Hyppää pääsisältöön

Perussuomalaiset nuoret jäi pois MV-lehden boikotista – puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen: Vihaan MV-lehteä

Tynkkysen mukaan Perussuomalaiset nuoret jäi pois boikotista, koska MV-lehdelle ei haluta antaa enempää huomiota.

Sebastian Tynkkynen // Kuva: Promokuva

Suurten puolueiden nuorisojärjestöt ovat julkaisseet yhteisen kannanoton MV-lehteä ja Uber Uutisia vastaan. Vetoomuksessa mainostajia kehotetaan lopettamaan vihapuhetta ja valheita levittävien sivustojen tukeminen.

Perussuomalaiset nuoret ei kuitenkaan ole  mukana vetoomuksessa. Järjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen sanoo YleX Etusivun haastattelussa, että ei halua antaa MV-lehdelle ja Uber Uutisille vetoomuksen tapaista huomiota.

- Jos lähdetään vakavasti otettavana toimijana vastustamaan MV-lehteä tai Uber Uutisia ja annetaan heille huomiota, se nostaa heidät otsikoihin ja tekee heistä entistä kuuluisampia. Lisäksi se aika tavalla voimauttaa niitä ihmisiä, jotka sitä [sivustoa] tekevät. He kokevat, että heillä on jokin tarkoitus ja merkitys, koska heitä vastaan hyökätään näin voimakkaasti.

Tynkkynen uskoo, että muilla nuorisojärjestöillä on ollut hyvä tarkoitus vetoomuksensa julkaisussa.

- Mutta se, miten viestinnällinen strategia valittiin, siinä mentiin ihan mönkään ja se on kääntynyt valitettavasti tarkoitustaan vastaan, Tynkkynen viittaa somessa näkemiinsä viesteihin, joissa ihmiset ovat innostuneet tukemaan MV-lehteä nuorisojärjestöjen ulostulon takia.

”MV-lehti lietsoo ulkomaalaisvihaa, lisää vastakkainasettelua”

Tynkkynen sanoo, että MV-lehti on toisinaan uutisoinut aikaisemmin maahanmuuttoon ja turvapaikanhakijoihin liittyvistä ongelmista nopeammin kuin perinteiset tiedotusvälineet, koska MV-lehti ei harjoita lähdekriitikkiä. Toisaalta sivustolla on perättömiä uutisia, minkä takia Tynkkysen mielestä sivusto ei ole luotettava.

- MV-lehti on ulkomaalaisvihamielinen ja pyrkii lietsomaan vihaa. Se on niin ongelmallinen julkaisu, ettemme voi sitä tukea.

Omaa suhtautumistaan MV-lehteä kohtaan Tynkkynen kuvailee näin:

- Vihaan MV-lehteä. Se on huono julkaisu suomalaisten ajattelun kannalta. Se lisää ikävällä tavalla vastakkainasettelua ja ulkomaalaisvihaa, ja sellainen ei ole hyväksyttävää.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov sanoo Yle Uutisten haastattelussa, että tehokkain tapa puuttua MV-lehden ja Uber Uutisten toimintaan on rahahanojen tukkiminen. Siksi poliittiset nuorisojärjestöt vetoavat mainostajiin, jotta ne lakkaisivat mainostamasta vihaa lietsovilla sivustoilla.

- Halusimme mukana olevien poliittisten opiskelija- ja nuorisojärjestöjen kanssa antaa vahvan viestin siitä, että se, mitä MV-lehti ja muut sen kaltaiset sivustot tekevät eli julkaisevat muka-uutisia ja lietsovat vihaa ja rasismia, pitää tuomita tiukasti.

Voit lukea vetoomuksen esimerkiksi Kokoomusnuorten sivuilta.