Hyppää pääsisältöön

The Debt – Velka

Jessica Chastain, Marton Csokas ja Sam Worthington elokuvassa The Debt – Velka
Jessica Chastain, Marton Csokas ja Sam Worthington nuorina agentteina Jessica Chastain, Marton Csokas ja Sam Worthington elokuvassa The Debt – Velka Kuva: Focus Features/Laurie Sparham the debt - velka

Jännityselokuvassa kolme israelilaista agenttia joutuu kohtaamaan salaisuuden vuosikymmenien takaa.

Kahdessa eri ajassa liikkuva elokuva kertoo Israelin salaisen palvelun Mossadin agenteista, jotka 1960-luvulla jahtaavat Itä-Saksassa pahamaineista natsirikollista, Birkenaun leirin julmia ihmiskokeita tehnyttä lääkäriä. Vuosikymmeniä myöhemmin samat henkilöt ovat edenneet elämässään pitkälle, kun esiin alkaa tihkua tietoja, joiden mukaan operaatio ei mennyt aivan niin kuin agentit aikoinaan kertoivat esimiehilleen ja yleisölle.

Vuonna 2010 valmistunut trilleri on uusintaversio israelilaisesta vuonna 2007 valmistuneesta elokuvasta.

  • The Debt – Velka (The Debt), Britannia/USA 2010. O: John Madden. N: Helen Mirren, Sam Worthington, Jessica Chastain, Jesper Christensen, Marton Csokas, Ciarán Hinds, Tom Wilkinson

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa