Hyppää pääsisältöön
Aihesivun #vaalit56 pääkuva

Kuka on sinun ehdokkaasi Suomen presidentiksi vuonna 1956? Vaalikone kertoo

Vaalikonetestin mainoskuva
Vaalikonetestin mainoskuva Kuva: Yle / Keskustan ja maaseudun arkisto / Työväen arkisto / Porvarillisen työn arkisto vaalit56

Suomen tasavallan seitsemännen presidentin J. K. Paasikiven kausi on päättymässä. Sotakorvaukset on maksettu ja suhteet Neuvostoliittoon ovat vakaalla pohjalla. Kuka olisi oikea mies jatkamaan maamme johdossa Paasikiven jälkeen, kun edessä ovat uudet haasteet nostaa kaikkinaisessa köyhyydessä elänyt Suomi eurooppalaisten maiden tasalle? Testaa kuka kuudesta presidenttiehdokkasta on juuri sinun arvojesi mukainen presidentti - seuraa ja kommentoi #vaalit56 ja twitterissä @vaalit56

Kuusi vaalijulistettu vuoden 1956 vaaleista
Kuusi vaalijulistettu vuoden 1956 vaaleista vaalit56

Kuusi puoluetta on asettanut ehdokkaansa presidentinvaaleihin:

Urho Kekkonen – Maalaisliitto
K.-A. Fagerholm – Suomen Sosiaalidemokraattinen Puolue
Sakari Tuomioja – Kansallinen Kokoomus
Eero Rydman – Suomen Kansanpuolue
Eino Kilpi – Suomen Kansan Demokraattinen Liitto
Ralf Törngren – Ruotsalainen kansanpuolue

Valitse seuraavista kysymyksistä parhaiten sinulle sopiva vaihtoehto, niin saat vastauksen.
(Huom. vastauksesi eivät ole poissulkevia, vaan vaalikone ehdottaa sinulle ehdokasta joka parhaiten toteuttaa kriteerisi. Voit esim. siis saada Sakari Tuomiojan ehdokkaaksesi vaikka olisit valinnut että ehdokkaasi pitää olla vasemmistosta)

Vastaukset tallennetaan käyttäen Google Form -työkalua.
Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

#vaalit56

 • #vaalit56 - hetki hetkeltä

  #vaalit56 - hetki hetkeltä

  Helmikuussa tulee kuluneeksi tasan 60 vuotta siitä, kun Urho Kekkonen valittiin ensimmäisen kerran Suomen presidentiksi. Valinta oli kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu. #vaalit56 -projektissa seuraamme 60 vuotta sitten käytyjä vaaleja, jossa Kekkonen valittiin ensimmäisen kerran presidentiksi. Kerromme hetki hetkeltä, miten tähän valintaan lopulta päädyttiin.

 • Mikä on #vaalit56?

  Lehdistö hyökkää Kekkosta vastaan lokakampanjalla

  Elämme vuotta 1956. Sotakorvaukset on maksettu ja Neuvostoliiton kanssa on solmittu ystävyys, yhteistyö ja avunantosopimus. Kiitos siitä 80-vuotiaalle presidentti Paasikivelle, jonka virkakausi on nyt päättymässä. Neuvostoliitto tosin seusoo vielä Paasikiven takama, mutta olisiko jo aika vaihtaa presidenttiä. Kuusi puoluetta on asettanut ehdokkaansa presidentinvaaleihin. Maalaisliiton Urho Kekkonen on yksi ehdokkaista.

 • Paska traktori ja muita kansalaisten kirjeitä Kekkoselle

  Kekkonen sai kirjeitä kansalaisilta

  Urho Kekkonen sai aikanaan paljon kirjeitä tavallisilta ihmisiltä, joissa kansalaiset kääntyivät huolineen hänen puoleensa jo pääministeriaikana. Monet näistä kirjeistä kummastuttavat nykypäivänä: on vaikea uskoa kuinka henkilökohtaisilla asioilla valtion päämiestä silloin vaivattiin.

 • Sensaatio sanoo suorat sanat!

  Pahiten v.-56 Kekkosta vyön alle iski Sensaatio Uutiset.

  Kekkonen oli kirosana isolle osalle suomalaisia ennen vuoden 1956 presidentinvaaleja. Pahiten vyön alle iski Sensaatio Uutiset.

 • Toinen jalka maaseudulla, toinen kaupungissa - Suomineito vuonna 1956

  Pikatsaus Suomeen v. 1956 kuvin ja sanoin.

  Sodan loppumisesta oli jo yli 10 vuotta, mutta Suomi toipui edelleen sodasta monin tavoin.Sotakorvaukset oli saatu maksettua loppuun vuonna 1952. Ne olivat olleet raskas ponnistus kansakunnalle - pahimmillaan 5% nettokansantuotteesta, mutta niistä vapautumisen myötä kansakunnalla oli jo toivoa paremmasta.

 • Tehtaankadulla valvottiin suomalaisten ystävyyden laatua

  Kuinka Neuvostoliitto vaikutti Suomen sisäpolitiikkaan

  Neuvostoliitto puuttui Suomen sisäisiin asioihin monin tavoin. Kun Tuntematon sotilas -elokuva tuli ensi-iltaan, se ei epäröinyt kertoa Suomen valtiojohdolle, että elokuvassa oli Neuvostoliitolle epäystävällisiä kohtauksia. Porkkalan palautus ja erityisesti sen ajoitus aikataulutettiin Suomen presidentinvaaleja ajatellen.