Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Ville 30 päivässä pääkuva

Ville Haapasalo maistelee pontikkaa - ikävin seurauksin

Volga 30 päivässä, Ville maistaa pontikkaa
Volga 30 päivässä, Ville maistaa pontikkaa volga 30 päivässä

Ville Haapasalo matkaa uudessa Volga 30 päivässä -sarjassaan vanhaa viikinkireittiä pitkin. Matkan varrella hän tutustuu tavallisiin venäläisiin, jotka elävät ja asuvat Volgan varrella.

Pontikan keittäminen kotona on Venäjällä yleistä ja Ville tutustuu paikalliseen tuotteeseen. “Heippa hei!” hän lausahtaa ennen kulautusta. Valitettavasti lausahdus enteilee tilanteen muuttumista huonoon suuntaan.

Jo mausta huomaa, että kaikki ei ole kohdallaan. “Ihan kauheen makusta”, Haapasalo toteaa ja haukkaa nopeasti omenaa päälle.

Ville joutuu poistumaan paikalta kiireen vilkkaa, sillä aine pyrkii ulos vatsalaukusta, ja päätyy läheiseen pusikkoon.

Volga 30 -päivässä sarja Yle Teemalla 6.1. alkaen keskiviikkoisin kello 21. Kaikki jaksot katsottavissa myös Yle Areenasta.

 • Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

  Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

  Jakso 8/8. Ville valmistaa mauritiuslaisia herkkuja Sebastienin, Allin, Francon ja Elinan opastuksessa. Ville innostuu tanssimaan myös perinteistä orjatanssia ja maistelemaan rommia.

 • Poronverimakkara on saamelainen herkku

  Poronverimakkara on saamelainen herkku

  Jakso 7/8. Ville tutustuu saamelaiseen ruokakulttuuriin ja luonnon antimien hyödyntämiseen. Niiles-Jouni opettaa Villeä valmistamaan perinteisiä pororuokia kuten koparakeittoa ja savustettua kurppia.

 • Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

  Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

  Jakso 6/8. Ville pääsee nauttimaan irlantilaisia ostereita sekä valmistamaan Davidin stout-oluella maustettua lammaspataa. Ruoanlaiton ohessa Ville saa nauttia irlantilaisesta huumorista ja musiikista.

 • Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

  Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

  Jakso 5/8. Nigerialaisissa pidoissa ruokalajeja on monta eikä chiliä ei säästellä. Villen suomalais-nigerialaiset vieraat opettavat Villelle ibo-heimon kulttuuria ja ruokaperinteitä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua