Hyppää pääsisältöön

DocPoint-elokuvafestivaalin ohjelmisto julki – teemoina muun muassa pakolaisuus ja terrorismi

Helsingin dokumenttielokuvafestivaali DocPointin vuoden 2016 ohjelmisto on julkistettu. Festivaalilla esitetään kaikkiaan 149 dokumenttielokuvaa. Avajaiselokuvana nähdään Ari Matikaisen Sota ja mielenrauha.

DocPoint // Kuva: Promokuva

Festivaalielokuvissa peilautuvat monin tavoin päivänpolttavat aiheet, kuten pakolaisuus ja terrorismi. Näistä aiheista kertovat muun muassa Sean McAllisterin A Syrian Love Story, seurantadokumentti perheestä vallankumouksen ja pakolaisuuden ristipaineissa, sekä Rokhsareh Ghaem Maghamin Sonita, kuvaus räppäävästä afganistanilaistytöstä. Yhtä lailla ajankohtainen on DocPointin pääseminaarielokuva, Jean-Gabriel Périot’n A German Youth, joka käsittelee eurooppalaista terrorismia 1970-luvulla ja vasemmistoradikaalia Baader-Meinhof-ryhmää.

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 25.–31. tammikuuta. Lipunmyynti alkaa perjantaina 8.tammikuuta klo 12.

Katso koko ohjelmisto DocPointin saitilta.