Movie

Viime vuosikymmenten hauskimmat alkoholistit ovat ilman muuta lontoolaiset Patsy ja Edina, jotka yrittävät yhdistää vastuuttoman biletyksen ja luksuselämäntyylin. Todella upeeta -komediasarjan päähenkilöt seikkailevat ensimmäistä kertaa elokuvassa ja joutuvat mediakohun keskelle. Ja huom! Elokuvassa tekee tiettävästi cameo-roolin One Directionin Harry Styles.

15.7. Ghostbusters

Avaa Instagram postaus

Ghostbusters – suomeksi Haamujengi – ei ehkä tunnu jännittävimmältä elokuva-franchiselta: yli 30 vuotta vanha alkuperäinen Ghostbusters ja kököhkö jatko-osa pari vuotta myöhemmin ovat monelta unohtuneet jo kokonaan. Miksi kiinnostua uudesta rebootista? Koska sitä tähdittää ehkä hulvattomin tämän hetken näyttelijäkaarti: Saturday Night Livestä tutut Kristen Wiig, Kate McKinnon ja Leslie Jones sekä muun muassa Bridesmaids-leffassa naurattajan taidoillaan loistanut Melissa McCarthy.

Elokuu: Suicide Squad

Oletko saanut tarpeeksesi puhtoisista supersankareista? Suicide Squad kasaa yhteen porukan supervoimia omaavia hahmoja, mutta tällä kertaa he ovat pahiksia. Mukana on muun muassa Jared Leton esittämä Jokeri sekä Will Smithin Deadshot.

19.8. Bodom

Mikael Gabriel on mukana Bodom-kauhuleffassa. // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Mitä tapahtui Bodomjärvellä 1960? Se kiinnostaa Bodom-elokuvan neljää päähenkilöä, jotka haluavat toisintaa verisen mysteerin tapahtumat alkuperäisellä paikalla. Koska kyseessä on kauhuelokuva, voi aavistaa, että tämäkään telttaretki ei ilman veritekoja pääty. Elokuvaa tähdittää tämän hetken suosituimpiin suomalaisräppäreihin lukeutuva Mikael Gabriel.

9.9. Teit meistä kauniin

Suomirockin mammutin Apulannan tarina kerrataan ensi syksynä ensi-iltansa saavassa Teit meistä kauniin -elokuvassa. Elokuvan ohjaa Tuukka Temonen, joka kuuluu bändin perustajajäseniin.

16.9. Bridget Jones’s Baby

Bridget Jones's Baby // Kuva: Columbia Pictures

Bridget Jones – ainaiselle laihikselle itsensä tuominnut, nöyryyttäviin tilanteisiin herkästi ajautuva romantikko, joka kahden elokuvan loppuratkaisuna löysi sen oikean. Sarjan kolmannen elokuvan nimi antaa ymmärtää, että Bridgetille on syntynyt vauva – mutta kuka on isä? Onko Mark Darcy yhä mukana kuvioissa?

16.12.: Rogue One: A Star Wars Story

Jos Star Wars -hammastasi jäi kolottamaan The Force Awakensin jälkeen, täytyy odottaa enää vuosi, ennen kuin pääset taas mukaan galaksin avaruusseikkailuihin. Tosin Force Awakensin tarinaan ei ole vuonna 2016 vielä luvassa jatkoa, vaan Rogue One: A Star Wars Story kertoo itsenäisen tarinan, joka sijoittuu aikaan ennen alkuperäisen Tähtien Sodan (1977) tapahtumia. Asetelma on kuitenkin tuttu muista Star Warseista: kapinalliset yrittävät jälleen kerran tuhota pahan Imperiumin mega-aseen.

Huom: Tarkat ensi-iltapäivät voivat vielä muuttua.