Hyppää pääsisältöön

YleX Eurosonicissa: Seuraa Annen ja Venlan musiikkimatkaa somessa

Musatoimittajat vierailevat muun muassa EBBA-gaalassa, jossa palkitaan vuoden kiinnostavimpia artisti- tai yhtyetulokkaita.

YleX Eurosonicissa!

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien toimittajat Anne Lainto ja Venla Kokkonen lähtevät keskiviikkona 13.1. Hollantiin bongailemaan Euroopan lupaavimpia musatähtiä Eurosonic-festareille. Lauantaihin asti jatkuvilla festareilla esiintyy tämän hetken kuumimpia nimiä ja vielä tuntemattomia artisteja, jotka tulevat puhuttamaan musiikkimaailmaa vuonna 2016.

Seuraa YleX:ää Snapchatissä (YleX_Official), Instagramissa (YleX_Official), Twitterissä (YleX) ja nettisivuilla, niin pääset suoraan mukaan EBBA-gaalaan ja tutustut jo ennakkoon niihin bändit, joita kaverisi tulevat fiilistelemään vuoden päätyttyä! Haastatteluja ja parhaita keikkakaskuja kuullaan seuraavalla viikolla uuden musiikin ohjelmissa.

Anne ja Venla ovat koostaneet Eurosonicin kiinnostavimmat nimet listaukseen jo ennakolta. Ainakin näitä tulevaisuuden toivoja kannattaa YleX:n musatoimittajien mielestä pitää silmällä:

Astrid S

Astrid S on musiikkimaailman lumoava norjalaiskeiju, jonka niin ikään norjalaisen Lidon trendikkäästi tuottama musiikki lumoaa ja vangitsee salakavalasti. Nuoren naisen debyyttisinkku 2AM soi ahkerasti YleX:ssä, ja uusin kappale Hyde valikoitui juuri Venla Kokkosen viikon tehoksi.

Aurora

19-vuotias norjalainen Aurora pysäyttää kauniilla tunnistettavalla äänellään ja suloisella olemuksellaan. Auroran musiikki on kuin satumaailmasta keijupölyn ja tummien varjojen välimaastosta. Viime vuonna esiintymissalin ääriään myöten täyteen ahdanneen Auroran keikka on yksi Eurosonicin odotetuimmista

Elias

Alle parikymppinen ruotsalaismuusikko Elias tietää, että tehokkain vallankumous on riisuttu ja hienovarainen. Eliaksen viipyilevä ja tumma elektrobiisi Revolution soi syksyllä Venla Kokkosen viikon tehona. Elias saa ihmiset haukkomaan henkeään uskomattoman laulusoundinsa ja tulkintansa äärellä.

Honne

Brittiläiskaksikko Honne on yksi tämän hetken puhutuimmista uusista elektroduoista. Tuottaja James ja laulaja Andy onnistuvat tekemään klubiystävällistä musiikkia, joka lohduttaa, rauhoittaa ja silti tempaa mukaansa. Gone Are The Days soi Anne Lainnon viikon tehona joulukuussa.

Lost Frequencies

Belgialainen 22-vuotias DJ yhdistelee täydellisen akustisen kitaran lempeisiin elektronisiin taustoihin. Artistin Are You With Me ja Reality ovat olleet menneenä vuonna järisyttäviä hittejä.

Mura Masa

Englantilainen 19-vuotias musiikillinen moniosaaja on kerännyt Soundcloudissa 20 miljoonaa toistoa ja vauhti vaan kiihtyy. Hän on tuottaja, jota Justin Bieber, Skrillex ja Diplo ovat ylistäneet. Uusimmalla Love For That -sinkulla on mukana myös ihastuttava Shura.

Nothing But Thieves

Eurosonicin rokkitarjonta on tänä vuonna ehkä hieman vähäinen, mutta onneksi laatuun on panostettu. Juuri debyyttinsä julkaissut nuori englantilaisbändi Nothing But Thieves tulee varmasti olemaan yksi festareiden odotetuimpia akteja raikkaan, kiihkeän ja iskevän rokkinsa ansiosta. Itch-kappale soi jo viime keväänä Venla Kokkosen viikon tehona.

Rationale

Lontoosta kotoisin oleva Rationale tunnetaan sielukkaasta äänestään ja vahvasta tulkinnasta. Artisti yhdistää 80-luvun tyylikkäimpiä sävyjä moderneihin R&B-vivahteisiin. Fuel To The Fire soi Anne Lainnon viikon tehona lokakuussa.

Seinabo Sey

Tämä ruotsalaisnainen löysi tiensä koko maailman korviin, kun Kygo teki remixin Younger-biisistä. Laulaja yhdistelee sielukkaassa musiikissaan R&N:tä, elektroa ja upeita melodioita unohtamatta afrikkalaista taustaansa. Tänä vuonna ilmestynyt debyytti Pretend on ollut iso menestys.

SG Lewis

Tätä Liverpoolista kotoisin olevaa tuottajaa fanittavat Pharrel Williams, Justin Timberlake ja Disclosure. Shivers-kappale on kuin tuulahdus kesän lämpöä synkän talven keskelle hellästi syleilevän elektronisen musiikin muodossa.

Lisäksi Eurosonicissa esiintyvät nämä suomalaiset bändit: Katéa, Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?, Hexvessel, Steve’N’Seagulls ja Liima.

Kuuntele myös YleX:n Eurosonic-soittolista, joka on räätälöity tammikuun tapahtumaa varten: