Hyppää pääsisältöön

Kulutustavaratarkastajat

kulutustavaratarkastajat, yle tv1
Kuluttajasarjan toimittavat Pia Rivelsrud, Marit Evertsen Grimstad ja Christian Strand. kulutustavaratarkastajat, yle tv1 kulutustavaratarkastajat

TV1 tiistaista torstaihin 12. - 27.1.2016 klo 19.00 - 19.30
Yle Areenassa 30 päivää

Onko oliiviöljypullossa sitä mitä etiketit lupaavat? Kuinka lapset altistuvat ympäristömyrkyille? Miten kosmetiikkatuotteet vaikuttavat terveyteen?

Norjalainen kuluttajaohjelma Kulutustavaratarkastajat tutkailee arjen tuotteita, asioita ja ilmiöitä.

Kahdeksanosaisen sarjan toimittavat Pia Rivelsrud, Marit Evertsen Grimstad ja Christian Strand.

12.1. Italian oliiviöljyt

Extra virgin -öljyä pidetään parhaana oliiviöljynä. Onko kaupasta ostetussa pullossa oikeaa ainetta? Miten 3D-tulostimella voi laittaa ruokaa? Käytetty ruokaöljy muuttuu ajoneuvojen polttoaineeksi.

13.1. Ruokapakkausten fluoriyhdisteet

Tänään testataan ruokatavarapakkausten fluoriyhdisteitä ja niiden vaikutusta terveyteen sekä tutustutaan omakotitaloon, joka tuottaa enemmän energiaa kuin käyttää. Kahvinporoista syntyy saippuaa.

14.1. Lapset ja ympäristömyrkyt

Miten pienet lapset altistuvat ympäristömyrkyille ja miten ne vaikuttavat lasten kehitykseen? Mäskistä tehdään leipää hienostoravintolaan ja annetaan sähkön kulutuksen vähentämisvinkkejä.

19.1. Kosmetiikkatuotteet

Kosmetiikkatuotteiden sisältämät aineet ovat polttopisteessä tänään. Mitä ne sisältävät ja ovatko ne vaarallisia terveydelle? Lisäksi esitellään kuvaajaa seuraava robottikamera ja suksien varashälytin.

20.1. Proteiini ja lisäravinteet

Liikuntaa harrastavat käyttävät proteiinia ja muita lisäaineita sisältäviä tuotteita. Onko niillä mitään vaikutusta? Kulutustavaratarkastaja antaa vinkkejä, joilla voi säästää selvää rahaa. Testissä ruuanhaistaja.

21.1. Kylpyhuone remonttiin

Miten tehdään pienen kylpyhuoneen remontti? Millainen on tulos ja mitä remontti maksoi? Selvitetään, mistä sähkölasku koostuu. Maalarimestari antaa vinkkejä tehokkaaseen ja hauskempaan remonttimaalaukseen.

26.1. Enemmän nainen ja mies

Tutkitaan, lunastaako ravintolisä lupauksensa lisätä naisellisuutta ja miehisyyttä. Miten ilmapotkuri sopii alppihiihtoon? Tarjolla myös saituusvinkkejä.

27.1. Mitä rasvaa?

Voita, margariinia vai öljyä? Onko rasvatuotteissa eroja? Asiantuntijat vastaavat. Kuinka nopeasti valmistuu illallinen valmiista ruokakassista? Testissä koiranulkoilutusvempaimet.

Forbrukerinspektørene. Tuotanto: Norsk Rikskringkasting, Norja.

Kommentit