Hyppää pääsisältöön

RCTIC eSports tekee suomalaisen elektronisen urheilun historiaa

RCTIC eSportsin logo
RCTIC eSportsin logo Kuva: RCTIC esports

Suomalaisen Counter-Strike -joukkueen, RCTIC eSportsin, pelaajat ovat ilmoittaneet muuttavansa asumaan yhteiseen pelitaloon Keravalle. Samalla organisaatio ottaa askeleen lähemmäksi kansainvälisiä organisaatioita, jotka tarjoavat pelaajilleen mahdollisuuden harjoitteluun yhteisissä tiloissa.

-Näemme muuttamisen yhteiseen tilaan harjoittelemaan tarpeellisena joukkueemme kehityksen kannalta. Tehdessämme suunnitelmia näimme eri puolilla Suomea asumisen hankaloittavan monia joukkueharjoittelun osa-alueita, ja Pelitalon perustaminen kaudelle 2016 tuntui parhaalta ratkaisulta tähdättäessä huipulle, kommentoi Jere Alanen, RCTIC eSportsin operatiivinen johtaja.

Haastateltaessa Alanen kertoi, ettei joukkue toistaiseksi ole etsimässä itselleen varsinaista valmentajaa. Hänen mukaansa tarkoituksena on antaa pelaajien totuttautua uuteen elämäntilanteeseen ja sen jälkeen katsoa, miten projekti sekä tulokset kehittyvät kevään aikana. Kevään aikana organisaatio aikoo myös kartoittaa, mitä muita mahdollisia tukitoimia joukkue tarvitsee.

Pelitaloon muuttamisen yhteydessä RCTIC eSportsin pelaajista tulee lajin täysammattilaisia.
- Tavoitteenamme on kehittyä, ja pelitalo antaa loistavat puitteet työskennellä täysipäiväisesti saman katon alla, toteaa joukkueen kapteeni Slaava “Twista” Räsänen.

Organisaatio on suunnitellut pelitaloon siirtymistä myös käytännön syistä. Osa joukkueen pelaajista kärsi Internet-ongelmista, mikä vaikeutti joukkueen harjoittelua ja haittasi karsintoja. Panostuksesta joukkueen menestymiseen kertoo myös se, että joukkueessa pelaava Lasse “ZOREE” Uronen lykkäsi varusmiespalvelukseen astumista projektin takia.

Joukkueen kokoonpano pysyy muuttumattomana:
Slaava ”Twista” Räsänen
Eetu ”sAw” Saha
Saku ”SAGGERTON” Jokinen
Lasse ”ZOREE” Uronen
Sami ”xseveN” Laasanen

Kommentit