Hyppää pääsisältöön

Sota ja rauha – upea brittisarja Tolstoin romaaniklassikosta

Sota ja rauha, yle tv1
Paul Dano (vas.) näyttelee Pierre Bezuhovia, Lily James Natasha Rostovia ja James Norton prinssi Andreita. Sota ja rauha, yle tv1 Kuva: Mitch Jenkins sota ja rauha

TV1 tiistaisin 28.11.2017 - 2.1.2018 klo 23.00 - 00.00
Yle Areenassa 7 päivää

Moninkertaisesti palkitun mestarikäsikirjoittaja Andrew Daviesin ja BBC:n käsissä Leo Tolstoin romaaniklassikosta kuoriutuu huikean kaunis ja raastavan inhimillinen kuusiosainen draamasarja.

Kolme nuorta keskellä maailmanhistoriaa

Tarina alkaa vuodesta 1805, jolloin Napoleonin armeijan sotatoimet Itävallassa vetävät Venäjän sotaan mukaan. Sarja kuvaa kolmea nuorta, jotka varttuvat ja kokevat rakkauden sekä menetyksen keskellä poliittista kuohuntaa.

Sodassa ja rauhassa Natasha Rostovan roolia näyttelee Lily James, joka on viimeksi nähty Downton Abbeyn Lady Rosena.

Ruhtinas Andrei Bolkonskia näyttelee Happy Valleyn James Norton. Hänen ystäväänsä ja seurapiireihin pyrkivää Pierre Bezuhovia esittää Paul Dano.

sota ja rauha, yle tv1
sota ja rauha, yle tv1 Kuva: BBC sota ja rauha

Palatseissa kuvattu

Venäjällä, Latviassa ja Liettuassa kuvattu sarja seuraa kahdeksaa vuotta, jonka aikana Venäjä ja venäläiset muuttuvat peruuttamattomasti. Näyttäviä juhlia tanssitaan Talvipalatsin ja Katariinan palatsin saleissa.

Sodan ja rauhan on ohjannut Tom Harper, jonka käsialaa ovat Ykköselläkin nähtävä Peaky Blinders sekä muun muassa The Woman in Black: Angel of Death ja The Scouting Book For Boys.

Jaksojen aikana tavataan suuri joukko unohtumattomia hahmoja talonpojista seuraneiteihin, ja itse Napoleonkin. Ranskan keisarin roolia esittää Matthieu Kassovitz.

BBC on edellisen kerran kuvannut sarjan vuonna 1972, jolloin Tolstoin romaanista tehtiin 20-osainen versio. Pääroolissa nähtiin muun muassa Anthony Hopkins.

War & Peace. Tuotanto: BBC, 2016. Draamasarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2016.

Kommentit