Hyppää pääsisältöön
Aihesivun #vaalit56 pääkuva

Tartu ohjaksiin - miksi sinun on tärkeää äänestää presidentinvaaleissa!

Tartu ohjaksiin elokuvan ruutukaappaus
Tartu ohjaksiin elokuvan ruutukaappaus Kuva: Yle Elävä Arkisto #vaalit56

Näinä aikoina saatamme ajatella, että Neuvostoliittohan se Suomen presidentistäkin lopulta päättää, mutta ihan näin asia ei kuitenkaan ole, vaikka YYA-sopimus edellyttääkin kansaltamme viisaita päätöksiä, jotka palvelevat luottamusta ja ystävyyttä maidemme välillä. Viisaat päätökset ovat nyt tarpeen, kun asuntopulan takia perheet joutuvat asumaan esikaupunkialueiden vinttikamareissa ja koulut pullistelevat suurten ikäluokkien lapsista.

Palkkojen riittämättömyys on nostanut maamme ylle suurlakon varjon, jota edes kahvin vapauttaminen sotasäännöstelystä ei helpota. Paasikivi on presidenttinä tehnyt parhaansa maamme eteen. Sotakorvaukset on maksettu ja on aika nostaa Suomi sivistyskansaksi kansakuntien joukkoon. Nyt on aika valita maallemme uusi johtaja.

Kuusi puoluetta on asettanut ehdokkaansa presidentinvaaleihin 1956:

Urho Kekkonen - Maalaisliitto
K.-A. Fagerholm - Suomen Sosiaalidemokraattinen Puolue
Sakari Tuomioja - Kansallinen Kokoomus
Eero Rydman - Suomen Kansanpuolue
Eino Kilpi - Suomen Kansan Demokraattinen Liitto
Ralf Törngren - Ruotsalainen kansanpuolue

Valitsijamiesvaalit: 16.-17.1.1956
Presidentinvaalit: 15.2.1956

Tartu ohjaksiin - Äänestä vaaleissa!

 • Paska traktori ja muita kansalaisten kirjeitä Kekkoselle

  Kekkonen sai kirjeitä kansalaisilta

  Urho Kekkonen sai aikanaan paljon kirjeitä tavallisilta ihmisiltä, joissa kansalaiset kääntyivät huolineen hänen puoleensa jo pääministeriaikana. Monet näistä kirjeistä kummastuttavat nykypäivänä: on vaikea uskoa kuinka henkilökohtaisilla asioilla valtion päämiestä silloin vaivattiin.

 • Kenen haluaisit voittavan 1956 presidentinvaaleissa - äänestä nyt!

  Presidentinvaalit 1956 vaaligallup

  300 valitsijamiestä kokoontuu 15.2.1956 eduskuntatalolle valitsemaan presidenttiä. He voivat suljetussa lippuäänestyksessä äänestää myös muuta ehdokasta kuin omaansa. Myös mustat hevoset ovat vaalissa mahdollisia. Tulos ratkeaa viimeistään kolmannella kierroksella. Nyt tarvitaan sinun mielipiteesi.

 • #vaalit56 - hetki hetkeltä

  #vaalit56 - hetki hetkeltä

  Helmikuussa tulee kuluneeksi tasan 60 vuotta siitä, kun Urho Kekkonen valittiin ensimmäisen kerran Suomen presidentiksi. Valinta oli kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu. #vaalit56 -projektissa seuraamme 60 vuotta sitten käytyjä vaaleja, jossa Kekkonen valittiin ensimmäisen kerran presidentiksi. Kerromme hetki hetkeltä, miten tähän valintaan lopulta päädyttiin.

 • Sensaatio sanoo suorat sanat!

  Pahiten v.-56 Kekkosta vyön alle iski Sensaatio Uutiset.

  Kekkonen oli kirosana isolle osalle suomalaisia ennen vuoden 1956 presidentinvaaleja. Pahiten vyön alle iski Sensaatio Uutiset.