Hyppää pääsisältöön

UMK 16 - kilpailun kulku ja lähetykset

UMK16 kilpailun kulku
UMK16 kilpailun kulku Kuva: Yle grafiikka

Milloin UMK-suosikkisi esiintyy televisiossa? Milloin on finaali? Miltä kanavalta se tulee? Kaikki selviää täältä.

Uuden Musiikin Kilpailussa Suomen Euroviisuedustajan paikkaa tavoittelee 18 kilpailijaa. Suoria livelähetyksiä juontavat Krista Siegfrids ja Roope Salminen. Jälkimodulointia johtaa Rakel Liekki.

Jokaisesta karsinnasta kolme kilpailijaa selvittää tiensä jatkoon. Näin ollen Finaalissa UMK-voittajan ja Euroviisuedustajan titteliä tavoittelee yhdeksän kilpailijaa.

Katso kilpailijoiden biisit, musiikkivideot ja esittelyt osoitteesta yle.fi/umk.

Lähetykset

Finaali

Lauantaina 27.2. klo 21 Yle TV2, Yle Radio Suomi, Yle X3M ja yle.fi/umk
Yhdeksän finalistia kisaa UMK:n voitosta:

Karsinta 3: Lauantaina 20.2.2016 klo 21 Yle TV2, yle.fi/umk

Karsinta 2: Lauantaina 13.2.2016 klo 21 Yle TV2 ja yle.fi/umk

Karsinta 1: Lauantaina 6.2.2016 klo 21 Yle TV2 ja yle.fi/umk

Esikatselumaraton: Lauantaina 30.1.2016 klo 21.30 Yle TV2 ja yle.fi/umk

Lähetyksessä esitettiin ja ruodittiin kaikki UMK16-kilpailukappaleet videoineen. Yleisöäänestyksellä valittiin kauden paras video. Raadissa musiikkivideoita katsomassa ovat Essi Hellén, Mikko Silvennoinen, Jaana Pelkonen ja Tommi Manninen (YleX).

Äänestäminen

UMK 2016 -kaudella yleisö voi äänestää lähetysviikoilla joko ennakkoon tai suoran lähetyksen aikana. Ennakkoon voi äänestää vain maksutta luomalla henkilökohtaisen Yle-tunnuksen ja suorien lähetysten aikana voi äänestää vain maksullisia numeroita käyttäen. Molemmilla tavoilla äänestettäessä äänet ovat samanarvoisia. UMK lahjoittaa tänä vuonna äänestystuoton Nenäpäivän yhdeksän järjestön työhön maailman lasten hyväksi.
Karsinnoissa kilpailijat valitaan jatkoon yleisöäänin. Finaalissa voittajan valintaan vaikuttavat puoliksi yleisöäänet ja puoliksi kansalaisraatien antamat pisteet. Lue lisää äänestyksen säännöistä.

Yleisö ja pressi

Suorat lähetykset tapahtuvat Ylen studioilla Pasilassa. La 27.2. finaalin yleisöilmoittautuminen avautuu maanantaina 22.2. klo 10. Paikkoja on rajoitetusti, toimi nopeasti.

Haastattelupyynnöt:

Mari Wainio, mari@mellakkahelsinki.fi
Maria Ainamo, maria.ainamo@yle.fi

Uusimmat sisällöt - UMK 2016