Hyppää pääsisältöön

Käsityksemme työelämästä kaipaa päivitystä

Ohjelman juontajat
Ohjelman juontajat saara taalas

Suomalainen on ahkera – onko todella? Yritysten ahneus vie meiltä työpaikat, viekö?

Työelämän yleisiä väittämiä ja uskomuksia testataan Yle TV1:n uudessa sarjassa. Kenties suomalainen ei olekaan (enää) niin ahkera kuin kuvittelee. Kenties yritysten pyrkimys tuotannon tehostamiseen onkin työllisyyden paras turva.

Suomi elää talouden vaikeaa murroskautta. Työelämään kohdistuu muutospaineita markkinoilta ja myös ihmisten omista toiveista. Miten asiat oikeasti ovat – ja miten niiden pitäisi olla? Käsityksemme työelämästä kaipaavat päivitystä. Se tehdään nyt, keskusteluttavassa ja viihdyttävässä tv-sarjassa.

Jaksojen myytit ovat:

  • Suomalainen on ahkera työntekijä
  • Yritysten ahneus tekee työttömiä
  • Suomalainen ei osaa palvella
  • Suomessa työllä ei saa rikastua
  • Mamut vievät meiltä työpaikat
  • Suomalainen ei osaa myydä
  • Yli 50-vuotiaat eivät saa työtä
  • Suomessa ei kannata valmistaa mitään.

Ohjelmassa tutustutaan työntekijöihin, yrittäjiin, asiakkaisiin ja asiantuntijoihin sekä keskustellaan myyteistä studiossa. Paneeliin kutsutaan ihmisiä, joilla ajatus säkenöi ja puhe kulkee vapaasti. Ohjelman juontaa Maaretta Tukiainen, jolla on vankkaa kokemusta työelämän eri rooleista. Jätettyään Sub-kanavan johtajuuden muutama vuosi sitten hän on toiminut yrittäjänä, konsulttina, kolumnistina ja tietokirjailijana.

Yle TV1 alk. 12.1. klo 19.30 kolme kertaa viikossa. Kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa 12.1.2016 alkaen. Voit osallistua keskusteluun tunnisteella #8myyttiä.

Tv-sarjan tuottaa ITV Studios Finland. Sarjaa tukevat Suomalaisen työn liitto, Työelämä 2020, Tekes ja Taloudellinen tiedotustoimisto TAT.