Hyppää pääsisältöön

Teeman kevään elokuvat 2016

Kollaasi Teeman kevään 2016 elokuvatarjonnasta: Minne tiemme vie, Juha, Mafia tappaa vain kesäisin, E.T.
Vasemmalta ylhäältä myötäpäivään: Minne tiemme vie, Juha, E.T., Mafia tappaa vain kesäisin. Kollaasi Teeman kevään 2016 elokuvatarjonnasta: Minne tiemme vie, Juha, Mafia tappaa vain kesäisin, E.T. teeman elokuvat

Teema näyttää elokuvia viitenä päivänä viikossa. Keväällä luvassa muun muassa Oscar-voittajia, asfaltinkatkuisia kulttifilmejä, Montgomery Cliftiä, italialaista elokuvaa, lapsikuvauksia ja Kaurismäen veljeksiä.

maanantai 4.1. klo 22.00 Kotiseutu (7)
(Heimat, Länsi-Saksa 1981–82) Ensimmäisen osan ensimmäinen jakso. Edgar Reitzin mahtava sarjatrilogia Saksan 1900-luvusta alkaa. Sarja (Heimat, Die zweite Heimat, Heimat 3) jatkuu koko kevätkauden maanantaisin klo 22.

keskiviikko 6.1. klo 22.10 Beasts of the Southern Wild (12)
(USA 2012) Palkittu, fantasian puolelle liikkuva draama, jossa Louisianan rämeikön pienessä yhteisössä elää tyttö, Hushpuppy, isänsä kanssa. Kun isä sairastuu, pääsevät luonnonvoimat valloilleen. Ohjaus Benh Zeitlin.

torstai 7.1. klo 21.50 Ystävät, toverit (16)
(1990) Elokuva kaivoksenomistajan elämästä, rahan vallasta ja ahneudesta toisen maailmansodan aikana Petsamossa. Pääosissa Mikk Mikiver, Stina Ekblad, Hannu Lauri. Ohjannut Rauni Mollberg. Tuotanto Filmi-Molle Oy.

perjantai 8.1. klo 21.45 Syvänsininen meri (12)
(The Deep Blue Sea, Britannia 2011) 1950-­luvulle sijoittuva draama tuomarin puolisosta, joka ajautuu repivään rakkaussuhteeseen entisen hävittäjälentäjän kanssa. O: Terence Davies. N: Rachel Weisz, Tom Hiddleston.

lauantai 9.1. klo 21.00–23.50 Teemalauantai: Naisemme Hollywoodissa
Ilta on omistettu Suomen ainoalle Hollywood-tähdelle, tanssija-näyttelijä Taina Elgille. Elokuvan jälkeen esitetään tv-dokumentti Starring Taina Elg.
Tytöt
(Les Girls, USA 1957) Taina Elg tunnetuimmassa elokuvassaan romanttisessa musiikkikomediassa, jossa tanssiseurueen lemmensuhteet menevät oikeussalissa ratkottavaan solmuun. O: George Cukor. N: Gene Kelly, Mitzi Gaynor, Kay Kendall, Taina Elg.

sunnuntai 10.1. klo 18.00 Balladi sotilaasta
(Ballada o soldate, Neuvostoliitto 1959) Elokuva nuoresta sotilaasta, joka kunnostauduttuaan taistelussa pääsee käymään kotiseudullaan ja matkalla rakastuu junassa tapaamaansa naiseen. O: Grigori Tshuhrai.

keskiviikko 13.1. klo 21.50 Yli vuorten (12)
(După dealuri, Romania 2012) Nuori nainen saapuu ortodoksiluostariin, jossa hänen rakastettunsa aikoo ryhtyä nunnaksi. Tunnelma käy painostavaksi, kun ystävätär joutuu manaamisen kohteeksi. O: Cristian Mungiu.

torstai 14.1. klo 21.50 Da Capo (12)
(1985) Viulunsoiton ihmelapsesta kertova suurelokuva perustuu vapaasti Heimo Haiton elämään. Viulutaiteilijaa lapsena esittää kapellimestari Jan Söderblom, aikuisena Raimo Karppinen. O: Pirjo Honkasalo, Pekka Lehto.

perjantai 15.1. klo 21.00 The Debt – Velka (16)
(Britannia 2010) Trillerissä kolme Mossadin agenttia etsii natsirikollista Itä-Berliinissä. 30 vuotta myöhemmin tapauksen salaisuudet piinaavat yhä kansansankareita. O: John Madden. N: Helen Mirren, Jessica Chastain.

lauantai 16.1. klo 20.00–0.15 Teemalauantai: Fellinistä Fosseen
Kaksi upeaa elokuvaa samasta tarinasta, päähenkilöinä roomalainen prostituoitu Cabiria ja newyorkilainen tanssityttö Charity.
Cabirian yöt (12)
(Le notti di Cabiria, Italia 1957) Palkittu klassikko hyväsydämisestä roomalaisesta katunaisesta, joka joutuu toistuvasti huijatuksi. Vai löytääkö hän vihdoin rakkautensa? O: Federico Fellini. N: Giulietta Masina.
Sweet Charity (S)
(USA 1969) Näyttävillä tanssiesityksillä kruunattu musiikkikomedia naiivista ja hyväsydämisestä tanssitytöstä, joka etsii suurta rakkautta. O: Bob Fosse. N: Shirley MacLaine, Ricardo Montalban, Sammy Davis Jr.

sunnuntai 17.1. klo 18.00 Aavikon laki (12)
(Beloje solntse pustyni, Neuvostoliitto 1970) Venäjän suosituimpiin elokuviin kuuluva seikkailu Keski­Aasian maisemissa. Puna­armeijan sotilas joutuu vahtiimaan pakosalla olevan sissijohtajan haaremia. O: Vladimir Motyl.

keskiviikko 20.1. klo 21.50 Ginger ja Rosa (7)
(Ginger & Rosa, Britannia 2012) Erottamattomat kaverukset Ginger ja Rosa elävät teinivuosien unelmaa Lontoossa 1962. Heidän suhteensa muuttuu täysin erään ratkaisevan tapahtuman johdosta. O: Sally Potter.

torstai 21.1. klo 21.50 Neitoperho (16)
(1997) Psykologinen jännityselokuva omistushalusta ja nuoresta naisesta, jolle ei sanota ei. Pääosissa Jussi-palkitut Leea Klemola ja Rea Mauranen sekä Elina Hurme. Ohjaus Auli Mantila.

perjantai 22.1. klo 18.30 Keikka (7)
(Suomi 2013) Ryhmäteatterin ensemble-elokuva lääkäristä, joka haluaa auttaa pakolaisryhmän Suomeen. O: Jarmo Lampela. N: Minna Suuronen, Robin Svartström, Juha Kukkonen, Minka Kuustonen. O: Jarmo Lampela.

perjantai 22.1. klo 21.00 Kiveä kovempi (12)
(Brighton Rock, Britannia 2010) Graham Greenen romaanin 1960-­luvulle siirretty filmiversio rannikon humukaupungin nuoresta murhaajasta, joka viettelee todistajaksi osuneen naisen vaientaakseen hänet. N: Sam Riley, Andrea Riseborough, Helen Mirren, John Hurt. O: Rowan Joffe.

lauantai 23.1. klo 21.00 Teemalauantai: David Bowie 1947–2016
Aiemmin tällä paikalla ollut Teemalauantai: Saksa sotien välissä esitetään 23.4.

sunnuntai 24.1. klo 18.00 Afrikan kuningatar (7)
(The African Queen, Britannia 1951) Romanttisessa seikkailuelokuvassa jokikippari ja vanhapiika päätyvät samaan purtiloon ja ottavat mittaa toisistaan ja saksalaisista. O: John Huston. N: Humphrey Bogart, Katharine Hepburn.

keskiviikko 27.1. klo 21.50 Hannah Arendt (S)
(Saksa 2012) Elokuva Adolf Eichmannin oikeudenkäyntiä seuranneesta filosofi Hannah Arendtista, joka loi käsitteen "pahuuden banaalius". N: Barbara Sukowa, O: Margarethe von Trotta.

torstai 28.1. klo 21.50 Cha cha cha (S)
(1989) Hyvän mielen komedia siitä, kuinka rantojen mies nousee siltojen alta sofistikoituneeksi perijäksi. Farssin päärooleissa Matti Pellonpää ja Kari Väänänen. O: Mika Kaurismäki.

perjantai 29.1. klo 21.00 Viikko Marilynin kanssa (S)
(My Week with Marilyn, Britannia 2011) Mitä tapahtuukaan, kun Marilyn Monroe saapuu 1957 Englantiin tekemään elokuvaa Laurence Olivierin kanssa. O: Simon Curtis. N: Michelle Williams, Kenneth Branagh, Emma Watson, Judi Dench.

lauantai 30.1. klo 21.30–0.45 Teemalauantai: Komea, ylpeä Afrikka
Kaksi dokumenttielokuvaa täynnä afrikkalaista tyyliä ja ylpeyttä, maskuliinia ja feminiiniä.
35 lehmää ja yksi Kalashnikov
(35 Cows and a Kalashnikov, Saksa 2014) Ylväs ja runollinen dokumenttielokuva miehisestä kauneudesta Afrikassa, Etiopian suri-heimosta Brazzavillen dandyihin ja Kinshasan voodoopainijoihin. O: Oswald von Richthofen.
Mama Africa
(Suomi 2011) Maailmankuulu eteläafrikkalainen laulaja Miriam Makeba taisteli koko elämänsä rasismia ja köyhyyttä vastaan ja puolusti tasa-arvoa ja rauhaa. Dokumenttielokuvan ainutlaatuisesta taiteilijasta ohjasi Mika Kaurismäki.

sunnuntai 31.1. klo 18.00 Hatari! (12)
(USA 1962) Seikkailukomedia Afrikassa villieläimiä pyydystävästä miesjoukosta, jonka kuviot sekoittuvat kun paikalle ilmestyy viehättävä naiskuvaaja. O: Howard Hawks. N: John Wayne, Hardy Krüger, Elsa Martinelli.

keskiviikko 3.2. klo 21.50 Opettaja, joka joi karttapallonsa
(Geograf globus propil, Venäjä 2013) Venäläinen elokuva alkoholisoituvasta tiedemiehestä, joka henkensä pitimiksi työskentelee koulussa opettajana. O: Aleksandr Veledinski.

torstai 4.2. klo 21.50 Tigrero, elokuva joka ei valmistunut (S)
(1994) Samuel Fuller palaa 40 vuoden jälkeen Karaja-intiaanien kylään Amazonin sademetsässä. Samalla kun Fuller puhuu ohjaajakolleega Jim Jarmuschille urastaan ja elokuvasta, joka ei koskaan valmistunut, myös intiaanit kertovat kohtalostaan viimeisten vuosikymmenien aikana. Dokumenttielokuvan ohjasi Mika Kaurismäki.

perjantai 5.2. klo 21.00 Kuuma aurinko (12)
(Plein soleil, Ranska 1960) Patricia Highsmithin Lahjakas herra Ripley -romaaniin perustuva tyylikäs trilleri huijarista, joka alkaa omia rikkaan playboyn omaisuutta ja henkilöllisyyden. O: René Clément. N: Alain Delon, Maurice Ronet, Marie Laforêt.

lauantai 6.2. klo 21.00–23.50 Teemalauantai: Christopher Lee
Kahden kulttielokuvan ilta suurenmoisen näyttelijän, unohtumattoman kreivi Draculan, ainutlaatuisen lordi Summerislen ja suuren Suomen ystävän Christopher Leen (1922–2015) muistoksi.
Dracula, pimeyden prinssi (12)
(Horror of Dracula, Britannia 1958) Christopher Leen ensimmäinen rooli kreivi Draculana kauhuklassikossa, joka toi vampyyrielokuviin uutta verta ja väriä Hammer-studion tyyliin. O: Terence Fisher. N: Christopher Lee, Peter Cushing.
Uhrijuhla (16)
(The Wicker Man, Britannia 1973) Kulttitrilleri poliisista, joka etsii kadonnutta lasta Skotlannin edustalla sijaitsevan pakanallisen saarelaisyhteisön parista. O: Robin Hardy. N: Edward Woodward, Christopher Lee, Britt Ekland.

sunnuntai 7.2. klo 18.00 Pikku Caesar
(Little Caesar, USA 1931) Menestyksensä ansiosta gangsterielokuvien vyöryn käynnistänyt klassikko pikkukonnasta, joka raivaa tietään alamaailman huipulle. O: Mervyn LeRoy. N: Edward G. Robinson, Douglas Fairbanks Jr.

keskiviikko 10.2. klo 21.50 Humiseva harju (12)
(Wuthering Heights, Britannia 2011) Andrea Arnoldin ohjaama naturalistinen tulkinta Emily Brontën klassikkoromaanista. Heathcliffen ja Cathyn rakkaustarinan taustana on 1700-luvun lopun ankara ja julma elämä Yorkshiren nummilla.

torstai 11.2. klo 21.50 Paperitähti
(1989) Todellisuuteen pohjautuva elokuva naisesta, kolmesta miehestä hänen elämässään ja säälimättömästä hyväksikäytöstä. Pääosissa: Pirkko Hämäläinen ja Kari Väänänen. Käsikirjoitus Mika Kaurismäki ja Antti Lindqvist. Ohjaus Mika Kaurismäki. Tuotanto Villealfa Filmproductions Oy.

perjantai 12.2. klo 21.00 Amerikkalainen ystävä (16)
(Der amerikanische Freund, Saksa 1977) Patricia Highsmithin romaaneihin perustuvassa rikosjännärissä Saksassa taideväärennöksillä elävä Tom Ripley etsii palkkatappajaa. O: Wim Wenders. N: Dennis Hopper, Bruno Ganz.

lauantai 13.2. klo 21.00–0.05 Teemalauantai: Lars von Trier
Teemaillassa tanskalaisen elokuvan ikuisen kauhukakaran kypsin elokuva sekä Tanskan tv:n tuottama ohjaajan tuore haastattelu.
Melankolia (12)
(Melancholia, Tanska 2011) Lars von Trierin elokuva masennuksesta ja maailmanlopusta: sininen planeetta nimeltä Melankolia lähestyy uhkaavasti maapalloa. N: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland.

sunnuntai 14.2. klo 18.00 Yhteiskunnan vihollinen
(The Public Enemy, USA 1931) Gangsterielokuvan klassikko kahdesta rikollisesta, jotka kieltolain aikana hankkivat yhä suurempia rikkauksia mutta myös vihollisia. O: William A. Wellman. N: James Cagney, Jean Harlow.

sunnuntai 14.2. klo 23.40 Uhrijuhla (16)
Pikauusinta Teemalauantaista 6.2.

maanantai 15.2. klo 23.35 Taking Off – otetaan hatkat (16)
(Taking Off, USA 1971) Milos Formanin ohjaama riemastuttava, kuvia kumartelematon komedia ja herkullinen ajankuva 1970-luvun Amerikasta. Kotoa karanneiden lasten vanhemmat oppivat itse nauttimaan elämästä, kun teinit eivät ole nurkissa riesana. Musiikkia, hippejä, pössyttelyä.

tiistai 16.2. klo 23.15 Keikka (7)
Uusinta. Ensilähetys 22.1.

keskiviikko 17.2. klo 21.45 Kamarineidon päiväkirja
(Le journal d'une femme de chambre, Ranska 1964) Luis Buñuelin elokuva kamarineidosta, joka ottaa pestin maalaiskartanosta ja saa tutustua isäntäväen mitä oudoimpiin kummallisuuksiin. N: Jeanne Moreau, Michel Piccoli.

keskiviikko 17.2. klo 23.20 Yö ilman armoa (16)
(The Night of the Following Day, USA 1969) Harvoin nähty Brando-trilleri. Joukko rikollisia sieppaa nuoren perijättären lunnasrahojen toivossa, mutta ryhmä alkaa hajota sisäisiin erimielisyyksiin. N: Marlon Brando, Richard Boone, Rita Moreno, Pamela Franklin. O: Hubert Cornfield.

torstai 18.2. klo 21.50 Klaani (12)
(1984) Tarina Sammakoitten suvusta nyt pitkänä alkuperäisversiona. Rikosten poluilla kulkevia Sammakoita esittävät Markku Halme, Juhani Niemelä, Antti Litja ja Kari Väänänen. Ohjaus Mika Kaurismäki.

perjantai 19.2. klo 21.00 Million Dollar Baby (12)
(USA 2004) Neljän Oscarin draama ikääntyneestä valmentajasta, joka ottaa hoiviinsa nyrkkeilijäksi haluavan köyhän tarjoilijattaren. O: Clint Eastwood. N: Clint Eastwood, Hilary Swank, Morgan Freeman.

lauantai 20.2. klo 21.00–0.20 Teemalauantai: 2010-luvun mykkäelokuvaa
Kaksi menestynyttä mustavalkoista mykkäelokuvaa 2010-luvulta: komeita ja upean kuuloisia!
The Artist (7)
(Ranska/USA, 2011) Parhaan elokuvan palkinnon ja neljä muuta Oscaria voittanut romanttinen komedia tähdistä mykkäelokuvan loppukauden Hollywoodissa. N: Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman, James Cromwell, Malcolm McDowell ja Uggie-koira. O: Michel Hazanavicius.
Lumikki (12)
(Blancanieves, Espanja 2012) Mykkään mutta musiikin täyttämään maailmaan sijoitettu upea, tyylitelty versio Grimmin veljesten sadusta, 1920-luvun Andalusian härkätaistelupiireihin siirrettynä. O: Pablo Berger. N: Macarena García, Maribel Verdú, Daniel Giménez Cacho, Ángela Molina.

sunnuntai 21.2. klo 18.00 Arpinaama (12)
(Scarface, USA 1932) Gangsterielokuvan raju klassikko rikollispomon henkivartijasta, joka häikäilemättömästi raivaa omaa tietään alamaailman huipulle Chicagossa kieltolain aikaan. O: Howard Hawks. N: Paul Muni, George Raft, Ann Dvorak.

tiistai 23.2. klo 23.05 Ran (16)
(Japani 1985) Muhkea suurelokuva siirtää Shakespearen Kuningas Learin feodaalisen ajan Japaniin. Hallitsija luopuu vallasta kolmen poikansa hyväksi, mutta teko vie koko valtakunnan sodan kaaokseen. O: Akira Kurosawa.

keskiviikko 24.2. klo 21.50 Tämä ei ole elokuva (S)
(In film nist, Iran 2010) Maailmankuulu elokuvaohjaaja Jafar Panahi tuomittiin kotiarestiin ja häntä kiellettiin tekemästä elokuvia. Syntyi elokuva, joka ei ole elokuva: löysässä hirressä roikkuvan taiteilijan videopäiväkirja.

keskiviikko 24.2. klo 23.30 Ilmiantaja (12)
(Le doulos, Ranska 1962) Tiukassa rikoselokuvaklassikossa vankilasta vapautuva kostonjanoinen murtovaras palaa petosten täyttämään alamaailmaan. O: Jean-Pierre Melville. N: Serge Reggiani, Jean-Paul Belmondo.

torstai 25.2. klo 21.50 Kotia päin (16)
(Suomi 1989) Ilkka Järvi-Laturin elokuvassa nuori mies joutuu äitinsä toisen avioliiton kautta mukaan synkkään alamaailmaan. N: Ilkka Koivula, Jonna Järnefelt, Leena Suomu ja Risto Tuorila.

torstai 25.2. klo 23.25 Kuuma aurinko (12)
Pikauusinta perjantailta 5.2.

perjantai 26.2. klo 21.00 12 vuotta orjana (16)
(12 Years a Slave, USA 2013) Kolmella Oscarilla palkittu tositarina tummaihoisesta miehestä, joka siepataan orjaksi Louisianaan. O: Steve McQueen. N: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Brad Pitt.

perjantai 26.2. klo 23.10 Miehuuskoe
(The Graduate, USA 1967) Dustin Hoffman läpimurtoroolissaan naiivina opiskelijana, joka joutuu keski-ikäisen rouvan viettelemäksi ja rakastuu tämän tyttäreen. Mike Nichols voitti ohjauksesta Oscarin. Äitinä ja tyttärenä Anne Bancroft ja Katharine Ross. Musiikki Simon & Garfunkel.

lauantai 27.2. klo 10.00 Sweet Charity (S)
Uusinta Teemalauantaista 16.1.

lauantai 27.2. klo 19.25 Auringonnousu
(Sunrise, USA 1927) Kaikkien aikojen ensimmäinen Oscar-voittaja, häikäisevän kaunis mykkäelokuvan mestariteos. Kaupungista saapuva viettelijä uhkaa avioparin onnea. O: F.W. Murnau. N: Janet Gaynor, George O'Brien ja Margaret Livingstone.

lauantai 27.2. klo 21.00–0.15 Teemalauantai: Oscarien ilta
Oscar-illan avaa seitsemän Oscarin voittaja Puhallus. Sen jälkeen nähdään Ja Oscarin saa..., pitkä ja viihdyttävä dokumenttielokuva Oscar-palkintojen jaon värikkäästä ja tähtiloisteisesta historiasta.
Puhallus
(The Sting, USA 1973) George Roy Hillin ohjaama, ragtimen tahtiin etenevä mainio huijaustarina, pääosissa Paul Newman, Robert Redford ja Robert Shaw. Elokuva voitti peräti seitsemän Oscaria, mukana parhaan elokuvan palkinto.

sunnuntai 28.2. klo 18.00 Bernadetten laulu
(The Song of Bernadette, USA 1943) Neljällä Oscarilla palkittu kaunis klassikko ranskalaisesta maalaistytöstä, jonka puheet Marian ilmestyksestä herättävät niin kohua kuin epäuskoa. O: Henry King. N: Jennifer Jones.

keskiviikko 2.3. klo 21.50 Maailmojen välissä
(Zwischen Welten, Saksa, 2014) Feo Aladaǧin ohjaama draama saksalaissotilaasta Afganistanissa ja tämän nuoresta tulkista.

torstai 3.3. klo 21.55 Juha (12)
(Suomi 1999) Aki Kaurismäen elokuva Juhani Ahon kolmiodraamasta, kunnianosoitus elokuvan viattomuuden vuosille. Mustavalkoisten kuvien ilmaisuvoimaa tukee Anssi Tikanmäen musiikki. N: Sakari Kuosmanen, Kati Outinen, André Wilms.

perjantai 4.3. klo 21.00 Minne tiemme vie (12)
(Et maintenant on va où?, Libanon/Ranska 2011) Draamakomedia kylästä, jonka naiset yrittävät värikkäin keinoin säilyttää sovun kun kristittyjen ja muslimien nahistelut alkavat levitä maailmalta. O: Nadine Labaki.

lauantai 5.3. klo 21.00–0.25 Teemalauantai: Asfaltti palaa
Asfaltin- ja bensanhajuinen kahden kulttielokuvan ilta.
Puhallettu 60 sekunnissa (12)
(Gone in 60 Seconds, USA 1974) Alkuperäinen 1970-luvun kulttielokuva autovarkaista, joiden tehtävänä on varastaa 48 tietynmerkkistä autoa. Se johtaa elokuvahistorian pisimpään takaa-ajoon ja 93 auton romutukseen. Ohjaus, käsikirjoitus, pääosa ja stuntit H.B. "Toby" Halicki. Tv-ensi-ilta!
Two-Lane Blacktop (12)
(USA 1971) Kulttielokuva kuskista, mekaanikosta ja vuoden 1955 mallisesta Chevroletista, jolla kaksikko ajelehtii osavaltiosta toiseen kunnes heidät haastetaan kilpaa-ajoon. O: Monte Hellman. N: James Taylor, Dennis Wilson, Warren Oates, Laurie Bird.

sunnuntai 6.3. klo 18.00 Paikka auringossa (12)
(A Place in the Sun, USA 1951) Kuuden Oscarin klassikko amerikkalaista unelmaa rikkaan avioliiton kautta tavoittelevasta nuoresta miehestä. O: George Stevens. N: Montgomery Clift, Elizabeth Taylor, Shelley Winters.

keskiviikko 9.3. klo 21.50 Matkalla (16)
(On the Road, USA 2012) Jack Kerouacin kulttiromaaniin pohjaava draama nuorten miesten matkasta halki murroskautta elävän Amerikan. O: Walter Salles. N: Sam Riley, Garrett Hedlund, Kristen Stewart, Kirsten Dunst.

torstai 10.3. klo 21.45 Kultainen vasikka (S)
(Suomi 1961) Maria Jotunin näytelmään perustuva kirpeä komedia ahneudesta ja keinottelusta. O: Ritva Arvelo. N: Aino Mantsas, Helge Herala, Marja Korhonen, Elina Salo, Irma Seikkula, Toivo Mäkelä. Mv.

perjantai 11.3. klo 21.00 Miss Bala (16)
(Meksiko 2011) Toimintajännärin muodossa rikollisuuden ja korruption hallitsemaa kehitysmaata tarkasteleva elokuva missiksi haluavasta nuoresta naisesta, joka tempautuu huumekartellin mukaan. O: Gerardo Naranjo.

lauantai 12.3. klo 21.00–0.40 Teemalauantai: Milius, barbaari
Ilta on omistettu Hollywoodin outsiderille, macho-zen-anarkisti-konservatiiville, ohjaaja-käsikirjoittaja John Miliusille.
Villit vuodet (12)
(Big Wednesday, USA 1978) Komea kuvaus kalifornialaisista 1960-luvun surffareista, jotka yrittävät paeta muuttuvaa maailmaa huolettoman rantaelämän pariin. Osin omaelämäkerrallisen elokuvan ohjasi John Milius. N: Jan-Michael Vincent, William Katt, Gary Busey.
Milius
(USA 2013) Dokumenttielokuva elokuvaohjaaja John Miliusista. Mukana Hollywoodin all star -joukkue Clint Eastwoodista Steven Spielbergiin. Ohjaus Joey Figueroa ja Zak Knutson.

sunnuntai 13.3. klo 18.00 Punainen virta
(Red River, USA 1948) Lännenklassikko karjatilan omistajasta, joka ottopoikansa kanssa lähtee suureen karjanajoon. O: Howard Hawks. N: John Wayne, Montgomery Clift, Joanne Dru, Walter Brennan.

keskiviikko 16.3. klo 21.50 Vastavärit (12)
(The Color Wheel, USA 2011) Satiirin ja ilkeilyn kyllästämä roadmovie, jossa veli ja sisar matkaavat hakemaan tavaroita erään suhteen loputtua. Dialogin kirjoittivat ja esittävät Carlen Altman ja Alex Ross Perry. O: Alex Ross Perry.

torstai 17.3. klo 21.55 Tie pimeään (12)
(Suomi 1962) Psykologinen rikoselokuva nuorukaisesta, joka havittelee täydellistä rikosta ja yli-ihmisyyttä. N: Jarno Hiilloskorpi, Elina Salo, Ismo Kallio, Eila Ilenius, Yrjö Tähtelä. O: Ossi Skurnik.

perjantai 18.3. klo 21.00 Synnin kosketus
(Tian zhu ding / A Touch of Sin, Kiina 2013) Cannesissa palkittu tositarinoista koostuva elokuva modernista Kiinasta, missä äkkirikastumisen synnyttämät varallisuuserot ja rikollisuus purkautuvat satunnaisena väkivaltana. O: Jia Zhangke.

lauantai 19.3. klo 21.00 Jussien ilta

sunnuntai 20.3. klo 18.00 Perijätär (S)
(The Heiress, USA 1951) Henry Jamesin romaaniin perustuva neljän Oscarin klassikko, jossa ujon perijättären hurmaavaa kosijaa epäillään onnenonkijaksi. O: William Wyler. N: Olivia de Havilland, Montgomery Clift.

keskiviikko 23.3. klo 21.50 Hei kuule Philip (S)
(Listen Up Philip, USA 2014) Satiirinen kuvaus amerikkalaisesta nykykirjallisuudesta. Jason Schwartzmann ja Jonathan Pryce loistavat rooleissaan itsekeskeisyydestä taiteen tehneinä kirjailijoina. O: Alex Ross Perry.

perjantai 25.3. klo 21.00 Melkein rakastunut
(Like Someone in Love, Japani/Ranska 2012) Iranilaisen mestariohjaajan Japanissa tekemä arvoituksellinen kertomus nuoren puhelintytön ja iäkkään leskimiehen yllätyksellisestä kohtaamisesta. O: Abbas Kiarostami.

lauantai 26.3. klo 20.00Teemalauantai: Pääosassa lapset
Pääsiäisen Teemalauantai aloittaa elokuvahistorian parhaille lapsikuvauksille omistetun elokuvakevään.
E.T. (7)
(E.T. the Extra-Terrestrial, USA 1982) Neljällä Oscarilla palkittu valloittava koko perheen seikkailuelokuva kymmenvuotiaan pojan ja ulkoavaruuden olennon ystävyydestä. O: Steven Spielberg. N: Henry Thomas, Drew Barrymore.
Elokuvan ja lasten tarina
(A Story of Children and Film, Britannia 2013) Elokuvan tarinan ohjaajan Mark Cousinsin persoonallinen dokumenttielokuva lapsia käsittelevistä elokuvista mykältä kaudelta nykyaikaan. Mukana yltäkylläisen runsaasti upeita elokuvanäytteitä.

sunnuntai 27.3. klo 10.00 Villin Pohjolan päivä
Villi Pohjola (12)
(1955) Komedia takaa-ajetun Tundra-Taunon seikkailuista Villiä länttä muistuttavassa Pohjolassa. O: Aarne Tarkas. N: Tapio Rautavaara, Elina Pohjanpää, Aino-Maija Tikkanen ja Matti Oravisto. Mv.
Villin Pohjolan kulta (12)
(1963) O: Aarne Tarkas. N: Vili Auvinen, Helge Herala, Åke Lindman, Kalervo Nissilä, Tamara Lund. Vauhdikas suomalaislänkkäri kultaa kaivavista Vornan veljeksistä, jotka lavastetaan syyllisiksi kultaryöstöön.
Villin Pohjolan salattu laakso (12)
(1963) Näyttelijät Åke Lindman, Tommi Rinne, Taneli Rinne, Elina Salo, Pirkko Mannola, Harri Tirkkonen, Markku Tshokkinen. Ohjaus ja käsikirjoitus Aarne Tarkas. Tuotanto Keskus-Elokuva.

sunnuntai 27.3. klo 18.00 Joki tulvii
(Wild River, USA 1961) 1930-­luvulle sijoittuva elokuva maalaisperheestä, joka jääräpäisesti vastustaa valtion suunnitelmia rakentaa pato heidän mailleen. O: Elia Kazan. N: Montgomery Clift, Lee Remick, Jo Van Fleet.

tiistai 29.3. klo 23.10 Miss Bala (16)
Uusinta perjantailta 11.3.

keskiviikko 30.3. klo 21.50 Play (12)
(Ruotsi, 2011) Pohjoismaiden parhaana elokuvana palkittu, kiihkeän keskustelun Ruotsissa nostattanut dokumentinomainen draama, jossa afrikkalaistaustaiset pojat ryöstelevät ja kiusaavat syntyperäisiä ruotsalaispoikia Göteborgissa. O: Ruben Östlund.

torstai 31.3. klo 21.55 Täältä tullaan elämä
(Suomi 1980) Elokuva tarkkailuluokan nuorista, jotka käyvät uhmakasta kapinaansa koulua ja yhteiskuntaa vastaan. O: Tapio Suominen N: Esa Niemelä, Kati Outinen.

perjantai 1.4. klo 21.00 Lounasrasia (7)
(Dabba, Intia 2013) Mumbain yleensä tehokas lounaspalvelu tekee harvinaisen virheen, joka synnyttää yllättävän suhteen nuoren kotirouvan ja iäkkäämmän leskimiehen välille. O: Ritesh Batra.

lauantai 2.4. klo 20.00Teemalauantai: Lapsen kasvot
Kaksi mestarillista lapsuuskuvausta, joiden pääosassa on nuori Ana Torrent.
Korppi sylissä
(Cría cuervos, Espanja 1976) Mestariohjaaja Carlos Sauran hienoimpiin töihin kuuluva, koskettava elokuva Francon ajan Espanjasta ja vanhempansa menettäneestä surumielisestä tytöstä. N: Geraldine Chaplin, Ana Torrent, Héctor Alterio, Florinda Chico.O: Carlos Saura.
Mehiläispesän henki (12)
(El espiritu de la colmena, Espanja 1973) Frankensteinin luomus ja "hirviö" oikeasta elämästä kohtaavat herkässä ja kauniissa elokuvassa, joka kertoo yksinäisen pikkutytön kokemuksista sisällissodan jälkeisessä Espanjassa. N: Ana Torrent, Fernando Fernán Gómez, Teresa Gimpera. O: Victor Erice.

sunnuntai 3.4. klo 18.00 Yksin maailmassa
(The Search, USA/Sveitsi 1948) Koskettava klassikko sodan heitteille jättämistä lapsista, jotka etsivät perheitään sodanjälkeisten raunioiden keskellä. O: Fred Zinnemann. N: Montgomery Clift, Ivan Jandl.

keskiviikko 6.4. klo 21.50 Kohtaaminen Roomassa (16)
(Una giornata particolare, Italia 1977) Teema muistaa tällä näytöksellä hienoa italialaista elokuvaohjaajaa Ettore Scolaa (1931-2016). Scolan tunnetuimpiin kuuluva elokuva kertoo toukokuusta 1938: Hitler on tulossa vierailulle Roomaan ja kaupunki valmistautuu juhlaan. Kaikki ovat kaduilla paitsi Antonietta ja Gabriele. Pääosissa Sophia Loren, Marcello Mastroianni.

torstai 7.4. klo 21.55 The Real McCoy (S)
(Suomi 1999) Fantasiaa ja todellisuutta yhdistävä elokuva rokkarista, lahjakkuudesta ja tuhovietistä. Mukana mm. Andy McCoy, Angela Nicoletti, Dave Lindholm, Michael Monroe, Pelle Miljoona, Remu Aaltonen. O: Pekka Lehto.

perjantai 8.4. klo 21.00 360 (12)
(Britannia 2011) Suurkaupungista toiseen kiertävien rakkaustarinoiden kokoelma, taustoinaan globaali taantuma ja flunssaepidemian uhka, arabikevät ja eurokriisi. O: Fernando Meirelles. N: Anthony Hopkins, Rachel Weisz.

lauantai 9.4. klo 21.00–0.10 Teemalauantai: Marcello Mastroianni
Italialaiselle mestarinäyttelijälle omistetun illan avaa tv-dokumentti Marcello Mastroianni, aito italialainen (Mastroianni, the Ideal Italian).
8 1/2
(Otto e mezzo, Italia 1963) Ohjaaja ja naistennaurattaja Guido (Marcello Mastroianni) romahtaa kesken suurelokuvan suunnitelmien. Hän päätyy lepokotiin, jossa hän joutuu kohtaamaan vaimoja, rakastajattaria, unia ja neurooseja. Federico Fellinin ohjaama mestariteos voitti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin 1964. Naisrooleissa Anouk Aimée, Claudia Cardinale ja Sandra Milo.

sunnuntai 10.4. klo 18.00 Chaplinin poika (S)
(The Kid, USA 1921) Tunteisiin vetoava klassikko kulkurista, joka ottaa huostaansa kodittoman pikkupojan. O: Charles Chaplin. N: Charles Chaplin, Jackie Coogan, Edna Purviance.

keskiviikko 13.4. klo 21.50 Piazza Fontanan verilöyly (12)
(Romanzo di una strage, Italia 2012) Tosipohjainen draama terroristien pommi-iskusta ja sen tutkinnan hämäristä vaiheista. O: Marco Tullio Giordana.

torstai 14.4. klo 21.55 Laulu (S)
(Suomi 1986) Dokumentti Helsingin yön sykkeestä, jota rytmittävät Ryhmäteatterin esitys, Sielun veljien laulut ja Teppo Turkin vetämä Radio Cityn Yölinja. Ohjaus ja käsikirjoitus Arto af Hällström ja Janne Kuusi.

torstai 14.4. klo 23.15 Minne tiemme vie (12)
Uusinta perjantailta 4.3.

perjantai 15.4. klo 21.00 Moonrise Kingdom (12)
(USA 2012) Kaksi teiniä rakastuu ja karkaa luontoon, mikä käynnistää isot etsinnät. 1960-luvun New Englandin rannikolle sijoittuvan komedian ohjasi Wes Anderson. N: Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Tilda Swinton.

lauantai 16.4. klo 21.00–23.25 Teemalauantai: Italiaa, koomaa ja mafiaa
Italian kaoottiselle lähihistorialle omistettu ilta.
Italia, tyttöystävä koomassa
(Girlfriend in a coma, Britannia 2012) Animaatiota, Dantea ja kovaa faktaa yhdistävä epätoivoinen rakkauskirje Italialle. Kertojana taloustoimittaja Bill Emmott, dokumenttielokuvan ohjasi Annalisa Piras.
Mafia tappaa vain kesäisin
(La mafia uccide solo d'estate, Italia 2013) Euroopan parhaana komediana palkittu satiirinen draama cosa nostrasta Sisiliassa. N: Pif, Cristiana Capotondi, Claudio Gioè, Ninni Bruschetta. O: Pierfrancesco Diliberto eli Pif.

sunnuntai 17.4. klo 18.00 Kesytön
(L'enfant sauvage, Ranska 1970) Francois Truffaut esittää ohjaamassaan tosipohjaisessa elokuvassa tohtoria, joka yrittää opastaa vuonna 1798 metsästä löytyneen, noin 12-­vuotiaan "villipojan" ihmisyyden pariin.

keskiviikko 20.4. klo 22.00 Eläköön vapaus
(Italia 2013) Italialaisessa poliittisessa satiirissa vaaleihin valmistautuvan puolueen johtaja katoaa ja aiheuttaa paniikin. O: Roberto Andò.

torstai 21.4. klo 21.55 Saimaa-ilmiö (S)
(Suomi 1981) Aki ja Mika Kaurismäen dokumenttielokuva Juice Leskinen Slamin, Hassisen koneen ja Eppu Normaalin konserttikiertueesta kesäisellä Saimaalla.

perjantai 22.4. klo 21.00 Manolete (12)
(Espanja 2008) Elokuva legendaarisen härkätaistelijan Manuel Rodríguez Sánchezin elämän suuresta rakkaussuhteesta, jota tähden seurue ja jopa kenraali Franco paheksuvat. O: Menno Meyjes. N: Adrien Brody, Penélope Cruz.

lauantai 23.4. klo 21.00–0.10 Teemalauantai: Saksa sotien välissä
Sotienvälisen Saksan tarina elokuvien kautta kerrottuna.
Caligarista Hitleriin
(Von Caligari zu Hitler: Das deutsche Kino im Zeitalter der Massen, Saksa 2014) Saksalainen elokuva massojen aikakaudella: upeista elokuvanäytteistä ja Siegfried Kracauerin teksteistä koottu kertomus sotienvälisestä Saksasta. Tietääkö elokuva jotain, mitä me emme tiedä? O: Rüdiger Suchsland.
Ihmisiä sunnuntaina
(Menschen am Sonntag, Saksa 1930) Osin dokumentaarinen, ilmaisultaan mitä raikkain mykkäelokuva nuoruudesta ja Berliinistä vuonna 1930. Tekijöinä itsekin nuoret Robert ja Curt Siodmak, Edgar G. Ulmer, Fred Zinnemann ja Billy Wilder.

sunnuntai 24.4. klo 18.00 Odotuksia (12)
(Hope and Glory, Britannia 1987) Nuoren pojan silmin nähty, yllättävän lämmin ja kiehtovan kirkas kuvaus lontoolaisen perheen elämästä toisen maailmansodan aikana. O: John Boorman. N: Sarah Miles, David Hayman.

torstai 28.4. klo 22.00 Veljet (S)
Oli poikia raitilla viis. Kertomus Sielun veljien maallisesta vaelluksesta 1980-luvun loppupuolelta 1990-luvun alkupuolelle. Ohjaus Tahvo Hirvonen. Tuotanto Pettufilmi Oy.

lauantai 30.4. klo 21.00 Teemalauantai: Bond, James Bond
Vappuaaton viihteeksi kaksi versiota samasta James Bond -tarinasta!
Casino Royale 1954
Todellinen harvinaisuus, kaikkien aikojen ensimmäinen Bond-filmatisointi. Vajaan tunnin mittainen Climax!-tv-sarjan jakso Casino Royale on vuodelta 1954, ja Bondia esittää Barry Nelson. Muissa rooleissa Peter Lorre, Linda Christian ja Michael Pate. O: William H. Brown Jr.
Casino Royale 1967 (12)
Vuoden 1967 parodiahulluttelu. Austin Powersin mieleen tuovassa Casino Royale -elokuvassa näyttelevät muun muassa David Niven, Peter Sellers, Woody Allen, Ursula Andress, Orson Welles ja Daliah Lavi. O: Ken Hughes, John Huston, Joseph McGrath, Robert Parrish ja Val Guest.

sunnuntai 1.5. klo 18.00 Maigret virittää ansan (7)
(Maigret tend un piege, Ranska 1958) Georges Simenonin kuuluisiin Maigret­kirjoihin perustuva dekkarielokuva Pariisin yössä naisia vaanivan murhaajan etsinnöistä. O: Jean Delannoy. N: Jean Gabin, Annie Girardot.

keskiviikko 4.5. klo 22.00 Vaarallinen metodi (12)
(A Dangerous Method, Kanada 2011) David Cronenbergin viihteellinen tarina psykoanalyysin syntyvaiheista. Sigmund Freudin ja Carl Jungin välit muuttuvat oleellisesti naisen takia. N: Viggo Mortensen, Michael Fassbender, Kiera Knightley.

torstai 5.5. klo 21.55 Maigret virittää ansan
Uusinta edelliseltä sunnuntailta 1.5.

perjantai 6.5. klo 21.00 Lilith (16)
(USA 1964) Hienovireisessä mestariteoksessa mielisairaalassa työskentelevä nuori mies joutuu potilaana olevan naisen taianomaisen lumon valtaan. O: Robert Rossen. N: Warren Beatty, Jean Seberg, Peter Fonda, Kim Hunter.

perjantai 6.5. ja 13.5. klo 23.00 Nymfomaani 1 & 2 (18)
(Nymphomaniac, Tanska 2013) 1/2. Kaksiosainen elokuva. Nymfomaanina itseään pitävä Joe kertoo eroottisista kokemuksistaan pelastajalleen mitään salaamatta. N: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård. O: Lars von Trier.

lauantai 7.5. klo 21.00–0.20 Teemalauantai: Seberg, Sagan, tristesse
Toukokuun ensimmäisen Teemalauantain tähtiä ovat näyttelijä Jean Seberg ja kirjailija Françoise Sagan. Illan elokuvaa kehystävät uudet tv-dokumentit Jean Seberg, ikuisesti ja Françoise Sagan ja elämän kepeys.
Tervetuloa, ikävä (S)
(Bonjour Tristesse, USA 1958) Francoise Saganin romaanin filmatisointi playboy-isän ja hänen tyttärensä huolettoman dekadentista elämästä Ranskan Rivieralla. O: Otto Preminger. N: Jean Seberg, David Niven, Deborah Kerr.

sunnuntai 8.5. klo 18.00 Maigret ei anna armoa (7)
(Maigret et l'affaire Saint Fiacre, Ranska 1959) Komisario Maigret matkustaa maaseudulle tapaamaan uhkauskirjeen saanutta vanhaa ystäväänsä ja joutuukin tutkimaan tämän murhaa. O: Jean Delannoy. N: Jean Gabin.

keskiviikko 11.5. klo 22.00 Byzantium (16)
Ohjaaja Neil Jordanin paluu vampyyritematiikkaan. Eleanor ja Clara, äiti ja tytär, joilla on synkkä salaisuus, yrittävät aloittaa uuden elämän, mutta kuvioon astuu nuori mies, joka uhmaa heitä.

torstai 12.5. klo 21.55 Laukaus tehtaalla (7)
(1973) Tosipohjaisessa elokuvassa pikkupaikkakunnan metallimiehiä odottaa irtisanominen, joka johtaa tragediaan. Pääosissa Urpo Poikolainen, Aarne Hakulinen ja Pentti Viljakainen. O: Erkko Kivikoski

perjantai 13.5. klo 21.00 Laittomat (16)
(Lawless, USA 2012) Nick Caven kirjoittama tosipohjainen mutta myyttisiin mittoihin kasvava rikoselokuva Virginian pirtutrokareista 1930-luvun lamakaudella. O: John Hillcoat. N: Shia LaBeouf, Tom Hardy, Guy Pearce.

perjantai 13.5. klo 23.00 Nymfomaani, osa 2 (18)
Ensimmäinen osa edellisenä perjantaina 6.5. samaan aikaan

sunnuntai 15.5. klo 18.00 Kirje tuntemattomalta naiselta
(Letter from an Unknown Woman, USA 1948) Romanttiseen Wieniin sijoittuva melodraama kuuluisasta pianistista ja häneen salaa rakastuneesta naisesta. O: Max Ophüls. N: Joan Fontaine, Louis Jourdan.

keskiviikko 18.5. klo 21.50 Gloria (16)
(Chile 2013) Chileläinen toimistotyöntekijä Gloria on viisikymppinen ja eronnut, ja haluaa aloittaa uuden elämän. Sébastian Lelion elämänmakuinen ja tyylikäs draama.

torstai 19.5. klo 22.00 Yö meren rannalla (7)
(1981) Avioparin järjestämän illanvieton aikana aletaan käydä läpi menneisyyden saavutuksia ja tappioita. O: Erkko Kivikoski. N: Pertti Palo, Sirkku Grahn, Pauli Virtanen, Eeva Eloranta, Mauri Heikkilä.

perjantai 20.5. klo 21.00 Sun siskos systeri (12)
(Your Sister's Sister, USA 2011) Raikas draamakomedia nuoresta miehestä, hänen tyttöystävästään ja tämän sisaresta, jotka mökkireissulla kietovat suhteensa solmuun. O: Lynn Shelton. N: Mark Duplass, Emily Blunt.

lauantai 21.5. klo 23.00–01.30 Teemalauantai: Aistien valtakunnassa
Teemalauantain aiheena on elokuvahistorian kuuluisimpiin – ja kielletyimpiin – kuuluva eroottinen teos, Nagisa Oshiman ohjaama Aistien valtakunta. Taidetta vai pornoa, sitä pohdittiin vuosikaudet. Elokuva ehdittiin kieltää Suomessakin peräti neljästi ennen kun sen esittäminen K18-ikärajalla vihdoin sallittiin vuonna 1992. Ajat ja asenteet muuttuvat: ikärajaksi määrättiin K16 vuonna 1997, mutta 9.5.2016 ikäraja nostettiin jälleen 18:aan. Elokuvan jälkeen esitetään sen tekovaiheesta, maineesta ja merkityksestä kertova ranskalainen tv-dokumentti Olipa kerran… Aistien valtakunta.
Aistien valtakunta (18)
(Ai no corrida, Japani 1976) 1930-luvun Tokiossa palvelijatyttö ryhtyy isäntänsä kanssa kiihkeään, yhä pakkomielteisempään seksisuhteeseen. O: Nagisa Oshima. N: Eiko Matsuda, Tatsuya Fuji.
HUOM! Elokuva esitetään vasta kello 23.

sunnuntai 22.5. klo 18.00 Intohimojen karuselli
(La ronde, Ranska 1950) Rakkauselokuvan ironinen klassikko, jossa vuoden 1900 Wienissä rakkaus kiertää henkilöltä toiselle. O: Max Ophüls. N: Simone Signoret, Gérard Philipe, Simone Simon, Danielle Darrieux.

keskiviikko 25.5. klo 21.50 Sydämellä on syynsä (7)
(Israel 2012) Draama kuvaa hasidijuutalaisen perheen elämää. Nuori Shira joutuu tahtomattaan järjestettyjen naimakauppojen kohteeksi vanhemman siskon kuoltua synnytykseen. O: Rama Burshtein.

torstai 26.5. klo 22.55 Kesällä kello 5 (S)
(1963) Kesäinen uuden aallon romanssi, jossa nuori pari seurustelee, eroaa ja kohtaa uudelleen. N: Martti Koski ja Tuula Elomaa. O: Erkko Kivikoski.

perjantai 27.5. klo 21.45 Vaihdokas (16)
(Changeling, USA 2008) Tosipohjainen jännitysdraama naisesta, joka kamppaili Kalifornian oikeusjärjestelmää vastaan todistaakseen että viranomaiset palauttivat hänelle väärän lapsen. O: Clint Eastwood. N: Angelina Jolie.

lauantai 28.5. klo 21.00–23.35Teemalauantai: Pornon tekijät
Kaksi dokumenttielokuvaa elokuvaerotiikan ja pornobisneksen hämärämmistä puolista ja alan muutoksista tekijöiden näkökulmasta.
Elämä seksielokuvien palveluksessa (16)
(The Sarnos: A Life in Dirty Movies, 2013) Dokumenttielokuva legendaarisen amerikkalaisen seksploitaatioelokuvien tekijän Joe Sarnon (1921–2010) urasta, elämästä ja seksielokuvabisneksen suurista muutoksista. O: Wiktor Ericsson.
Poikien bisnes (16)
(Suomi 2009) Läheisyyden kaipuu, hyväksikäyttö ja yksinäisyys kietoutuvat toisiinsa Euroopan viihdeteollisuuden voimakkaimmin kasvavalla haaralla, Itä-Euroopan poikapornotuotannossa. O: Markku Heikkinen.

sunnuntai 29.5. klo 18.00 Skandaalikuningatar Lola Montes
(Lola Montès, Ranska 1955) Koristeellinen romanttinen eepos, aikansa kallein eurooppalainen elokuva 1800­luvun kuuluisasta tanssijasta ja hänen maineikkaista rakastajistaan. O: Max Ophüls. N: Martine Carol, Peter Ustinov.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa