Hyppää pääsisältöön

Mr. Robot: Golden Globe -palkittu dystopiatrilleri

Mr. Robot -sarjan päähenkilö Elliot Alderson (Rami Malek)
Mr. Robot -sarjan päähenkilö Elliot Alderson (Rami Malek) Kuva: Yle/NBCUniversal/Peter Kramer mr. robot

Tammikuussa 2016 parhaan tv-draamasarjan Golden Globella palkittu Mr. Robot on sähäkkä ja oivaltava kyberpunk-ajankuva, jonka kymmenosainen avauskausi nähtiin Kakkosella keskiviikkoisin klo 21. Tv-esityksen myötä jokainen jakso oli katsottavana Yle Areenassa kahden viikon ajan.

Linkki: toisen tuotantokauden esittely ja kilpailu.

Päivitys 20.9.2016: Rami Malek voitti 18. syyskuuta parhaan miespääosan Emmy-palkinnon roolistaan Mr. Robotin Elliotina. Sarjan toinen tuotantokausi nähdään Kakkosella ja Yle Areenassa 3.4.2017 alkaen. Sitä ennen uusimme avauskauden tammikuusta lähtien.

Nuori, yhteiskuntakriittinen hakkeri Elliot (Rami Malek), jolla on äärimmilleen viritetty sosiaalinen omatunto, mutta kömpelöt sosiaaliset taidot.

Salaperäinen Mr. Robot (niin ikään Golden Globen sivuosastaan voittanut Christian Slater) vielä salaperäisempine järjestöineen.

Joka suunnasta vyöryvät rahan ja vallan lonkerot sekä niiden häikäilemättömät pyörittäjät.

Näistä aineksista lähtee punoutumaan alkuvuoden kiinnostavimpiin kuuluva draamasarja. Hyppää mukaan!

Mr. Robot-kilpailussamme sarjan erittäin tyylikkään paidan voittivat Susanna Ahokas, Jani Harjula, Joni Javanainen, Timo Kaski, Pasi Kytövaara, Kaija Lintula, Anita Nieminen, Tero Raitanen, Kimmo Saarinen, Anni Salonen, Riikka Tommiska, Eeva Urrio, Tuomas Valkola ja Tuomas Yli-Kovero.

Kysymysten oikeat vastaukset:

1. Christian Slater on hehkuttanut, että hänen kaikkien aikojen paras vastanäyttelijänsä on Mr. Robotin Rami Malek (eivät Sean Connery tai Tom Cruise).

2. Mr. Robotin tuottajaportaassa on samoja taustavoimia kuin toisessa Kakkosen sarjassa, nimittäin True Detectivessä (muina vaihtoehtoina Satuhäät ja Strike Back).

3. Ensimmäisen jakson ohjannut Niels Arden Oplev on kansallisuudeltaan tanskalainen (norjalaista tai yhdysvaltalaista ei miehen passissa lue).

4. Mr. Robotin luoja Sam Esmail joutui opiskeluaikoinaan erityistarkkailuun, koska hän levitti opinahjossa sopimatonta joukkomeiliä (sen asemesta, että olisi hakkeroinut yliopiston järjestelmät tai kirmannut kampuksella nakuna osana veljeskunnan initiaatioriittiä).

Onnittelut palkituille ja kiitos kaikille osallistuneille!

Kommentit

Yle TV2