Hyppää pääsisältöön

MHL:n ihmiskoe - suositut radiopersoonat Iida ja Renne lapsenvahteina

Suositut radiopersoonat Iida Ketola ja Renne Korppila ovat tyytyväisiä lapsettomia dinkkuja. Heille perheenlisäystä ei ole tulossa nyt - eikä myöskään tulevaisuudessa. Järvenpääläinen Huotarisen perhe puolestaan on hankkinut jo kuusi lasta, joista vanhin on kuusivuotias ja nuorin kuusi viikkoa vanha. Mitä tapahtuu, kun nämä kaksi yhdistetään?

Dinkut lapsenvahteina
Renne Korppila ja Iida Ketola Dinkut lapsenvahteina Kuva: YLE/Tuomas Stedt marja hintikka live

Marja Hintikka Live päätti järjestää uuden tuotantokauden aluksi ihmiskokeen, jossa Iida ja Renne hoitavat Huotaristen lapsia.

– Eniten tässä katraassa jännittää ehdottomasti sen nuorin jäsen, kuusiviikkoinen vauva. Jännä nähdä, miten hänen hoitamisestaan selvitään, miettivät Iida ja Renne ennen kokeen alkua.

Dinkut lapsenvahteina
Huotaristen suurperhe Dinkut lapsenvahteina Kuva: YLE/Tuomas Stedt marja hintikka live

Hoitokeikka on kaikkiaan kahden tunnin mittainen. Sen aikana vaippoja vaihdetaan pariinkin otteeseen, lapsille tarjotaan välipalaa - ja Renne pääsee esittelemään tatuointejaan varsin kiinnostuneelle yleisölle.

Dinkut lapsenvahteina
Kokeen aikana Renne sai tatuoinneilleen yleisön. Dinkut lapsenvahteina Kuva: YLE/Tuomas Stedt marja hintikka live

Luvassa on yllättäviä hetkiä elämän tosiasioiden äärellä.

– Kosketaanko tohon kakkapeppuun ihan paljaalla kädellä? ihmettelee Iida, joka ei ole koskaan aiemmin elämässään tehnyt vastaavaa.

Ihmiskokeen toinen osapuoli, MHL:n katsojille viime kaudelta tuttu Huotarisen perhe, suostui kokeeseen mielellään, vaikka tietysti lasten antaminen kokemattomien vieraiden käsiin oli myös jännittävä ajatus.

– Onneksi saimme tarkkailla tilanteen kehittymistä kameroiden välityksellä, nauravat Eveliina ja Niko.

Iidan ja Rennen lastenhoitokokeilu hurjine yksityiskohtineen ja lopputulosta myöten nähdään kokonaisuudessaan Marja Hintikka Liven toisen kauden avausjaksossa maanantaina 18.1.2016 Yle TV2:ssa klo 21.

Lisää ohjelmasta

Pariskunta halaa
Pariskunta halaa Kuva: Freeimages marja hintikka live
Heikki Soini: Toivon, ettei muiden tarvitsisi kokea tätä.
Heikki Soini: Toivon, ettei muiden tarvitsisi kokea tätä. Kuva: Yle/Jussi Nahkuri heikki soini kolumni
Heidi Suomi Marja Hintikka Livessä
Heidi Suomi Marja Hintikka Livessä Kuva: Yle/Gitte Enjala heidi suomi
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: (c) Photograph by Erich Lessing Marja Hintikka Live
Joulukuusi ja koristeineen.
Joulukuusi ja koristeineen. Kuva: Pixabay joulu

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.