Hyppää pääsisältöön

Hercule Poirot – etsiväneron alkuvuodet

Hercule Poirot: Kokki kadoksissa, yle tv1
Hercule Poirot (David Suchet), kapteeni Hastings (Hugh Fraser) ja komissario Japp (Philip Jackson) ratkovat yhdessä murhamysteerejä. Hercule Poirot: Kokki kadoksissa, yle tv1 hercule poirot: kokki kadoksissa

TV1 maanantaista perjantaihin 20.2. - 25.4.2017 klo n. 12.30 - 13.20 (tarkista aika ohjelmaoppaasta)
Yle Areenassa vain suorana

Ykkösellä on esitetty syksyn ja talven aikana pitkiä Hercule Poirot -elokuvia. Vuorossa ovat nyt 38 tarinaa etsiväneron alkuvuosilta. Näistä tarinoista alkoi näyttelijä David Suchet’n unohtumaton taival Poirot´n roolissa.

Agatha Christien luoma hahmo ratkoo murhamysteerejä vajaan tunnin mittaisissa jaksoissa apunaan uskollinen ystävänsä kapteeni Hastings (Hugh Fraser). Miten kävisikään ylikomisario Jappin (Philip Jackson) ilman Poirot´ta! Aina yhtä terävä neiti Lemon (Pauline Moran) pitää huolen siitä, että asiat ovat järjestyksessä.

London Weekend Televisionin vuosina 1989 - 93 tuottamat tarinat ovat kolmelta ensimmäiseltä ja viidenneltä tuotantokaudelta. Tarinat on esitetty TV1:llä viimeksi vuonna 2016. Neljännen tuotantokauden pitkät elokuvat Aikataulukon arvoitus, Lentävä kuolema ja Mabellen kahdet kasvot on esitetty sunnuntai-iltapäivisin.

Ensimmäinen tuotantokausi

Ma 20.2. Kokki kadoksissa klo 12.41 - 13.35

(The Adventure of the Clapham Cook) Vapaapäivältään palaamatta jääneen kokin tapaus vaikuttaa ensin vähäpätöiseltä, mutta Poirot vaistoaa siinä laajempia yhteyksiä. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

Ti 21.2. Rakettien räiskyessä klo 12.30 - 13.20

(Murder in the Mews) Riehakkaan kansanjuhlan vaihtuessa arjeksi paljastuu nuoren naisen kuolema. Onko kyseessä itsemurhaksi lavastettu murha? Jutun yllä häilyy ainakin skandaalin käryä. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

Hercule Poirot: Johnnien seikkailu, yle tv1
Hercule Poirot: Johnnien seikkailu, yle tv1 Kuva: Hercule Poirot (David Suchet) ja kapteeni Hastings (Hugh Fraser) tutkivat kaappaustapausta tarinassa Johnnien seikkailu. hercule poirot: johnnien seikkailu

Ke 22.2. Johnnien seikkailu klo 12.35 - 13.25

(The Adventure of Johnnie Waverly) Poirot kutsutaan vartioimaan maanomistajan pientä poikaa, joka on uhattu kaapata. Pahin pääsee silti tapahtumaan, mutta kuka on kaappauksen takana, ja miksi? Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

To 23.2. Neljäkolmatta mustarastasta klo 12.30 - 13.20

(Four and Twenty Blackbirds) Poirot saa tutkimisen aihetta suosikkiravintolassaan, jossa kuulee tarjoilijan kertovan erään kanta-asiakkaan poikkeavasta käytöksestä. Jäljet johtavat jälleen synkille poluille. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

Pe 24.2. Huoneisto neljännessä kerroksessa klo 12.30 - 13.20

(The Third Floor Flat) Poirot'n kotirauha häiriintyy kun hänelle tullaan ilmoittamaan, että aivan naapurista on löydetty naisen ruumis. Poliisi pitää murhaa ulkopuolisen tekona, mutta Poirot ajattelee toisin. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

Ma 27.2. Kolmiodraama Rhodoksella klo 12.20 - 13.11

(Triangle at Rhodes) Salapoliisin työ ei välttele kelpo etsiväämme Välimeren lomallakaan, kun myrkytetty juoma koituu erään naispuolisen hotellivieraan kohtaloksi ja tapauksen takaa paljastuu sekava vyyhti. Pääosissa: David Suchet, Frances Low, Jon Carwright. Tuotanto: London Weekend Television, 1989. (U)

Ti 28.2. Ongelma merellä klo 12.30 - 13.21

(Problem at Sea) Välimeren risteilyllään rentoutuva Poirot kiinnittää huomionsa muutamaan matkatoveriinsa, ja kuinka ollakaan: kun laiva poikkeaa Aleksandrian satamassa, murhaaja iskee. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Melissa Greenwood. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

Hercule Poirot: Uskomaton varkaus, yle tv1
Hercule Poirot: Uskomaton varkaus, yle tv1 Kuva: Hercule Poirot jäljittää vakoojaa tarinassa Uskomaton varkaus. hercule poirot: uskomaton varkaus

Ke 1.3. Uskomaton varkaus klo 12.30 - 13.20

(The Incredible Theft) Asehankinnoista vastaava ministeri ryhtyy mutkikkaisiin toimiin saadakseen vakoilijaksi epäilemänsä naisen kiinni itse teosta, mutta odottamaton varkaus sotkee suunnitelmat, ja Poirot'n apu on tarpeen. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

To 2.3. Ristikuningas klo 12.30 - 13.20

(The King of Clubs) Mauranian kuningashuoneen jäsen pyytää mestarietsivää vapauttamaan morsiamensa naiseen kohdistuvista murhaepäilyksistä. Käyttämättä jäänyt ristikuningas saa Poirot'n harmaat aivosolut toimimaan. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Niamh Cusack. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

Pe 3.3. Uni klo 12.30 - 13.20

(The Dream) Onko mahdollista ajaa ihminen hypnoosilla tekemään itsemurhan? Siinäpä pulma, jonka omaperäinen miljonääri esittää Poirot'lle ennen kuin mies löytyy kuolleena, ilmeisesti oman käden kautta. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1989.

Toinen tuotantokausi

Ma 6.3. Vaarallinen talo 1/2 klo 12.25 - 13.20

(Peril at End House) Poirot ja hänen kumppaninsa kapteeni Hastings joutuvat selvittämään, kuka uhkaa kauniin naapurin Nick Buckleyn henkeä cornwallilaisessa lomaparatiisissa. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

Ti 7.3. Vaarallinen talo 2/2 klo 12.30 - 13.25

Mestarisalapoliisi Poirot saattaa päätökseen tutkimuksensa. Murhaan johtanut perintöhuijaus ratkeaa yllättävällä tavalla. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

To 9.3. Hunnutettu nainen klo 12.30 - 13.20

(The Veiled Lady) Lontoossa tehty röyhkeä jalokiviryöstö työllistää komisario Jappin. Samanaikaisesti mestarisalapoliisi Poirot saa salaperäisen naisvieraan, joka johdattaa hänet uuteen seikkailuun. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

Pe 10.3. Kadonnut kaivos klo 12.30 - 13.25

(The Lost Mine) Lontoossa pelataan kovaa Monopoli-peliä, jonka osallistujat ovat valmiita tappamaan saadakseen haltuunsa kadonneesta kaivoksesta kertovan kartan. Jälleen tarvitaan mestarisalapoliisi Poirot'n apua. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

Ma 13.3. Cornwallin mysteeri klo 12.35 - 13.23

(The Cornish Mystery) Poirot ja Hastings saavat avunpyynnön rouva Pengelleyltä, joka uskoo hammaslääkärimiehensä myrkyttävän häntä voidakseen naida nuoren vastaanottoapulaisensa. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran.

Ti 14.3. Kaksoissynti klo 12.30 - 13.20

(Double Sin) Luettuaan päivän lehden Poirot ehdottaa Hastingsille matkaa meren rannalle eroon rikosvyyhdeistä. Siellä he joutuvat kuitenkin selvittelemään arvokkaiden miniatyyrimaalausten katoamista. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

Ma 20.3. Herra Davenheimin katoaminen klo 12.30 - 13.21

(The Disappearance of Mr Davenheim) Varakas pankkiiri lähtee maaseutuasunnostaan käymään postissa ja jää sille tielleen. Poirot lyö vetoa siitä, että selvittää arvoituksen poistumatta edes kotoaan. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

Ti 21.3. Halvan huoneiston seikkailu klo 12.30 - 13.20

(The Adventure of the Cheap Flat) Huippusalaisen amerikkalaissukellusveneen piirustukset on varastettu ja FBI lähettää miehensä Lontooseen etsimään vakoojaa. FBI:n ja Poirot'n menetelmät eroavat selvästi toisistaan. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

Ma 27.3. Kaapattu pääministeri klo 12.30 - 13.20

(The Kidnapped Prime Minister) Englannin pääministerin on määrä pitää tärkeä puhe Kansainliitossa. Matkalla sinne hänet kuitenkin kidnapataan ja Poirot saa todella korkean tason tehtävän ja 32 tuntia sen ratkaisemiseen. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

Ti 28.3. Lännen tähden seikkailu klo 12.30 - 13.20

(The Adventure of the Western Star) Poirot joutuu selvittelemään arvokkaan timantin aiheuttamia pulmia. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1990.

Kolmas tuotantokausi

Pe 31.3. Espanjalaisen kirstun arvoitus klo 12.30 - 13.21

(The Mystery of the Spanish Chest) Mestarisalapoliisi Poirot kohtaa upseereita ja pistoaseita selvittäessään tämänkertaista murhamysteeriä. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

Hercule Poirot: Murhenäytelmä Marsdon Manorissa, yle tv1
Hercule Poirot: Murhenäytelmä Marsdon Manorissa, yle tv1 Kuva: Hercule Poirot (David Suchet) tutkii kartanon murha-arvoitusta tarinassa Murhenäytelmä Marsdon Manorissa. hercule poirot: murhenäytelmä marsdon manorissa

Ma 3.4. Murhenäytelmä Marsdon Manorissa klo 12.10 - 13.01

(The Tragedy at Marsdon Manor) Tällä kertaa Poirot ja kapteeni Hastings selvittävät kummitustarinoiden ja kuolinnaamioiden sävyttämää murha-arvoitusta syrjäisessä maaseutukartanossa. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

Ti 4.4. Voitontanssiaisten tapaus klo 12.30 - 13.20

(The Affair at the Victory Ball) Yksi naamiaisjuhlien vieraista löydetään surmattuna. Poirot paljastaa syyllisen radiostudiossa järjestetyssä havaintoesityksessä. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

Ke 5.4. Plymouthin pikajuna 12.30 - 13.20

(The Plymouth Express) Rikas australialainen laivanvarustaja pyytää Poirotin apua ainoan tyttärensä liehittelijän takia. Tehtävä saa paljon vakavamman luonteen kun tytär lähtee matkalle. Osittain MV. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

To 6.4. Miljoonan dollarin obligaatiovarkaus klo 12.30 - 13.20

(The Million Dollar Bond Robbery) Queen Mary on lähdössä neitsytpurjehdukselle Englannista New Yorkiin. Poirot joutuu ottamaan riskin merisairaudesta lähtiessään varmistamaan arvolastin kuljetusta. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

Pe 7.4. Kaksoisjohtolanka klo 12.30 - 13.20

(The Double Clue) Poirot'lla on miellyttävä tehtävä tutustua viehättävään venäläiseen kreivittäreen ratkoessaan kadonneen kaulakorun arvoitusta. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

Ma 10.4. Ampiaispesä klo 12.20 - 13.12

(Wasp's Nest) Hastingsin innostus valokuvaamiseen osoittautuu arvokkaaksi tämänkertaisen mysteerin ratkaisussa. Moni muukin pistää Poirot'n silmään. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

Ti 11.4. Kukkatarha klo 12.30 - 13.21

(How Does Your Garden Grow?) Seikkailu käynnistyy Chelsean kukkanäyttelyssä ja johtaa Poirotin murhatutkimuksiin maaseudulle. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson ja Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

Ke 12.4. Kuninkaallisen rubiinin varkaus klo 12.30 - 13.16

(The Theft of the Royal Ruby) Kansallinen etu vaatii Poirotia muuttamaan joulunviettosuunnitelmiaan. Monenlaista herkkua onkin sitten tarjolla mestarisalapoliisille. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

To 13.4. Hunter's Lodgen arvoitus klo 12.29 - 13.19

(The Mystery of Hunter's Lodge) Hastings ja Poirot osallistuvat huonosti sujuvalle metsästysretkelle. Myöhemmin kuuluu kohtalokas laukaus, joka käynnistää mestarisalapoliisin tutkimukset. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1991.

Viides tuotantokausi

Pe 14.4. Egyptiläinen hauta klo 12.30 - 13.19

(The Adventure of the Egyptian Tomb) Tutkiva viiksiniekkamme vie meidät pyramidien maahan Kuninkaiden laaksoon selvittämään, onko vanha kirous käymässä toteen. Osittain MV. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1993.

Ma 17.4. Altavastaaja klo 12.25 - 13.16

(The Underdog) Belgialainen mestarisalapoliisi tutkii tällä kertaa rikkaan tehtailijan kuolemaa, johon saattaa liittyä poliittisia kytkentöjä. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1993.

Ti 18.4. Keltainen iiris klo 12.15 - 13.05

(Yellow Iris) Herrasmiessalapoliisi Poirot kutsutaan ravintolaan aterialle, jossa muistellaan muutama vuosi aiemmin samassa seurueessa selittämättömästi myrkytykseen kuollutta naista. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1993.

Ke 19.4. Kadonneen testamentin tapaus klo 12.35 - 13.26

(The Case of the Missing Will) Eräs mies aikoi muuttaa testamenttiaan, mutta kuoli ennen kuin ehti toteuttaa aikeensa. Poirot arvioi tilannetta. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1993.

To 20.4. Italialaisen aatelismiehen tapaus klo 12.30 - 13.20

(The Adventure of the Italian Nobleman) Kapteeni Hastingsin autonosto vie hänet ja Poirotin keskelle Lontoon "Pikku-Italian" alamaailmaa ja aivosoluja kuluttavaa murhaa. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1993.

Hercule Poirot: Suklaarasia, yle tv1
Hercule Poirot: Suklaarasia, yle tv1 Kuva: Hercule Poirot (David Suchet) vierailee kotimaassaan Belgiassa tarinassa Suklaarasia. hercule poirot: suklaarasia

Pe 21.4. Suklaarasia klo 12.30 - 13.20

(The Chocolate Box) Poirot palaa kotimaahansa Belgiaan ja muistot eräästä hankalasta murhajutusta tulvivat hänen mieleensä. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1993.

Ma 24.4. Kuolleen miehen peili klo 12.35 - 13.25

(Dead Man's Mirror) Omalaatuisen keräilijän kodissa kuuluu laukaus. Lukitusta työhuoneesta löytyy ruumis ja Poirot pääsee omaan elementtiinsä, purkamaan epämääräisiä alibeja. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1993.

Ti 25.4. Koruvarkaus Grand Metropolitanissa klo 12.30 - 13.20

(Jewel Robbery at the Grand Metropolitan) Poirot joutuu selvittelemään hienon helmikaulakorun salaperäistä katoamista hotellihuoneesta. Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran. Tuotanto: London Weekend Television, 1993.

Kommentit