Hyppää pääsisältöön

Oletko kyllästynyt värittämään mandaloita? Nyt julkaistaan Suomen ensimmäinen bändivärityskirja

Aikuisten värityskirjat ovat saavuttaneet viime aikoina suuren suosion. Helmikuussa julkaistaan ensimmäinen kotimainen bändivärityskirja, jonka kuvitus on saanut inspiraationsa Wöyh!-yhtyeen kappaleista.

Wöyh!

Hyyrysen muusikkoveljesten Antin (Stam1na) ja Jussin (YUP) muodostama Wöyh! on tunnettu mielenkiintoisista ideoista ja tempauksista. Hullunkuristen soittajien tuorein keksintö on bändivärityskirja. Idea syntyi Laura Ollin Wöyh!-aiheisesta maalauksesta, jonka hän teki _Dwzyrek-_levyn inspiroimana.

- Innostuin maalauksesta ja julkaisin kuvan Facebook-sivullamme. Fanimmekin olivat aivan liekeissä ja niinpä tilasin Lauralta kuvituksen kaikkiin levyn kappaleisiin. Mielessäni alkoi kyteä idea, että kuvat pitäisi julkaista jotenkin kiinnostavassa muodossa. Jossain vaiheessa vain välähti, että niiden pohjalta tehty värityskirja olisi kova juttu. Pyörittelimme ideaa Lauran kanssa ja päädyimme täydentämään sisältöä vielä esimerkiksi lautapelillä, kartalla, kryptolla ja alkuperäisillä nelivärimaalauksilla. Homma karkasi käsistä kuten yleensä, Jussi Hyyrynen kertoo YleX:lle.

Wöyh!-yhtyeen Kivi, sakset, paperi - värityskirja. // Kuva: Promokuva

Wöyh!-yhtyeen maailma on aina ollut hyvin visuaalinen. Bändi panostaa normaalia enemmän musavideoihin ja promokuviin. Myös keikoilla on yleensä joku maskotti mukana. Lisäksi yhtye on luonut ympärilleen arvoituksellisen imagon. Tuorein Dwzyrek-albumi on nimeään myöten täynnä arvoituksia ja kimurantteja juonenkäänteitä.

- Tykkään askarrella musiikin ja sanoitusten parissa ja hioa yksityiskohtia loputtomasti useissa muissakin asioissa. Ostin jo kynäpakkauksen valmiiksi, enkä oikein malta odottaa että saan Kivi sakset paperi -värityskirjamme painosta hyppysiini. Se on surrealistisvisuaalinen ja interaktiivinen matkaopas wöyhötyksen maailmaan, Hyyrynen intoilee.

Kivi sakset paperi -bändivärityskirja on omakustanne ja sen voi hankkia ainoastaan yhtyeen keikoilta ja virallisesta nettikaupasta. Wöyh! luotti visioonsa, eikä halunnut ulkopuolista julkaisijaa teokselleen.

- Teemme kiertueen, jonka starttaamme erikoisella yhteiskeikalla Ulpu Dance Companyn kanssa Espoon Sellosalissa 3. helmikuuta. Lauran tekemä värityskirja ilmestyy samana päivänä.

Lue myös:

Kuuntele viikon parhaat biisit – mukana Snoop Dogg, Wöyh ja Kendrick Lamar

Wöyh! paljastaa salaisuudet uuden albumin myötä

YleX:n Ensisoitossa Wöyh!-yhtyeen Kamppailu merellä

Hyyrysen veljesten kiertueella jättimuna