Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Elämän tarina

Avara luonto: Elämän tarina
Seikkailusta suurin on elämän tarina. Avara luonto: Elämän tarina avara luonto: elämän tarina

TV1 maantaista lauantaihin 26.12. - 31.12.2016 klo 9.05 - 9.55
Yle Areenassa 7 päivää

Avaran luonnon upea kuusiosainen sarja esittelee universaalin kertomuksen, joka yhdistää ihmislajin ja kaikki maapallon eläimet. Seikkailusta suurin on elämän tarina.

Sarjassa nähdään kuinka eläimet selviävät haasteista, jotka niitä odottavat kuudessa eri vaiheessa niiden elämää. Suomenkielisenä selostajana on legendaarinen luontoääni Jarmo Heikkinen. Sir David Attenborough´n alkuperäisen selostuksen saa kuuluviin, kun valitsee vastaanottimen äänikieleksi (audio) englannin.

Elämän tarina -sarjan kuvausryhmä käytti sarjan kuvaamiseen 1900 päivää. Ryhmä vieraili 29 maassa kuudessa eri maanosassa. Kertyneet kilometrit vastaavat 78 matkaa maailmanympäri.

Leijonaperhe
Leijonaperhe Kuva: Yle/Tom Hugh-Jones avara luonto: elämän tarina

26.12. Ensimmäiset askeleet

Vastasyntynyt eläin on hyvin haavoittuvainen ja sen on nopeasti opittava elämän perustaidot. Lentokyvyttömien valkoposkihanhen poikasten on hypättävä alas korkealta kalliolta, jotta ne saisivat ruokaa.

27.12. Itsenäistyminen

Täysikasvuisina eläinten on ensimmäistä kertaa kohdattava ympäröivät vaarat yksin. Selviytyminen vaatii paljon erilaisia taitoja. Jokainen pienikin onnistuminen saattaa erottaa elämän kuolemasta.

Avara luonto: elämän tarina, yle tv1
Avara luonto: elämän tarina, yle tv1 avara luonto: elämän tarina

28.12. Koti

Kodin löytäminen ja sen puolustaminen vaatii eläimiltä sekä nokkeluutta että voimaa. Hyviä koteja on harvassa ja kilpailu niistä saattaa olla ankaraa. Kodin löytäminen on oma juttunsa, ja sen puolustaminen kokonaan toinen juttu.

29.12. Valta

Eläinten maailma on valtataistelua johtaja-asemasta. Sillä, joka voittaa tämän taistelun on paremmat mahdollisuudet hankkia ruokaa ja vettä, pysyä pitkään hengissä. Lauman johtajat houkuttelevat myös vastakkaista sukupuolta.

30.12. Pariutuminen

Tanssia, väriä, intohimoa, mutta myös pettymyksiä ja väkivaltaa kuuluu eläinten pariutumisrituaaleihin. Yhden merkillisimmistä kosioluomuksista tekee pikkuinen pallokala.

31.12. Vanhemmuus

Eläinvanhempien täytyy suojella ja ruokkia pienokaisiaan. Aikuiseksi kasvaneet poikaset ovat merkki vahvuudesta ja onnistumisesta.

Life Story. Tuotanto: BBC, Britannia, 2015. Dokumenttisarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran alkuvuodesta 2016.

Lisää sarjasta:
Life Story (BBC)

Avara luonto: elämän tarina, yle tv1
Avara luonto: elämän tarina, yle tv1 avara luonto: elämän tarina
Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.