Hyppää pääsisältöön

Tanskalaisille ammattipelaajille 9000 dollarin kuukausipalkka

Tanskalainen Team Astralis
Astralis tekee paluun - nyt tanskalaisena. Tanskalainen Team Astralis Kuva: Team Astralis astralis

Marraskuussa yksi maailman parhaimmista CS:GO-joukkueista aiheutti kohinaa irtisanoutumalla yhdysvaltalaisesta Team Solo Mid -organisaatiosta. Tuolloin syyksi mainittiin, etteivät joukkueen ja organisaation pitkän aikavälin suunnitelmat kohdanneet.

Tanskalaiset jatkoivat pelaamista maailman huipulla ilman organisaatiota vaihtaen nimensä Team Question Markiksi. Samalla he aloittivat julkisen uuden organisaation etsimisen. He saivatkin nopeasti lukuisia yhteydenottoja:
- Me saimme paljon erilaisia tarjouksia kahden kuukauden aikana. Suurin tarjous muistaakseni oli 10 000 dollarin kuukausipalkka lisättynä hyvällä allekirjoitusbonuksella, kertoo Nicolaj “devve” Reedtz.

Joukkue kuitenkin hylkäsi kaikki tarjoukset. He eivät halunneet sitoutua organisaatioihin, jotka tarjosivat maksimissaan vuoden mittaisia sopimuksia.

Tänään tanskalaiset ilmoittivat perustaneensa oman joukkueensa, Astraliksen. Nimenä Astralis herättää välittömästi muistoja suomalaisen Counter-Strike 1.6:n valtakaudelta, samanniminen kun joukkue menestyi niin kotimaassa kuin ulkomailla.
- Olen todella innoissani tästä. Me olemme puhuneet pitkään omasta joukkueestamme ja nyt siitä on tullut tosiasia, sanoo Andreas ‘Xyp9x’ Højsleth

Astralis haluaa myös toimia mahdollisimman läpinäkyvästi elektronisessa urheilussa:
- Osaa pelaajista huijataan. Monet pelaajat eivät tiedä arvoaan eikä heillä ole mitään käsitystä, paljonko organisaatio tienaa heidän taidoillaan. Ymmärrän, ettei organisaation pyöritys ole ilmaista, mutta monesti omistajat ottavat aivan liian ison osan kokonaispotista itselleen. Astraliksessa tiedämme koko ajan mihin rahoja käytetään ja se on iso asia meidän mielestämme, selittää Højsleth.

Läpinäkyvyyttä edistääkseen joukkue on myös julkaissut palkkansa. Jokainen pelaaja tulee tämän vuoden aikana tienaamaan keskimäärin 9 000 dollaria kuukaudessa. Aluksi kuukausipalkka on pienempi, mutta kohoaa vuoden loppua kohden.

Joukkueen kokoonpano vuodelle 2016:

Rene ‘cajunb’ Borg
Finn ‘karrigan’ Andersen
Nicolaj ‘devve’ Reedtz
Peter ‘dupreeh’ Rasmussen
Andreas ‘Xyp9x’ Højsleth
Danny ‘zonic’ Sørensen (Valmentaja)

Kommentit