Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Jumalan nimissä

Dokumenttiprojekti: Jumalan nimissä, yle tv1
Nuoret palestiinalaiset osoittavat mieltään välikohtauksessa ammutun naisen muistoksi. Dokumenttiprojekti: Jumalan nimissä, yle tv1 dokumenttiprojekti: jumalan nimissä

TV1 maanantaina 11.1.2016 klo 21.30 - 22.45, uusinta lauantaina 16.1. klo 12.35
Yle Areenassa 30 päivää

Hebronissa juutalaissiirtokunta on rakennettu keskelle historiallista palestiinalaiskaupunkia.

Gideon Gitain ohjaama dokumentti Jumalan nimissä (12) pureutuu Israelin ja Palestiinan väliseen kriisiin, Vanhan Testamentin sisältöön ja sen tulkintoihin sekä niiden käyttämiseen politiikan välineenä.

Dokumentti kuvaa Hebronin arkipäivää ja Abrahamin riitaisia jälkeläisiä, uskovaisia, jotka käyvät rukoilemassa sotilassaattueessa patriarkan haudalla, rabbeja ja imaameja, raamatun totuutta tutkivia arkeologeja ja palestiinalaisia.

Gideon Gitai on dokumentoinut jo 40 vuoden ajan, mitä Jumalan sanan toteuttaminen on merkinnyt palestiinalaisille.

Tuotanto: GIG Films Oy, 2015.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.