Hyppää pääsisältöön

Internet Explorer, lehtikaali ja Justin Bieberin vihaaminen – näistä kahdeksasta asiasta on aika päästää irti vuonna 2016

Luopuminen on osa henkistä kasvua. Siirry siis elämässäsi eteenpäin ja anna näiden asioiden painua historiaan.

Lehtikaali, Johnny Depp ja Internet Explorer. // Kuva: EPA

Haluatko kasvaa ihmisenä tänä vuonna? Hyvä! Kasvuprosessi vaatii kuitenkin uhrauksia.

Päästä irti näistä asioista vuonna 2016, ja elämäsi muuttuu mahdollisesti paremmaksi, ainakin ajankohtaisemmaksi.

Justin Bieberin vihaaminen

Ehkä vuonna 2016 olemme valmiita myöntämään, että Baby-biisin kertosäkeen lyriikat eivät ole hiotuinta timanttia tässä maailmassa, mutta on aivan turhaa syyllistää ketään vuosia vanhoista jutuista. Jätä Bieber-viha taaksesi ja kuuntele aikuistuneen popparin uusi Purpose-levy, jolla on oikeasti hyviä biisejä. Sen jälkeen voit harmitella, miksi et ehtinyt ostaa lippuja Bieberin loppuunmyydylle Helsingin-keikalle.

Internet Explorer

Millä selaimella luet tätä juttua? Käsi sydämelle: onko se Internet Explorer? Jos vastaat kyllä, on itsetutkiskelun paikka – ja sen tutkiskelun lopputulemana on syytä päivittää tietotekniikkataitoja. Internet Explorer -inho on oma internet-taiteenlajinsa, ja vain harva ohjelmisto on herättänyt niin paljon tuskatiloja ja ahdistusta kuin IE. Selaimen tehneelle Microsoftille Explorerista on tullut jo vähän kiusallinen aihe, ja ohjelmistotalo onkin esitellyt jo maailmalle uuden selaimen.

Katso kuva
http://giphy.com/gifs/internet-explorer-computer-parody-MCOqhjs967eKs via GIPHY Katso kuva

Red Wedding

Game of Thrones on mahtava! Kukaan ei jaksa odottaa kuudennen tuotantokauden alkamista! Mutta pärjäämme kyllä ilman hehkutusta kolmen vuotta sitten ohjelmassa tapahtuneista käänteistä, kiitos vaan.

Katso kuva
http://giphy.com/gifs/game-of-thrones-1JeKxIw45kNW via GIPHY Katso kuva

QR-koodit

Pieni ruutukoodi paperilla tai näytöllä, jonka skannaaminen kännykän kameralla avaa sinulle esimerkiksi verkkosivun – kätsyä! QR-koodeista ennustettiin tämän vuosikymmenen hittiä, mutta jo pari vuotta sitten ne julistettiin kuolleeksi innovaatioksi. Syy: ihmiset eivät ikinä innostuneet käyttämään niitä. QR-koodeja on käytetty paljon esimerkiksi mainoksissa ja flyereissä, ja koodin skannaamalla kuluttajalla on yleensä mahdollisuus saada lisätietoa jostakin tuotteesta.

On toki mahdollista, että jossain on joskus elänyt joku elämäänsä lisää mainoksia kaivannut ihminen. QR-koodin menestys näyttää kuitenkin viittaavan siihen, ettei ihmisiä kiinnosta aktiivisesti skannailla koodeja nähdäkseen vielä vähän lisää mainontaa.

Lehtikaali

Lehtikaalista on kohistu Suomessakin trendikkäänä terveysruokana, josta voi tehdä toisia trendikkäitä terveysruokia kuten smoothieita ja raakakakkuja. Sanokaa meidän sanoneen, tämä kuherruskuukausi ei kestä kauaa: Jenkeissä ryhdyttiin jo viime vuonna kutsumaan raaka-aineita ”seuraavaksi lehtikaaliksi.”

Katso kuva
http://giphy.com/gifs/food-dogs-pbs-dOlQHimbFf9vy via GIPHY Katso kuva

Johnny Depp

Milloin viimeksi Johnny Depp teki hyvän roolisuorituksen suositussa elokuvassa? Se on ehkä makuasia, mutta kylmällä valuutalla voi mitata sen, että Depp oli vuonna 2015 ylipalkatuin Hollywood-näyttelijä. Forbesin mukaan jokainen Deppille näyttelijäpalkkiona maksettu dollari toi takaisin vain yhden dollarin ja 20 senttiä.

Ehkä tulevaisuudessa Deppin tähti lähtee taas nousuun. Ainakin merirosvo Jack Sparrow’n seikkailuihin on luvassa jatkoa. Toisaalta jos elokuvan nimi on Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, herää kysymys, onko käsikirjoittajilla ollut kovin paljon ideoita.

Avokadopasta

Vuosi 2012 soitti ja kyseli hittireseptinsä perään. Ethän pihtaa sitä itselläsi?

Katso kuva
http://giphy.com/gifs/artists-on-tumblr-thecurrentsea-EPDN4IHDTDsXK via GIPHY Katso kuva

Kik-messenger

Kik – satojen miljoonien arvoinen sovellus, jonka idea on lähes sama kuin WhatsAppissa, Facebookin Messengerissä, Viberissä tai ihan vaan tekstareissa. Kikin ainoa erityinen ”ominaisuus” taitaa olla siinä, että koska sitä voi käyttää anonyymisti, seksuaaliset ahdistelijat ovat ottaneet sen innokkaasti käyttöönsä.