Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Kaukasus

Avara luonto: Kaukasus, yle tv1
Kaukasuksen vuoristoalue on yksi tärkeimmistä ja arvokkaimmista luontokohteista maailmassa. Avara luonto: Kaukasus, yle tv1 avara luonto: kaukasus

TV1 perjantaina 29.7.2016 klo 15.55 - 16.46, uusinta lauantaina 30.7. klo 10.05
Yle Areenassa 7 päivää

Kaukasuksen vuoristoalue on yksi tärkeimmistä ja arvokkaimmista luontokohteista maailmassa.

Henkeäsalpaavan upea dokumentti todistaa, kuinka alueelta löytyy korkeita vuoristoalueita, reheviä subtrooppisia metsiä sekä aavikko- ja vesialueita.

Dokumentti esittelee paitsi monipuolista luontoa myös Kaukasuksen eläimiä. Alueella viihtyvät muun muassa saiga-antiloopit, syyriankarhut, ilvekset ja 400 lintulajia. Kubaninturi on erittäin uhanalainen vuohieläin, jota tavataan vain Kaukasuksen länsiosassa Georgiassa ja Venäjällä.

Neljännes alueen kasvilajeista on sellaisia, joita tavataan vain Kaukasukselta.

The Greater Caucasus. Tuotanto: Altayfilm, NDR Naturfilm/Doclights, WDR, Terra Mater Factual Studios, First Channel Russia, 2014.

Avara luonto: Kaukasus, yle tv1
Avara luonto: Kaukasus, yle tv1 Kuva: Kubaninturi on erittäin uhanalainen vuohieläin, jota tavataan vain Kaukasuksen länsiosassa. avara luonto: kaukasus

Ohjelma on edellisen kerran esitetty TV1:ssä helmikuussa 2016.

Lisää ohjelmasta

Kolme jääkarhua.
Kolme jääkarhua. Kuva: Sailer Images / Marco Polo Films jääkarhu
Talvisen luonnon selviytyjät uhmaavat jäätä ja pakkasta.
Talvisen luonnon selviytyjät uhmaavat jäätä ja pakkasta. Kuva: Shutterstock / Abeselom Zerit BBC Studios Distribution Limited Yle TV1,lumileopardi,Avara luonto: Lumen eläimet
Dokumentti Biokon saaren harvinaisisti drilli-apinoista.
Dokumentti Biokon saaren harvinaisisti drilli-apinoista. Yle TV1,Avara luonto: Biokon apinat
Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.