Hyppää pääsisältöön

Historia: Castron vallankumous

Historia: Castron vallankumous, yle tv1
Kuuban Fidel Castro on maailman pisimpään yhtäjaksoisesti vallassa ollut valtiojohtaja. Historia: Castron vallankumous, yle tv1 historia: castron vallankumous

TV1 sunnuntaina 11.12.2016 klo 14.00 - 14.45
Yle Areenassa 30 päivää

Kuuban edesmenneen presidentin ja kommunistisen puolueen pääsihteerin Fidel Castron uran aikana vaihtuivat Yhdysvaltain presidentit, Neuvostoliiton pääsihteerit ja CIA:n johtajat.

Kuuban vallankumouksellinen oli maailman pisimpään yhtäjaksoisesti vallassa ollut valtiojohtaja.

Harvat päässeet lähelle

Castro oli elävä legenda, rakastettu ja vihattu mies. Poliittisen uransa aikana hän päästi vain harvoja yksityiselämäänsä.

Dokumentissa tutustutaan legendaariseen hahmoon henkilönä. Miten Castro onnistui pysymään vallassa niin pitkään? Miten maailman kriisit vaikuttivat häneen? Mikä selittää Castron karisman ja tahdonvoiman?

Perhepiiriä haastateltavana

Dokumentaristi Stephan Lamby ja Castron elämäkerran kirjoittanut toimittaja Volker Skierka hahmottelevat legendan psykologista profiilia ja haastattelevat hänen lähipiiriään.

Haastateltavina ovat Castron suuri rakkaus Natalia Revuelta Clews, heidän tyttärensä Alina sekä toisen legendan Che Guevaran tytär Aleida ja ystävä Jean Ziegler. Poliittisista vaikuttajista dokumentissa tavataan muun muassa Neuvostoliiton entinen pääsihteeri ja presidentti Mihail Gorbatšov sekä Yhdysvaltojen entinen ulkoministeri Henry Kissinger.

Dokumentti on esitetty edellisen kerran tammikuussa 2016.

Fidel Castro. Ewiger Revolutionär. Fidel Castro – Life For The Revolution. Tuotanto: ECO Media, Saksa, 2014.

Kommentit