Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Onnelliset – Mitä elämässä kannattaa tavoitella?

Dokumenttiprojekti: Onnelliset, yle tv1
Onnellisuuskoulutuksessa tunteet nousevat pintaan. Dokumenttiprojekti: Onnelliset, yle tv1 Dokumenttiprojekti,dokumenttiprojekti: onnelliset

TV1 torstaina 21.2.2019 klo 19.00 - 20.00, Areenassa

”Suomessa toimii jo yli 1000 elämäntaitovalmentajaa. Mä halusin todistaa kaikille, että olen onnellisempi kuin nämä onnen ammattilaiset.”

Ohjaaja Wille Hyvönen koki olevansa maailman onnellisin ihminen ja päätti tehdä onnellisuudestaan elokuvan.

Onnellisuus – valtava bisnes

Hyvönen törmäsi onnellisuuden ympärille syntyneeseen valtavaan bisnekseen. Ihmiset olivat valmiita maksamaan suuria summia onnen ammattilaisille, elämäntaitovalmentajille tullakseen entistä onnellisemmiksi.

Hyvönen valitsi mielestään kaksi kiinnostavinta valmentajaa, Aaro Löffin ja Viivi Pentikäisen, ja päätti osallistua heidän kursseilleen kuvausryhmineen. Hyvönen tahtoi näyttää, että oli luonnostaan onnellisempi kuin nämä onnen kauppiaat.

Hyvösen kihlattu Siiri, isä Martti ja synkkä runoilijaystävä Janne saivat tulla elokuvaan hänen kanssakulkijoiksi ja keskustelukumppaneiksi.

Elämä yllättää

Elokuva ja valmentajien kurssit eivät olleet päässeet kunnolla vielä alkuunkaan, kun Hyvösen käsitys omasta onnellisuudestaan joutui kyseenalaistetuksi voimalla, josta hänellä ei ollut aiemmin aavistustakaan.

Se muutti totaalisesti niin elokuvan kuin päähenkilön elämänkin. Nyt Hyvösen olisi muodostettava uusi suhteensa onnellisuuteen.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Wille Hyvönen. Tuotanto: Pohjola-Filmi Oy, 2015. HD. Dokumentti on esitetty edellisen kerran vuonna 2011.

Kommentit