Hyppää pääsisältöön

SuomiLOVE jakso 9: Maailman ihmettelyä lasten kautta, upeita selviytymistarinoita ja Osmo Ikonen täysin liekeissä

Tuoreimmassa jaksossa mukana muun muassa Olavi Uusivirta, Jonna Tervomaa, Arttu Wiskari ja Jukka Poika.

SuomiLOVEn toinen kausi on kääntynyt jo loppusuoralle, kun käsillä on jo yhdeksäs jakso. Tälläkin kertaa luvassa on rakkauden tekoja ja tarinoita, eri puolilta ihmiseloa.

Tiiviin yhteisön vahvuudesta ja äärettömän tärkeästä työstä kertovat Marjo Mattila kollegoineen. He työskentelevät helsinkiläisessä ensikodissa, jossa asuu päihdeongelmasta irti taistelevia äitejä lapsineen. Elämä ensikodissa on välillä erittäin rankkaa, mutta muiden avulla sekä asukkaat että työntekijät jaksavat painaa eteenpäin normiarkea haastavammissa olosuhteissa.

Johanna Iivanainen ja Mikko Kosonen SuomiLOVEssa.
Johanna Iivanainen ja Mikko Kosonen SuomiLOVEssa. Kuva: Ari Ojanperä johanna iivanainen

SuomiLOVEn verkkosivuilla julkaistaan perjantaina syväluotaavan juttu, jossa Marjo kertoo ensikodin maailmasta ja siitä, minkälaisten kohtaloiden kanssa siellä ollaan tekemisissä. Itse ohjelmassa puolestaan nähdään eräälle eläkkeelle jäävälle ensikodin työntekijälle omistettu, erittäin sydämellinen kappale. Sen esittää Johanna Iivanainen LOVEbandin kitaraneron Mikko Kososen kanssa.

Rakkaus kantaa vaikeassa arjessa

Toisenlaisesta lapsiarjesta sen sijaan kertoo Mikko, jolla Hanna-vaimonsa kanssa neljä lasta. Perheen sinnikkyyttä koettelee lasten terveysongelmat ja haastavat vuorotyöt, mutta niin vain se jaksaa iloita jokaisesta päivästä. Mikko kertookin olevansa äärimmäisen ylpeä siitä, että on saanut Hannansa kanssa pidettyä perheestä huolta.

Mikko halusi SuomiLOVEssa yllättää Hannan heille tärkeällä biisillä, jonka esittää Jukka Poika.

- Ihmettelen, miten joku onkin osannut tehdä biisin juuri meistä, Mikko nauraa.

Vanhemmuudesta kertoo myös Jonna Tervomaa, jonka henkilökohtainen haastattelu julkaistaan verkkosivuilla niin ikään perjantaina. Jonna puhuu erittäin kauniisti vanhemmuudesta videolla, eikä jätä sen mukanaan tuomia vaikeita aiheitakaan käsittelemättä.

Arttu Wiskari SuomiLOVEssa.
Arttu Wiskari SuomiLOVEssa. Kuva: Ari Ojanperä arttu wiskari

Sillä niinhän se menee, että lapset tuottavat paitsi suurta iloa mutta myös haasteita. Niitä molempia kaipaa elämäänsä moni pariskunta, joka kärsii lapsettomuudesta. Tällaisen pariskunnan tarinan kertoo rohkeasti riihimäkeläinen Niina. Hänen esimerkkinsä tuo toivottavasti helpotusta muille saman asian kanssa eläville. Niinalle ja hänen miehelleen tärkeän kappaleen esittää kansansuosikki Arttu Wiskari.

Tyttö- ja poikaenergiaa koko rahan edestä

Klassikkobiisissä pääse LOVEband ja sen solisti Osmo Ikonen irti. Ennen esitystä vuodelta 2004 peräisin olevasta hitistä kertovat sen alkuperäisesittäjät Petra ja Emppu. Kyse on siis Tiktakista. Jaksossa nähdään, miten Osmo osaa tulkita täydellistä tyttöenergiaa!

Olavi Uusivirta SuomiLOVEssa.
Olavi Uusivirta SuomiLOVEssa. Kuva: Ari Ojanperä olavi uusivirta

Toisen klassikon kimpussa ollaan lainalaulun kohdalla. Lavalle nousee Olavi Uusivirta yhtyeineen. Silloin koetaan melkoinen musiikillinen ilotulitus, kun bändin kitaristi Timo Kämäräinen näyttää, miten todellinen virtuoosi kurittaa soitintaan. Yhtyeen versio eräästä Rauli Badding Somerjoen kappaleesta on uskomatonta kuunneltavaa. Versio julkaistaan myös Spotifyssä, joten siitä pääsee nauttimaan milloin tahansa!