Hyppää pääsisältöön

Cristal Snow'n UMK-kappale muuttui päivässä traagiseksi: "Se on tehty tribuuttina David Bowielle"

Snow päätti tehdä Bowie-tribuutin jo kuukausia sitten. Päivää ennen UMK-artistijulkaisuja David Bowien kerrottiin kuolleen.

Cristal Snow // Kuva: YleX / Elina Leino

YleX:n Supersunnuntain juontaja Cristal Snow unelmoi Euroviisuihin osallistumisesta jo lapsena. Tuulikoneet, salamat ja spottivalot tekivät häneen niin suuren vaikutuksen, että unelma on elossa edelleen. Snow tavoitteli unelmaansa jo vuonna 2008, jolloin hän sijoittui Euroviisukarsinnoissa kolmanneksi.

Snow'n vuoden 2016 UMK-kappale Love Is Blind ja etenkin hänen esiintymisasunsa muuttuivat äärimmäisen ajankohtaisiksi vain päivää ennen UMK-artistijulkaisuja. Snow'n asuun kuuluu piilolinssit, jotka tekevät hänen silmänsä eri värisiksi. Snow käyttää esiintyessään piilolinssejä kunnianosoituksena 10. tammikuuta kuolleen David Bowien kunniaksi.

Androgyynisyys

Androgyyni on henkilö, joka ei tunne kuuluvansa selvästi kumpaankaan biologiseen sukupuoleen.

- Androgyynisyys on ollut aina mun juttu, joten halusin osoittaa näin kunnioitukseni hänelle. Hänen kuolemansa oli hämmentävä yhteensattuma, Snow sanoo.

David Bowie on yksi Snow'n suurista idoleista. Nuorena Show fanitti sekä Madonnaa että Queenia, mutta David Bowie oli artisti, johon hän kykeni samaistumaan. Etenkin Bowien pelaaminen sukupuolirooleilla herätti Snow'n mielenkiinnon.

- Se oli kiehtovaa ja mielenkiintoista. Bowien videoita ei kuitenkaan voinut katsoa yhdessä vanhempien kanssa, sillä se tuntui jotenkin väärältä.

Kappaleen tematiikka kuin tehty Euroviisuihin

Alun perin Snow'n piti osallistua Uuden Musiikin Kilpailuun eri kappaleella. Lopulta hän päätyi Love Is Blind -biisiin, joka nimensä mukaisesti kertoo sokeasta rakkaudesta.

- Ihmiset voivat tuomita ja olla mitä mieltä vain kaikenlaisista parisuhteista: noitten pitäisi olla yhdessä, noitten ei. Jos rakkaus on oikeaa, sokeaa, niin ei ole mitään väliä, mitä muut ajattelevat, Snow sanoo.

Todella Euroviisumaista, vai mitä?

- Kyllä. Tämä on temaattisesti hyvä biisi juuri sinne.

Lue myös:

Kyllä, räävitön Pää-Äijät kilpailee UMK:ssa – "Euroviisuvoitto on meidän uusi pääpäivä"

Kuka heistä edustaa Suomea Euroviisuissa? Tässä ovat UMK-kilpailijat