Hyppää pääsisältöön

Suomirockin hiusraja pakenee: Santa Cruz ainoa nuori edustaja Emma Gaalan rock-kategoriassa

Emma Gaalan Vuoden rockalbumi -palkinnosta kisaa tänä vuonna vain yksi nuori bändi, Santa Cruz. Muut ehdokkaat ovat pitkän linjan tekijöitä.

Santa Cruz Ruisrockissa. // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Emma Gaalan Vuoden rockalbumi -kategoriassa kilpailevat Apulanta, CMX, J. Karjalainen, Pariisin Kevät ja Santa Cruz. Viimeksi mainittu on ainoa uuden sukupolven edustaja menestyksekkäässä konkarijoukossa.

Herää kysymys, missä ovat kaikki nuoret lahjakkuudet. Mistä suomirockin ukkoontuminen johtuu, Santa Cruz?

- Kukaan muu ei tee enää hyvää musaa. Ei me olla syy siihen. Se johtuu enemmän siitä, ettei uskalleta tehdä asioita. On paljon rokkibändejä, mutta ei tehdä hyviä biisejä. Luullaan, että tullaan rokkitähdiksi juomalla vaan bisseä baarissa. Pitää tehdä hommiakin, että pääsee pitkälle, Santa Cruzin kitaristi Johnny, basisti Middy ja rumpali Taz kommentoivat YleX:lle.

Luullaan, että tullaan rokkitähdiksi juomalla vaan bisseä baarissa.― Johnny Cruz

Parhaillaan kolmatta levyään tekevä Santa Cruz soittaa Emma Gaalassa poikkeuksellisen yhteiskeikan, jossa ovat mukana Roope Salminen, Nikke Ankara ja Teflon Brothers. Rokkiyhtye lentää gaalaan varta vasten kesken kiertueen.

- Tämä kertoo meidän työmoraalista. Olemme edellisenä iltana keikalla Manchesterissa ja lennämme välipäiväksi Emma Gaalaan. Seuraavana aamuna lähdemme viideltä aamulla Nottinghamiin keikalle, Johnny kertoo.

Vuoden metallialbumi -kategoriasta löytyy vielä vähemmän uusia yhtyeitä, kun maamme parhaimmistoa edustavat kestosuosikit Amorphis, Children Of Bodom, Mokoma ja Nightwish.

Vuoden 2016 Emma Gaala järjestetään 11. maaliskuuta Espoossa.

Lue myös:

Tässä ovat Emma Gaalan ehdokkaat – YleX:n Kesäkumibiisi mukana

Nyt on tähdet kohdallaan – Roope Salminen & Koirat Emma-ehdokkaaksi sääntömuutoksen takia

Mikael Gabriel viileistä väleistään Cheekiin: En kommentoi