Hyppää pääsisältöön

Mikä on vuoden kiinnostavin kotimainen debyytti? Äänestä

Tänäkin vuonna julkaistaan useita mielenkiintoisia debyyttejä. Äänestä kiinnostavinta esikoisjulkaisua! Ehdolla on pitkäsoittoja ja EP-levyjä.

Vuonna 2016 julkaistaan useita kiinnostavia debyyttejä. // Kuva: Tuuli Laukkanen

Mikä on vuoden kiinnostavin kotimainen debyytti?

Osa tänä vuonna julkaistavista debyyteistä tulee huomattavasti enemmän puun takaa kuin toiset. Esimerkiksi Roope Salminen & Koirat -yhtyeen esikoisalbumia on odoteltu jo pitkään. Debyytiltä on jo julkaistu useita singlejä, kuten Madafakin darra, Pilkun jälkeen ja Tähdet kohdallaan. Pitkäsoitto julkaistaan 4. maaliskuuta.

Paula Vesala on jo erittäin tuttu nimi PMMP:stä, mutta laulaja julkaisee soolodebyyttinsä Vesala-nimellä tämän vuoden aikana. Esimakua albumista on jo saatu Tequila-sinkun myötä. Myös PMMP:stä tuttu Mira Luoti julkaisee ensimmäisen soololevynsä tänä vuonna. Arto Tuunelan tuottama Pinnan alla -single antaa osviittaa siitä, millainen albumi julkaistaan syksyllä.

Myös Instagramista bongattu Benjamin on ollut otsikoissa pitkään. Popparin esikoislevy julkaistaan kevään aikana.

Kiinnostavat tuoreet lahjakkuudet

Vuoden mielenkiintoisimpiin kotimaisiin debyyttijulkaisuihin kuuluvat myös Juulian ensi syksynä julkaistava esikoisalbumi ja Vilma Alinan 26. helmikuuta julkaistava debyytti. Juulia on tehnyt aiemmin vaikutuksen Vakavaa-biisillään. Vilma Alina puolestaan ponnahti Robinin bändistä soolouralle. Hänet tunnetaan muun muassa kappaleista Hullut asuu Kallios ja Ota mut niin. Laulaja on tehnyt Robbarin kanssa myös Samettia-yhteisbiisin.

Mielenkiintoisia uusia tähtiä ovat myös Venior ja Lucas. Ensimmäisenä mainittu julkaisee debyytti-EP:n toukokuussa. Venior on jo julkaissut vakuuttavat singlet Sugar Rush ja Na na na. Lucaksen tarkempi julkaisuaikataulu ei ole vielä selvillä, mutta albumi tulee tänä vuonna. Nuori poppari tunnetaan kappaleista Aurinkoon ja Täydellisen epätäydellinen.

Elias Gould on puolestaan hurmannut kappaleilla Huvilakatu, Kylmää vai kuumaa ja Ikuinen heinäkuu. Laulajan debyytti-EP julkaistaan helmikuussa. Upeaäänisen Katéan ensimmäinen EP julkaistaan myös kevään aikana.

Äänestys päättyy perjantaina 29. tammikuuta.

Julkaisutiedot ovat peräisin kotimaisilta levy-yhtiöiltä.

Lue myös:

Päiväkirjamaisuutta ja urbaania soundia – uusi naisartistien buumi valtasi soittolistat

Musiikin tekeminen on helpompaa kuin koskaan – kuudesosaa nykyartisteista et ollut kuullut ennen vuotta 2015  

”Kuulostamatta pinnalliselta, mutta alle 20 000 on keskiarvoa huomattavasti pienempi tykkäysmäärä” – tällaista on somettaa, kun seuraajia on satojatuhansia