Hyppää pääsisältöön

Horisontti: Britannian upporikkaat ja rutiköyhät

Horisontti: Britannian upporikkaat ja rutiköyhät, yle tv1
Lontoon kiinteistöt ovat turvallinen sijoitus upporikkaalle ulkomaalaiselle. Horisontti: Britannian upporikkaat ja rutiköyhät, yle tv1 horisontti: britannian upporikkaat ja rutiköyhät

TV1 maanantaina 4.4.2016 klo 12.10 - 12.35
Yle Areenassa vain suorana, ei jälkikatselua.

Tuloerot rikkaiden ja köyhien välillä ovat Britanniassa suuret. Tanskalainen dokumentti selvittää, millainen on miljardöörien leikkipaikka Lontoossa ja kuinka köyhät arjestaan selviävät.

Chrissie pelasti nuoren

Englannin köyhimmällä alueella Jaywickissä, Essexissä monet elävät erilaisten sosiaalitukien varassa. Taloudellisesti voi olla niin tiukkaa, ettei lämmitykseen ole talvella varaa. Kotona pärjäilee kuuden peitteen alla.

Jaywickissa asuva Chrissie huolehtii kolmesta lapsestaan ja yhdestä lapsenlapsestaaan. Hän on ottanut hoiviinsa myös nuoren, jolla on asiat vielä huonommin.

"Tyttö oli otettu huostaan ja otin hänet meille pois turvattomasta asuinpaikasta. En halua, että häntä käytetään hyväksi. Hoidan häntä kuin omiani."

Luotettavia sijoituskohteita

Rikkaat vievät paljon tilaa Lontoosta, joka on yksi maailman täyteen ahdetuimmista kaupungeista. Lontoon kiinteistöt ovat turvallinen sijoitus upporikkaalle ulkomaalaiselle.

Yksi houkuttelevista alueista on monopolilaudaltakin tuttu Mayfair. Suuren osan kiinteistöistä omistavat venäläiset, kiinalaiset ja Persianlahden alueen miljonäärit, jotka itse eivät asu Lontoossa.

Horisont: Milliardærer og fattige. Tuotanto: DR, Tanska, 2012. Dokumentti on esitetty edellisen kerran tammikuussa 2016.