Hyppää pääsisältöön

Olavi Uusivirta teki uuden kappaleen, jotta saisi Juha Sipilän tanssimaan

Olavi Uusivirran poppihammasta kolottaa: hän tekee musiikkia huipputuottaja MGI:n kanssa ja haluaa saada pääministerin tanssimaan.

Olavi Uusivirta

Olavi Uusivirran edellinen levy Ikuiset lapset edusti tyylipuhdasta suomirockia.  Nyt laulajan tavoite on saada Juha Sipilä, arkkipiispa ja appiukko tanssimaan hänen uuden Tanssit vaikka et osaa -kappaleensa tahtiin.

- Silloin pitää olla aika kova imu biisissä. Olemme omassa mielestämme onnistuneet, Uusivirta kommentoi YleX:n Uuden musiikin aamuvuorossa.

Artisti teki tarttuvan tanssikappaleen yhteistuotantona Timo Kämäräisen ja MGI:n kanssa. Lahtelainen huipputuottaja MGI eli Henri Lanz on tehtaillut hittejä niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin tähtien kanssa. Myös Los Angelesissa asuneen tuottajan hittivainuun ovat aiemmin luottaneet muun muassa Justin Bieber, 50 Cent, Pitbull, Cheek, Antti Tuisku ja Nikke Ankara.

- Oli mahtavaa tehdä yhteistyötä. Halusin jonkun erilaisen mausteen albumille kuin edellisellä levyllä, MGI tuli mieleen. Emme ole aiemmin tehneet yhteistyötä. Hän on mainio mies, laulaja kertoo.

Uusivirran Olavi-niminen uusi albumi julkaistaan 12. helmikuuta. Laulaja-lauluntekijä jatkaa saman bändinsä kanssa niin studiossa kuin kiertueellakin, vaikka onkin pyytänyt tuotantoon ulkopuolista apua.

- Nykymusiikki on aika minimalistista. Muoto on astunut sisällön edelle, eikä se välttämättä ole huono juttu. Tulevalla albumilla on monenlaista musaa. Mun poppihammasta on kolottanut, mutta bändin rooli on edelleen suuri.

Kuuntele Uuden musiikin aamuvuoro kokonaan, jossa on mukana YleX:ssä ensisoittonsa saanut _Tanssit vaikka et osaa -_kappale ja Olavi Uusivirran haastattelu.

Tai kuuntele pelkkä haastattelu alta.

Lue myös:

Tässä ovat Provinssin uudet kiinnitykset – ohjelmisto täydentyy laulaja-lauluntekijöillä 

YleX mukana ensimmäisessä blogeista ja vlogeista kertovassa kotimaisessa elokuvassa – pääosissa Olavi Uusivirta ja Minka Kuustonen