Hyppää pääsisältöön

8 myyttiä työstä: "Suomalainen on ahkera työntekijä"

8 myyttiä työstä, yle tv1
Maaretta Tukiaisen haastattelema Yhdysvaltojen entinen Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck opettaa nyt yrittäjyyttä Aalto-yliopistossa. Deckard-koira poseeraa tottuneesti. 8 myyttiä työstä, yle tv1 8 myyttiä työstä

TV1 torstaina 21.7.2016 klo 22.05 - 23.05, uusinnat lauantaina 23.7. klo 15.50 ja keskiviikkona klo 22.40
Katsottavissa Yle Areenassa

Uskomme suomalaisten ahkeruuteen on juurtunut syvälle. Koskelan Jussin perillisiä ollaan, mutta minkälaisia? Arkikokemus todistaa nykyään usein aivan muusta kuin ahkeruudesta. Näkee hälläväliä-asennetta, luvattujen aikataulujen pettämistä, yrittämisen puutetta.

Puuttuuko kannustimia ja minkälaisia?

8 myyttiä työstä -sarjassa yrittäjä Ilkka Brotherus kehuu suomalaista työntekijää luotettavaksi ja taitavaksi, mutta toteaa näkevänsä puolalaisissa työntekijöissään enemmän tekemisen ja tienaamisen nälkää.

Yhdysvaltojen entinen Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck sanoo, että pitäkää vaan suomalaiset pitkien lomien elämäntapanne, mutta onko teillä siihen varaa. Hän muistuttaa kilpailun koventuneen ja arvelee suomalaisilta puuttuvan kannustimia yrittää parastaan.

Oreckin mielestä kansassa ei ole vikaa, mutta korjattavaa voisi löytää sosiaaliturvasta, työlainsäädännöstä, verotuksesta ja tuloerojen puutteesta.

Ilmaisia ylitöitä

Suomalainenko ei tarpeeksi ahkera? Moni tuntee raatavansa enemmän kuin tarpeeksi. Koetaan työstressiä, pahimmillaan burnoutia.

Väitetään että suomalaiset tekevät ilmaisia ylitöitä vuodessa kymmeniä miljoonia tunteja. Tukiainen haastattelee kahta ilmaisten överien tekijää. Toinen heistä tekee ihan mielellään.

Juontaja Maaretta Tukiaisen vieraina studiopaneelissa ovat Lapin matkailukuningatar Päivikki Palosaari, ohjelmistoyrittäjien puheenjohtaja Rasmus Roiha ja liiketalouden professori Alf Rehn.

Ohjelmasarja 8 myyttiä työstä penkoo yleisiä väittämiä suomalaisesta työelämästä. Moniko hokemista pitää paikkansa?

Sarjan tuottaa ITV Studios Finland. Yhteistyössä ovat mukana Yle, Suomalaisen työn liitto, TEM, Tekes ja Taloudellinen tiedotustoimisto TAT.

Lisää sarjasta:
8 myyttiä työstä

Kommentit